Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 29 декември 2014 г.

Още по темата Как говори Таро :)

Това отново е мнение на Gabriela FA от форума на Таромания,
което си струва да бъде запомнено :)
в темата Какво показва Таро и какво не показва?

Искам и още нещо да допълня към темата. 
За това, че таро трудно може да даде цифри, дати, години и т.н. 
Става дума за начина на работа на мозъка. 
Лявото полукълбо е това, което се занимава с логиката, езика, математиката, организацията, йерархията, схемите и т.н. 
Дясното полукълбо е точно обратното - едно мазе или таван, всичко нахвърляно вътре - съкровища, вехтории, вкусна храна, някой умрял плъх, стар любовник, дневника на баба ти... То не може да ползва езика, затова изпраща видения или картини. 
Не може да ползва математиката, затова разказва приказки. 
То е по-голямо от лявото, съдържа цялата информация, вкл. от миналите поколения. 
Работи чрез въображението, вдъхновението и интуицията. 
Там всичко е възможно. 

Таро по същество е обръщане за информация към дясното. Затова е необходима "вяра", "доверие", защото доказателствата са от арсенала на лявото. 
Като се обръща човек към дясното го прави, защото лявото е много по-ограничено. Обръщайки се надясно, няма как да получи цифри, дати и др. Като вземете от дясното и го сложите в лявото (тълкуването), съществува риск лявото да не разбере дясното. Има хора, и тароистите са сред тях, които имат по-добре изградени връзки между лявото и дясното. Връзки имат всички, но въпросът е доколко се използва нещо и съответно дали то се развива или закърнява. 
Ако не използвате един невронален път в мозъка си, той ще закърнее. Сънищата са една връзка между дясното и лявото. Дясното праща на лявото информация, до която лявото няма достъп. Информацията е важна, защото казва как работи системата на целия организъм. 

Таро е много сходно нещо. По принцип си представям развитият човек на бъдещето като такъв с развити и непрестанно използвани връзки между дясно и ляво. В дясното живеят и ангелите, и дяволите, и истината за себе си и куп излишни страхове. Ако човек остане в дясното без да ползва добре лявото да го приземява в тази реалност, прави шизофрения. Затова и лявото е нужно като филтър на дясното. 

Аз съм много "за" науката да се стреми да доказва или оборва неща от сферата на окултното, езотеричното, духовното, защото така се разширява съзнанието, колективното съзнание. Но и да е наясно, че не може цялото дясно да мине през ситото на лявото. Т.е. науката да не е толкова арогантна. Както и че не всичко от дясното е така, защото там няма критичност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар