Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


понеделник, 21 февруари 2011 г.

Cups - 8 Купи

ФАЗИ, РАСТЕЖ, ЗРЯЛОСТ, НАПРЕДЪК, ЕВОЛЮЦИЯ, ЗАВЪРШВАНЕ.
САМОКОНТРОЛ, СДЪРЖАНОСТ
Съмняваме се, търсим смисъл. Отказване от нещо. Търсене на нови пътища.
Емоционално отдръпване, отхвърляне, търсене на смисъл, несигурност, депресия, емоционално смущение, загуба на енергия.
Пътуване, особено към нещо ново, непознато, в непозната земя.

Достатъчно!
В 8 Чаши има усещане за емоционално прекратяване на взаимоотношения. Може и да сме се опитвали да разрешим проблемите, но сега най-добрия избор е да напуснем
В тази ситуация няма нужда да продължаваш, защото нищо няма да се промени.
Няма друг начин освен да се пуснеш и освободиш.
Изоставяне на тази фаза от живота, отхвърляне на материални неща и обръщане към духовното.

8 Чаши говори и за състрадание и съпричастност. 
Любяща и смирена природа, белязана от благодарност и любов. Това е когато управляваме елементът на Водата, а не позволяваме той да ни управлява. Защото в Осмиците се учим да работим с емоциите си напълно осъзнато.

       
На фокус е приключване на събития.
Вероятно сте се били захванали със заплетени и скъпо струващи авантюри. Картата показва, че сте решили да продължите напред и да оставите миналото назад.
Ще срежете всички връзки със събитията и дори няма да се сещате за тях.
Осем Чаши символизира намаляване на важността, слаби последствия, оттегляне и напускане.

С.В. Веднъж решили да продължите напред, вниманието ви ще се насочи към търсенето на щастие.
Ще усетите как товарът се вдига от плещите ви и ще се изпълните с оптимизъм, което е добър старт, когато си търсим щастието.
......................
............................................
Ключова дума: Напускане, Отказване.
Тази карта показва голямо разочарование, емоционална пречка, предателство или нараняване на сърцето.
Това е трудна карта, предупреждава за уязвимост. Изоставяне на задача или на ситуация в момента – понякога за добро, друг път не.
Може да е отхвърляне на социалните нрави, норми и начин на мислене.
..................................................................
Eight of Water 
Действате, за да изживеете мечтата си и да живеете истински, въпреки че понякога е трудно да вървите против течението. Това течение може да символизира остарелият начин, по който действате и който вече не е удачен. Може да символизира преобладаваща насока, `приети` ценности и стандарти, вие сте предизвикан да живеете живота си по оригинален начин. 
А може да означава и миналото, което ви дърпа назад. 
Каквото и да е - вие имате куражът, силата и непоколебимостта да достигнете предназначението си.
..................................................................
из Пътуване в скритото царство - Journey Into The Hidden Realm
Хаос царува в небето, във въздуха, в сърцето му. Мислите му са подхвърляни насам натам и той се чувства нестабилен и несигурен, все едно е тласкан и бутан във всички посоки едновременно. Лунната светлина ни води, когато нощта се е спуснала, тя е нашия вътрешен водач, тя е ритъма на живота и ни напомня за вечно променящите се цикли. Можем да чуем вътрешния глас, стига да се освободим от очакванията и се спрем, за да размислим малко в тишина, да потърсим знак, да се свържем с вътрешната си енергия. Там вътре ние откриваме отговорът и тръгваме в марка, доверявайки се на вътрешната си посока.

Гадателско значение:
Понякога всичко в живота ни е наред, но се промъква усещането, че нещо ни липсва. 8 Чаши е точно това време. Казва ти, че мислите няма да разрешат това, този повик идва от сърцето. Сърцето не е удовлетворено, копнее за нещо друго. То бута и ръчка, увеличавайки безпокойството, докато му обърнеш внимание. Зад рационалните аргументи, че всичко е наред и няма нужда от промяна, ще откриеш истинските си нужди.
..................................................................
INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ЗАМИНАВАНЕ
...................................................................................................................................................................
Водата тук пресъхва и ние разпознаваме намаляването на емоционалната енергия и удовлетвореност. Отдалечаваме се от онова, което вече пресъхва и ни е недостатъчно.

8 Чаши често означава, че сме избрали да излезем от ситуация, която вече не ни е от полза, без значение дали е връзка, работа или място.
Може да ни е тъжно, но като цяло тази раздяла е за добро.

Като цяло напред ни чакат добри времена и ако вътрешния ни глас ни казва, че трябва да излезем от този връзка, работа или среда, най-доброто, което можем да направим е да си повярваме. Обикновено това не се случва внезапно и не друг, а ние самите сме тези, които правят избора да напуснем тази ситуация.

8 Чаши може да ни казва, че настоящата ни работа не е подходяща за нас. Вероятно ни е скучно или се чувстваме неоценени.
The Secret Tarot
Вероятно имаме нужда да се изолираме известно време. Да се дистанцираме емоционално.
Да последваме мечтата си. Да потърсим по-дълбок смисъл.
Да променим приоритетите си.

С тази карта преобръщаме живота си и израстваме емоционално.
Може да сме интровертни, тъй като търсим духовен смисъл и отговори.
Имаме нужда да направим това, което е правилно за нас, вместо онова, което е правилно за другите.

Осем Чаши ще се появи и когато осъзнаем, че нещо ни липсва. Може да сме загубили някой или нещо ценно за нас. Тогава чувстваме празнота и пустота, без да знаем накъде да продължим, оставени сме сами на себе си. Оставяме сърцето си там и трябва да открием собствен път.

Друг път картата излиза след инцидент или предателство, когато им обръщаме гръб и продължаваме пътя си.
78 Doors

8 Чаши символично представя пътуване, преместване, странстване. Тук се подсказва реална нужда да избягаш и да променим нещо в живота си. Нужна ни е почивка. Това раздвижване на средата е от голямо значение и е ценно заради запознаването с нови теми и зони на интерес, заради новите посоки.

За взаимоотношения – вероятно сте решили, че приключват. Ако сте сигурни, не чакайте за удобния момент, рядко е удобно да кажеш на партньора си, че нещата между вас са приключили.

Често означава, че този към който сме били привързани вече е засенчен от друг. Може да ни е трудно, но най-важно е да следваме сърцето си и да бъдем верни на себе си.

По принцип 8 Чаши показва промяна на сърдечните желания, загуба на интерес или чувства. Тя ни кара да преоценим сегашната ситуация. Дали нашето щастие, самоуважение и достойнство се рушат малко по малко, дали ставаме все по-негативни, кисели и ожесточени. Би било тъжно и мъчително време за нас ако си позволим да съществуваме в ситуация или среда, която не ни радва и вдъхновява. Има и други пътища пред нас и още неща за откриване. Този период от живота ни най-вероятно отива към завършек, така че нека го напуснем с достойнство.

Ние не сме отговорни за щастието на другите. Трябва да направим онова, което е най-добро за нас. Това ще значи да напуснем стабилната ситуация на 6 Чаши с цялата ѝ сигурност, навици, рутина и познати модели, за да открием осъществяването и радостта от живота.

Sensual Wicca
8 Чаши често излиза, когато загубим интерес към нещо, което е било важно за нас преди. Не е задължително да се е случило нещо ужасно, просто вече не се чувстваме по същия начин. Променили сме се, пораснали сме, станали сме по-зрели или онова, което ни е очаровало преди вече не е същото.
Тази карта ни кара да приемем промяната, да разберем, че всичко се променя, макар и понякога да ни е трудно да го приемем.

Очакваме нещата, хората, средата, ситуациите около нас да си останат все така, но светът се върти и е време да го приемем. Когато загубим интерес, енергията ни намалява, униваме емоционално, а духовно се чувстваме изгубени.

Ако не те интересува, просто го пусни, кажи му сбогом и си тръгни. В началото може да ни е малко некомфортно и странно да напуснем някой или нещо толкова близко и познато, но истината е, че това е от навика , от който сега отвикваме.
..............................................................................................................
Из 78 Истории блогът на Вера
При Императорът имаме контрол над външната среда, докато при Силата и съответно осмиците в Малките аркани имаме контрол над самите себе си, над вътрешния ни свят. С две думи основната тема при осмиците е самоконтролът.
Initiatory Tarot of the Golden Dawn

При 8 чаши самоконтролът, който ни е необходим, е по отношение на нашия емоционален свят. Понякога просто се налага да преглътнем всички сълзи и болка и да продължим нататък по пътя си, за да осъществим това, което наистина ще ни направи щастливи. На човекът на картата определено не му е лесно да обърне гръб на всичките осем чаши, за да тръгне отново от нулата, но знае, че това му е необходимо. ... може да се появи, когато напускате отношения – романтични или не, които вече са се изчерпали за вас и искате да опитате нова посока. Безспорно е трудна карта, но поне посоката е ясна и това, поне според мен, е много положително нещо.

Обърната, картата не носи кой знае какво облекчение, просто временна стъпка назад, временно отстъпление от плановете. Тъй като енергията на 8 чаши така или иначе вече е там, назряла е в питащия, едва ли той ще си промени мнението и ще остане, но поне засега се е отказал да действа, ще изчака по-добър момент. Обърнатата 8 чаши обаче като че ли носи още по-труден заряд, защото когато отстъпим от плановете си, това обикновено се дължи на разколебаване. А след като веднъж сме намерили решението и посоката, а после сме се разколебали в тях, неминуемо ни обзема чувство на безнадеждност и липса на изход от ситуацията. Спокойно, изход има, просто ни трябва още време, докато се решим на първата крачка.
..............................................................................................................
Обърната карта:

Подчертава ситуация, в която знаеш, че нещо липсва, но въпреки това нямаш силата и куража да направиш нещо по въпроса. Вероятно имаш отговорност, партньор, семейство, задължения, другите разчитат на теб.Отказваш се от собственото си щастие, задоволство и осъществяване заради щастието на другите. Това често показва ниско самоуважение и липса на чувство за собствено достойнство. Вероятно се притеснявате, какво ще кажат другите. Може да се чувствате в капан, ограничен в ситуация без изход. Не мислите достатъчно за собствените си нужди, потребности и желания.

Питащият се е отказал да следва мечтите си, за да се предаде на неприятна и непоносима реалност, в която няма обич и вдъхновение. Направил го е, за да зарадва друг.

Понякога сочи, че се чувстваме напълно изгубени в света и имаме проблеми със срама и вината. Незначителни промени и безмислени пътувания. Спрели сме развитието си.

Това е някой, който се чувства стар и непотребен. Всичко изглежда твърде трудно и безнадеждно. По-лесно за обърнатата 8 Чаши е да отстъпи пред изискванията на другите, отколкото да се фокусира върху собствените си нужди и желания.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum
Сбогом. Напред.

Ключови думи: 
Напускане. 
Излизане. 
Скъсване. 
Пътят в неизвестното. 
Сбогом. 
Повратна точка. 
Отдалечаване. 
Раздяла. 
Миналото ви кара да се чувствате нещастен. 
Разочарование. 
Сбогуване с миналото. 
Прекратяване на емоционална зависимост. 
Да обърнеш гръб на комплицирана ситуация. 
Поглед навътре. 
Търсене на смисъла. 
Отхвърляне на остарял начин на живот. 
Насочване на енергията към нови интереси. 
Отхвърляне на стари концепции. 
Напускане на дома. 
Бягате от трудна семейна ситуация. 
Търсене на нови отношения. 
Смяна на работното място. 
Оставете емоциите. 
Преместване. 
В рамките на един месец.

Ситуация и съвет: 
Universal Fantasy
Вие напускате това, което не ви устройва и се насочвате към нещо ново. 
Известно време сте чувствали разочарование и незадоволство в миналите отношения и обстоятелства, осъзнавайки това сте се стремили към промени и сега се освобождавате от старото и искате да изпитате нещо ново. 
Сигурно нямате търпение да запълните празнотата в живота си. 
Сега е време да се освободите от емоционална зависимост. 
Често 8Ч обещава промени в течение на един лунен месец. 
Възможни пътешествия и смяна на мястото на живеене. 
Обаче главната тема на 8Ч е семейни и материални проблеми. 
Пари, семейство и благополучие престават да ви интересуват, в момента ви интересува само духовното. 
Отхвърляне на семейни, любовни връзки. 
Изборът в полза на духовно съвършенство.
Време е да се освободите от старото и ненужното. 
Помислете за това, което сте научили: сега сте емоционално зрели и можете да изберете по-достойна цел. 
Търсите големият смисъл в живота си. 
Миналото остава зад гърба и сега ви очакват нови отношения.

Хора: Които търсят. Преживели раздяла.

1001 Nights
The Legacy Tarot

Arcus Arcanum 
Mona Lisa Tarot








11 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. imam wupros padna mi se kartata osmica chashi kolebaq se naistina ot izwestno wreme i dnes widqx edwa li ne istinata kakto si mislq moje li nqkoi koito razbira da mi otgowori molq

    ОтговорИзтриване
  3. Здравейте много ми харесва сайта..страхотен е!!!Може ли да питам относно въпрос за новата работа крайна карта ми се пада 8чаши..(от 5)

    ОтговорИзтриване
  4. Извинете..първа карта 6жезли...4 пентакли...рицар пентакли...асо пентакли..8 чаши

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте, тази подредба има ли позиции? Т.е. позицията на първата и всяка следваща карта, означават ли нещо определено или просто сте извадили 5 карти?
      И какво точно питате за новата работа? Как ще се развият нещата там ли?

      Изтриване
  5. Здравейте..изтеглих в гореспоменатата последователност картите с въпроса Как ще се развият нещата там..

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. 6 жезли...4 пентакли...рицар пентакли...асо пентакли..8 чаши

      По тези карти работата ще ви донесе сигурност и стабилност, ще работите спокойно, уверено и с професионална нагласа поне един сезон, а по някое време ще ви се предложи много интересна възможност, която е много вероятно да приемете и да приключите с определен етап.
      Много вероятно да сте наистина удовлетворена там.
      8 Чаши са или за напускане, или за приемане на по-висок пост, който ще ви удовлетворява напълно и ще се чувствате в стихията си. Ако сте с много земя в хороскопа си, най-вероятно тази работа наистина ще е като благословия за вас.

      Изтриване
    2. Много ви благодаря...от скоро си купих карти и ми е много интересно...Хубав ден и всичко най-добро Ви пожелавам...Страхотен и изчерпателен🌼🌈🌷

      Изтриване
  6. Но си мислех и как ще възприеме работата и моя съпруг(мисленно,задавайки др въпрос на глас)

    ОтговорИзтриване