Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


неделя, 20 февруари 2011 г.

Swords - 8 Мечове

Яснота на мисълта. Интелигентността се разширява. Интуицията е отворена за вътрешно познание.

Много е вероятно да имаме идеи, които ни се иска да въплътим в реалността си.
При високо ниво ще започнем да мислим и търсим начини да го направим.
При ниско, ще се чувстваме ограничени от обстоятелствата около нас, но реално това ще са самоналожени рамки и много вероятно мързел.

Обикновено се изживява на по-ниско ниво -
Остарели мисловни модели, не търсим начини да разрешим проблема.
Имаме желанието, дори може би обмисляме какво наистина искаме да направим, но чакаме нещо отвън да задвижи нещата, вместо сами да рисърчваме, планираме и организираме.

Състояние на само-наложена изолация, обърканост и кризи. Казваме си - Просто не мога.
Страх, принудително обвързване, ограничение, принуда;
Парализиране заради нерешителност, неодобрение, болест, трудности.
Може да символизира затвор. Почти невъзможна задача.
 

 

Може да се чувствате хванати в капан от определена ситуация в живота ви и да сте неспособни да изразите чувствата си. Важното в този момент обаче са не чувствата ни, а по-задълбочено обмисляне, проучване и внимателно планиране. Ползвайте ума си, за да успеете - стихията на Въздуха, която се олицетворява от Мечовете и всичко онова, с което е свързана - информация, общуване, технологии, вибрации и т.н. 

Може де сте били въвлечени в няколко неуспешни рискови начинания, в опит да спечелите свобода. Случило се е заради недобро предварително планиране. 
Замислете се и открийте начините, по които реално можете да работите за ситуацията или проблема.
Осем Мечове много често символизира кризи, конфликт, неодобрение и хващане в клопка, точно защото не ползваме въздушната енергия на Мечовете.

С.В. Въпреки че се чувствате в капан, съзнанието ви е свободно и активно. Хубаво е да използвате това време, за да помислите как се е стигнало до тук и какво можете да предприемете.
.......................................
Ключова дума: Предизвикателство на ума
Често наричана `Тестът`, тази карта може да представи съдебен процес или изпит, който ще разкрие точно от какво сте изграден. 
Животът ни предлага преживявания, които ни поставят пред критичен поглед.


Eight of Air - GAIAN TAROT
Предизвикан сте да превърнете идеите си в реалност, с малко помощ от приятели. 
В кръга всеки споделя силата и никой не е над другите. 
Може да е усилие за създаване на обща визия и може да е трудно на отделното его да достигне съгласие с групата. 
Но, о, наградата! 
Нека всички се научим да обръщаме истинско внимание на другите, да слушаме и изслушваме добре.

INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ЗАТВОР
...................................................................................
Някои мои разсъждения:
8 Меча – реално от тази карта наистина можем да се страхуваме, но само когато нито желаем, нито търсим начини да поемем отговорност за себе си.
Описват я като безизходност и нерешителност – тя е точно това на ниско ниво – когато имаш идея, която би било чудесно да развиеш, но все се надяваш на външните обстоятелства да се наредят така, че нещата да се случат от само-себе си.

Но не става така – за да се случат, ще трябва да поработим с ума си – да разузнаем, да потърсим достатъчно адекватна информация, да се заемем да я структурираме и обмислим, а после да я организираме правилно и разработим внимателно в добре обмислени планове. Както виждате не е просто, ще трябва да ползваме мозъка си и то не само десетина минути, а за създаването на адекватна стратегия.

Ако не се заемем да изследваме начините да направим нещо, разбира се, че ще се чувстваме като в затвор, ограничени, оковани, все едно нищо не зависи от нас.
Докато сме пасивни и не търсим възможности, докато продължаваме да възприемаме ситуацията през вече остарели нагласи и модели на поведение, ще си останем все така вързани.
Мечовете около овързаната жена на изображението в 8 Меча са идеите и нагласите, които вече не ни вършат работа и най-вероятно ни спират.

Забележете в тази карта от колодата Legacy of the Divine Tarot на Чиро Марчети, тя е хваната в паяжината на собствените си мисли и въпреки, че има толкова много мечове – възможности/ решения, не ползва нито един, за да се освободи.

Мечовете са Въздух - интелектът и рационалното в нас, представите ни и решенията, които взимаме.
В 8 Меча работим със стихията въздух, точно както майсторът в 8 Пентакъла работи с материята – земя – пентакли.

Колкото повече го ползваме, толкова по-добри ставаме – майсторството идва през опита.

...................................................................................

Чудесно описание за състоянието на 8 Меча
от Didi Dimitrova, във фейс групата ѝ - КАРТИ ТАРО. ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ.:


8 МЕЧА КАТО КОМПЛЕКСЪТ НА ЖЕРТВАТА И "ЖЕРТВАТА" С ПАРАЛИЗИРАНА ВОЛЯ

"Ако нямаш собствени цели ще станеш част от целите на някой друг."

Най-поразителната тема, която тази карта засяга е когато човек е позволил някой друг да контролира живота му. Той се е отказал от властта, не очаква нищо от себе си и става заложник на онова, което някой друг иска. Личността спира своето развитие, защото се страхува от грешки. Не е защитник на себе си и очаква някой друг да го защити, да поеме отговорност за него. 
8 меча е състояние на ступор. Някои хора изживяват целият си живот така. На тях им е удобно някой друг да решава. Така друг е отговорен, което означава и виновен ако нещата се объркат. С такива хора се работи много трудно.

Има обаче и други, които веднага щом осъзнаят, че са пуснали контрола за себе си и своя живот в ръцете на някой друг, чупят веригите и повече никога не позволяват някой да ги контролира.

Има и трети случай и моя пост е за тях. В този случай ние ставаме жертва на манипулациите на някой който твърде дълго е играл своите манипулационни игрички с цел да парализира волята ни, да "бие" по самочувствието ни и да ни накара да се съмняваме в преценката, възможностите ни до такава степен, че ние сами да повярваме в собствената си неадекватност, да се откажем от лидерство и да се забием в ъгъла на забвението. Така вече не сме пречка за тях, а те започват да упражняват волята си върху нас и живота ни.

Ако 8 меча ви се пада твърде често на въпроси свързани с действия, за съвет или промяна в конфликтна ситуация с някой имам следните въпроси към вас:
чувствате ли че човекът с когото имате конфликт непрекъснато потиска волята ви или преминава личните ви границите?
притеснявате ли се да му направите справедлива забележка, защото той ще се обиди или ще нараните чувствата му макар и да знаете, че имате своето право?
чувствате ли че не сте толкова добри колкото него и се притеснявате да се конкурирате?
ако се застъпите за интересите си този човек обвинява ли ви в арогантност, егоизъм или пък започва да се сърди?
притеснявате ли се да гледате този човек уверено в очите? Избягвате ли да го гледате в очите?
хващат ли себе си че отговаряте на очакванията и изискванията му, движите деня си по негов график и повече се съобразявате с него от колкото със себе си?
прекъсва ли ви често, когато правите опит да изразите мнението или позицията си?

Ако това е така и 8 меча ви се пада често права или обърната и особено в комбинация със Смъртта трябва да разберете, че е време да се промените, да се освободите и да си върнете контрола. Разберете, че не е трудно! Вие първоначално сте били по-силни и за това чрез психологически игри са ви избутали. Конфликтът не е нищо друго от сблъсък на интереси. Обидите от другите към нас не са нищо друго освен опит някой да ви уязви.

Сега, много от вас като осъзнаят това ще имат желание да си отмъстят или да започнат същите манипулационни игри. Грешка! Влизате в тяхното поле. Агресорът се страхува от откритост, яснота, пряка конфронтация и наричан е на нещата с истинските им имена. 

За да се освободите от 8 меча и да решите конфликта от тук нататък трябва да бъдете много упорити, смели и твърди. Необходимо е да се освободите от чувството за вина, че от тук нататък ще се застъпвате само за вашите желания и интереси. Цялото това поведение е абсолютно противоположно на състоянието от 8 меча. От бездействие към действие, от комплекси и страхове към увереност и самочувствие.

Другата страна ще бъде много шокирана от новото ви Аз, а вие най-после ще се разделите с вътрешното негодуване и тъга. Имайте предвид, че другия ще се изплаши, че губи контрол над вас и ще започне още по-силно да ви притиска и предизвиква. Продължете да сте упорити и твърди във всичко, което каса вашия живот и интересите ви.

Ще ви стане много смешно, когато видите реакцията на другия в момента в който започнете да се държите с тях наравно и спрете да им създавате условия на комфорт. Особено, когато спрете да отговаряте на очакванията им. Лека полека ще върнете своята независимост, а агресора ще загуби интерес към вас.

Дадох ви начините да се измъкнете от състоянието на 8 меча. Желая ви смелост и решителност. В живота няма ситуация, която не може да се промени. Няма конфликт, който не може да се разреши.
Значението на 8 меча, което съм засегнала тук не касае 8 меча за правни въпроси или въпроси за здраве.

ОТ ТУК

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum
Тук са дадени предимно ниски проявления на карата.

В капан. Криза.

Ключови думи:
Враждебно обкръжение. Недостиг на сили. 
Блокада. Принудителни ограничения. 
Недостиг на самоутвърждаването. Изолация. 
Страх от неизвестното. Забавена енергия. 
Няма свобода на мисленето. Въздържание. 
Да затваряш очите си на някои неща. 
Липсата на увереност пречи на успеха. 
Преграда. Проблеми с общуването. Разочарование. 
Скован от страх. 
Невъзможността да се измъкне от трудна ситуация. 
Безпокойство. Вълнение. Цензура. Емоционална болка. 
Тежък период. Нещастен случай. Смърт. Объркване. 
Недоразумение. Нерешителност. Парализа. 
Да се боиш да използваш силата си. Липсата на вяра в себе си. 
Негативни чувства, които пречат на продуктивни действия. 
Болест. Чувствате се хванати в капан и не можете да се движите.


Ситуация и съвет:
Означава страх, блокада и ограничения, които сами си налагаме. 
Имате усещане, че сте заключени, че сте в капан, не можете да се движите.
Вие сте най-лошият си враг, защото изпитвате страх от бъдещето и се съпротивлявате на новото. Потънали в рутината на собственото си "производство". 
Сега ви е трудно да общувате.
Усещате се в капан, намирайки се в ситуация, от която, според вас няма спасение. Обстоятелствата ви ограничават; но съществуват още по-сериозни ограничения в живота ви, защото отказвате да видите реалната ситуация.
Вие ще трябва да се справи със своите страхове и само тогава можете да вземете важно решение. Съберете цялата си смелост и почнете да решавате проблемите, които ви заобикалят. 
Ако не можете да се справите със ситуацията, потърсете съвет. 
Понякога ограниченията са резултат на злополука или смърт. 
Питащият мисли, че няма право на мислене или действие. 

Хора: Слепи. Ограничени. Затворници.

 

 

2 коментара: