Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 21 февруари 2011 г.

Cups - 2 Купи

Баланс, равновесие, приятелство.

Щедра любов, приятелство, платонична любов, прекрасно партньорство, хармония, сътрудничество.

Две противоположни сили се съчетават добре и раждат красиво цяло.

В 2 Чаши започваме да се подготвяме за емоционалните преживявания по пътя на Чашите - търсим партньор, енергия, която резонира с нашата собствена, така че да развием красиви начини и модели на свързване с другия/ите и със себе си, които изпробваме в Тройките и ги установяваме като здрави и работещи в Четворките. Тъй като тази сфера е сравнително ефимерна, сме склонни бързо да бъдем претоварени и отегчени от нея (4Ч), така че трябва да излезем от познатите модели в Петиците, за да намерим уравновесяването и хармонията при взаимоотношенията в Шестицата. Но след това в 7Ч достигаме точка, в която разпознаваме духовния път и трябва да изберем нашия собствен, не това, което другите виждат за нас, а това, което усещаме, че резонира с нашата душа.
В 8-ците работим по този път и оставяме всички нездравословни енергии зад гърба си.
В 9 не само сме установили параметрите, които ни правят щастливи и спокойни, но и уверено ги прилагаме във всякакви ситуации.
В 10 живеем с вътрешното задоволство от живота, постигнато чрез мъдростта от преминатият път.

 

 


На фокус са взаимоотношения и сърдечни въпроси.
Показва съединяването на две сродни души.
Ако започвате нова връзка, то тя ще е изключително благодатна и успешна.
Ако в момента сте във взаимоотношения, то те ще имат нов подем.
Две Чаши символизират любов, страст, приятелство, влечение, съюз, единство, съгласие, симпатия и хармония.

.....................................
Ключова дума: Обич, Партньорство

Тази карта изразява духовно единство и хармония;
традиционно е романтично, но може да е и всяко партньорство базирано на дълбоко, негласно разбиране.
Родство, съгласие, мир.


  
Two of Water
Отнасяте се грижовно и състрадателно към някого. 
Избирате да започнете или продължите връзка, базирана на дълбока духовна и сърдечна свързаност – осъзнавате и почитате божественото един в друг. 
Намасте.    


INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ВЗАИМНОСТ
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum

Щастлив съюз. Любов.

Ключови думи: 
Разделяне на задълженията. 
Топлина. 
Привлекателност. 
Началният етап на хармонични отношения. 
Влюбеност. 
Атмосферата на щастието. 
Взаимен обмен. 
Връзка. Приятелство. Балансирани взаимоотношения. 
Делова сделка. 
Балансът между способността да се дава и взема. 
Сътрудничество. 
Разбирателство. 
Емоционалният баланс. Хармония. Съюз. Взаимно уважение. Общи интереси. 
Преданост в приятелството. Платоническа любов (с определени аркани). 
Подписване на договори или споразумения. 
Годеж. Брак. Страст, която се основава на дълбоки чувства.

Ситуация и съвет:
Продължение на хармонични отношения. 
Ако сте били въвлечени в дискусия, можете да стигнете до взаимно разбиране и компромис. Подходящ момент за съвместна работа. 
Ще намерите решение на проблема или помирение. 
Ще бъде възможно да се подпише договор или споразумение. 
Предвещава хармония, разбирателство, приятелство и любов.
Резултатът на тази романтична връзка може да бъде годеж или сватба. 
Очаква ви подарък.

Хора: Двойки. Партньори. Приятели. Любими. Колеги. Любовници, но не и съпрузи.

Initiatory Tarot of the Golden Dawn
The Legacy Tarot

Dream Enchantress
Картите на Initiatory Tarot of the Golden Dawn и Dream Enchantress са от тук







17 коментара:

  1. Благодаря!Имах нужда да тези тълкувания на картите!

    ОтговорИзтриване
  2. На въпрос"Ще се върне ли моя любим при мен,да изчистим недоразуменията и неизказаните неща и да продължим отново заедно напред"се паднаха тези карти - 1-Магьосникът,6-Жезли и 2 Купи.Дано не съм се подвела в глътката надежда,която ми даде тази подредба !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина са благоприятни картите, но и с предупреждение, че трябва да вложите от себе си, за да се получат нещата.
      Мага показва, че сами определяме реалността си и можем да успеем, особено с 6 Жезъла, но това е само част от пътя - посоката е правилна, но има още неща, които трябва да се направят.
      И си струва, тъй като 2 Чаши говорят за духовно близък човек :)

      Изтриване
  3. Здравейте, теглих три карти, така реших импровизирано на момента,без да следвам определена схема, темата беше една дилема дали да споделя чувствата си на човек,който нараних. Изтеглих слънце, смърт и двойка купи в изброената поредност. Бих била благодарна да ми помогнете за тълкуването на тази комбинация,още ми е трудно да разчитам как си влияят картите една друга ☺️ , благодаря !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Бих казала Да, 2 Чаши са си споделяне на чувства, а въпроса е точно такъв. Така че са ви отговорили буквално.
      Първите две показват разклатеното доверие и загуба на сейф зоната, в която сте се намирали, но и предполагат че при желание от двете страни може да има благоприятна промяна, трансформация в нещо по-надеждно.
      Ако си дадете шанс.

      Изтриване
  4. Здравейте, благодаря много за отговора.
    За протокола на картите да отбележа,че имах уговорка за този разговор още преди да пиша тук. Реших да "стрелям", както се казва, споделих чувствата си, но другият беше категоричен. Днес разбрах,че всичко е приключило. Какво ли от тази подредба трябваше да ми подскаже това.Не ги изтълкувах правилно.

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте. Предстои ми смяна на града, в който живея, както и започване на нова работа. Любопитно ми беше, какво ще покажат картите... изтеглих: 2 купи, 19 слънцето и 8 мечове. Бихте ли ми помогнали с разтълкуването... дали начинанията ми ще бъдат успешни?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Има шанс да откриеш своето си място, стига да не се уплашиш. 8 Меча заедно със Слънцето показват, че имаш определени представи за приемливо и дори леко разминаване, може да те стресира или да те остави в ступор, без грам амбиция сама да промениш средата си.
      Картите са съвет да си активна, а не да оставаш в сейф зоната си. Ако искаш определено развитие.

      Изтриване
    2. Много точно! Благодаря за отговора!

      Изтриване
  6. Здравейте. На въпроса ще изляза ли скоро от тежката ситуация? Изтеглих 3 карти. Императорът, 6ца пентакли и 2ка чаши. За императора точно отговаря ситуацията в която съм. Под влияние съм на деспотичен и алчен баща като постоянно прося неговата подкрепа, внимание и одобрение. Хем имам нужда от него хем го ненавиждам
    Знам, че за да съм щастлива трябва да обичам родителите си. Но е буквално невъзможно. Цялото семейство е настроено срещу мен и с цел той да владее, защото всички му служат роболепно освен мен за което той ме ненавижда. Да не говоря, че изобщо не ме е искал когато майка ми е забременяла. Но тогава абортите преди 2рото дете са били забранени. Та предполагам така трябва да тълкувам и средната карта. Да спра да прося любовта на родителите си защото явно е невъзможно да я получа. Но наистина не знам как да дефинирам последната карта. Нямам приятел. С малко дете на 2 год с бащата на детето сме разделени и не искам даже да си помислям за връзка с него, защото е точно копие на баща ми.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей! Може би си забелязала вече, че картите разказват истории и трудно отговарят на въпроса "кога".

      Дали ще е скоро - по 6 Пентакъла и 2 Чаши ти се дава възможност да излезеш. Но трябва да се огледаш за близък човек. Или да го направиш в съгласие със себе си. Т.е. време е ти самата да поемеш ролята на Императора в живота си, за да се откъснеш от модела на баща си.
      Това означава да поемеш отговорност за себе си и да се задействаш по въпроса. Да постигнеш материална независимост. В момента очевидно това е трудно, но ако тръгнеш, ще ти се даде.

      Картите говорят и за примирие. Да успееш ти самата да дадеш в отговор, а не само да ти се налага да взимаш (в семейството си имам предвид). Което означава да си стъпиш на краката. И да се постараеш да поемеш ролята на възрастен, на когото може да се разчита.

      Комбинацията ми говори, че трябва да се изправиш и да създадеш собствено пространство, на което да стъпиш, за да се развиваш на материално ниво. Освен това ще ти се помага.

      Защо не посетиш психолог, който да ти помогне да приемеш и разрешиш ситуацията у дома? Докато не е разрешена, живота ти все ще се върти около това.

      Дай обич... Това е посланието тук. Те може и да не могат да я приемат, но ти я дай, за да балансираш енергиите на взимане и даване.

      Тогава ще си вътрешно спокойна и ще можеш да продължиш живота си без тези модели да те дърпат назад и да срещаш такива типове поведение.

      Има още какво да се каже, но се надявам да усещаш посоките, които ти показвам и да мислиш картите в такива измерения ;)

      На Слука!

      Изтриване
  7. Ами честно казано почти нищо не разбрах. Няма как да работя в момента заради детето и наистина няма как да си стъпя на краката финансово. Това ни най-малко не са оправдания. Знам, че за една ситуация всеки сам си е виновен. И аз така. Виновна съм че не спестявах когато можех, а живях живота си на пълна пара. Виновна съм, че грабих от живота на макс без да мисля за последствията. Но в едно съм сигурна и знам на 1000 процента е, че винаги много съм се раздавала за семейството си за това не им липсва да сме сплотени и единни. И наистина бяхме докато не попаднах аз в кофти ситуацията. Когато колелото се завъртя и аз отвсякъде се оказах от долу. Въпреки това продължавам да помагам на хората, моите родители ме ругаят и обвиняват за това, но аз не искам да ги слушам. За вкъщи вече не допринасям финансово но пък допринасям с труд и то голям. С малко дете се грижа за още 3ма души и цяло домакинство.
    В крайна сметка наистина не разбрах тълкуването ви, но явно така е било писано. Благодаря ви много за отговора. Бог да Ви пази.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Картите се тълкуват според зададения въпрос.
      В статиите за всяка карта, описвам енергията ѝ и значения, които ми резонират за нея. Гледащият ще трябва да определи, как това се свързва с въпроса му.

      Изтриване
    2. Благодаря Ви много. От Вашият блог научих много за Таро. Най-подробната информация на български език. Благодаря Ви, че ви има. 😊😊😊

      Изтриване
  8. Здравейте! Значението на картите променя ли се, когато са обърнати ?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, променя се. Обикновено обърнатите карти показват блокажи и състояния, които трябва да преодолеем в себе си - да осъзнаем процесите и да ги приемем.

      Изтриване
  9. Здравейте, на въпроса дали ще се съберем с мъжа ми се падна паж жезли, рицар мечове и накрая, 2 купи? Вашето мнение какво е? Благодаря предварително

    ОтговорИзтриване