Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


неделя, 20 февруари 2011 г.

Swords - 3 Мечове

Три
е за растеж, разширяване, движение. Въздухът е съзнание, мисъл, общуване, познания.
Така че 3 Меча представя увеличаване на знанията, проучване и получаване на информация, развиване и разширяване на комуникацията, научаване и т.н.
Излагаме нов план, разкриваме нов набор от идеи. 
Пускаме в ход онова, което сме обмислили внимателно в 2 Меча.

Тройката е първото наистина активно число - прилив на енергия, творчески изблик, освобождаване на породеното в напрежението на Двойката – на този етап енергията, която е била латентна и се е натрупвала, се отприщва - нещо необуздано се реализира.


3 Меча се е наложила като карта на изневярата, предателството и съответно на емоционалната болка от това преживяване. Проблемът е, че повечето гледащи наблягат тук на чувствата, което реално е приоритет на Чашите.

И така, вместо да приемат нуждата от разумно пресмятане на възможности, разширяване на перспективата, нови данни, разгръщане на познанието, разкриване на истината, развитие на комуникацията в 3 Меча, онези, за които излиза, я свързват с нараненото си сърце, защото илюзиите, в които са живели са разсечени и са видели действителността.

Това, което се е случило е, че са прогледнали – осъзнали са истина по мечове, но по инерция повечето тълкуващи таро, предпочитат да свържат това събитие със сантименталното преживяване на някой, разбрал, че вече не е обичан, че не е единствен, вместо с реалното проявление на 3 Меча като проясняване, осъзнаване, време за добре обмислено решение.

Набляга се на емоционалната болка от това преживяване, вместо на силата на Въздуха – способността за рационално разрешаване на въпроса. 

Всъщност тук дори не става въпрос за емоционална болка, а за обида, огорчение и унижение, когато осъзнаем, че реалността не е такава, каквато сме си я представяли.

Асото Меч можем да го приемем за интересна идея.
В Два Меча разиграваме тази идея в ума си, преценяваме всичките ѝ страни.
В Три Меча сме готови да я развием.

Така, в тройките имаме развитие, работа по изпробване на различни модели, за да установим работещите за нас. Този процес преминава през продуктивни фази и не толкова.  Важно тук е, че става въпрос за някакъв вид идеи, комуникация, планове и всичко, свързано с въздуха като стихия.

Три Меча е чудесна карта за онези, които общуват с картите за теми, които не са свързани с чувства, защото им показва развитие, търсене на начини, одобрение от други умове, свързване с други хора, с които да обсъдят, доразвият, разработят идеи, постановки и всичко, за което се изисква разум, логика, обмисляне, анализиране, обмяна на мисли, планиране и т.н

Когато въпросите не са свързани с взаимоотношения, 3 Меча символизира изследването на нови идеи и модели, както и разширяване на знанията, разработване на различни решения. 
Желание да се обмислят и пробват нови неща, за да се преценят резултатите на по-късен етап.

При стремеж за усъвършенстване, картата показва процес на развитие на нови модели на поведение, учене, навици.
Може да покаже дори индивид, който ползва въображението и индивидуалността си, за да се изрази навън, както и да сподели оригиналните си виждания за света.  

А когато все пак става дума за чувства и емоционални въпроси, тази карта ни предупреждава, че е време да обърнем внимание на реалните обстоятелства и да решим дали наистина си струва.
Как да процедираме, за да се почувстваме удовлетворени.
Но означава също и че е добре да се обсъди ситуацията, а не да държим всичките си мисли и притеснения вътре в себе си.
Може би дори да поговорим с приятели или трето лице, за да видим нещата и от друга перспектива.

Може да покаже прекъсване на комуникацията, поради несъвместимост или неработещ модел. Също нужда да се обърне по-голямо внимание на думите и действията на другите, да се изяснят очакванията, за да се избегнат недоразумения.

Тъй като често изображенията имат дял в тълкуването, стандартната 3 Меча наистина може да означава противопоставяне на мисли и емоции, което затруднява взимането на решения.

Посланието на 3 Меча е да вземем решение не през сърцето, а през разума.
Необходимост от обмисляне и съзнателна работа към варианти, които да ни донесат мир и сигурност.

3 Меча са и труден разговор, който се налага да проведем с някого (мечове - комуникация).
Възможно е да се наложи да засегнем някого или ние да сме наранените от информацията, която сме получили/ разбрали.

Възможно е да се прояви като умствен конфликт и усилието за помиряване на противоречащи си идеи или мисли. Чувството, че сме заседнали между несъвместими перспективи, а също необходимостта да се вземе трудно решение.

*********************************

 

Стандартни значения, които според мен описват ниското ниво на проявление в 3 Меча: 
Мъка, загуба, емоционална болка, раздяла, тъга. Краят на сърдечна връзка.

Трудности във взаимоотношенията, които водят дори до раздяла. Причината за тези трудности, вероятно е ревност или намеса на друга страна.

Три Мечове символизира преместване, липса, отлагане, разногласие, разрив, депресия и раздяла.

......................................
Позитивната страна може да е облекчаващо приключване на изтощителна и разочароваща връзка, отново да си свободен. Връзките с миналото са разкъсани и оставяш любимите си на тяхната собствена воля.


Three of Air - GAIAN TAROT
Какво си мислиш?
Какво те безпокои?
Какви идеи, спомени или минали сцени се връщат в главата ти отново и отново?
Можеш да използваш инструментите на писателите и да се освободиш от тези идеи и емоции. Дневникът може да е инструмент за самоопознаване и разбиране.
INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
РАЗОЧАРОВАНИЕ

............................................................................................................
КЛАСИЧЕСКО ЗНАЧЕНИЕ НА КАРТАТА

Ах, ужасяващите Три Меча.
Три меча пронизват сърце. На фона на буря, то кърви.
Често картата се свързва с любовен триъгълник, но помнете, че това е въздушен знак, така че това, което наранява, не е действие, а нещо изречено или прочетено.
Има силна вероятност наяве да е излязла най-накрая някаква тайна. 

Образът в Три Меча, извиква някои потенциално обезпокоителни чувства в нас. 
И тези вътрешни безпокойства ни разбутват - тази карта се отнася за същината на проблема:
Фокусът на нашето внимание,
Ядрото на нашето желание,
Стимулът на мотивацията ни.
И онова, което е в центъра на нашия свят.

Сега знаем, защо ни е неспокойно, когато се появи тази карта. Но ако я видим през очите на честността и я възприемем като сигнал да се пробудим, да обърнем внимание и да започнем откровено да наблюдаваме сърцето си, можем да ползваме посланията му да ни изстреля към дълбока трансформация. 

Може би се чудите, какво я различава от Кулата, която също се отнася за подобно разкриване. Кулата показва, че нещо, в което сте силно увлечени е фалшиво и това е най-важното. При Кулата си нямате представа, ама изобщо, че това, което виждате може да не е истина. Вярвате със сърце и душа.

Докато при Три Меча обикновено усещате, че има нещо, дори и да не знаете точно какво. Може би приятел ви избягва или дава странни извинения. Нещо се случва, но никой не го казва. Все едно всички крият някаква тайна от вас. Може би дори имате подозрения за какво.

Три Меча показват, че наближава моментът на истината. Ще бъде болезнено, острите думи пронизват. Но няма да бъде нещо, което не сте очаквали. Може дори да въздъхнете с облекчение, че най-накрая всичко е излязло наяве. Вече няма очакване, преследване, чудене, притеснение, какъв е проблемът. Тази рязка истина, колкото и да е горчива и болезнена, позволява на цялото напрежение и несигурност да изчезнат. Сега знаете как стоят нещата, истината как ви виждат другите. Това развитие ви позволява да продължите напред.

Ключови думи:

Вяра, фокус, яснота, конфликт, преданост, решение, съзряване, взаимодействие, обърканост, унищожаване, разпра, натрупване, опровержение, разкриване на истината, себе-изследване.


Посланието на Трите Меча е:


**********************************************
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum

Необходима рана. Скъсване.

Ключови думи: 
Емоционална буря. Загуба. Огорчение. 
Изгубена любов. Проблеми във взаимоотношенията. 
Бурни емоции. Раздразнителност. 
Кавга. Конфликт. Неразбиране. 
Отчуждение. Дисхармония. Преврат. 
Нервно поведение. Тъга. Болка. Лош късмет. 
Хирургическа операция. 
Огорчаващи промени. Стрес. Болест. 
Скръб. Плач. Нещастие. Пукнатина. Развод. 
Отказ. Сълзи. Спонтанен аборт. 
Проблеми със сърцето. 
Погребение. Смърт. Болезнени новини.

Ситуация и съвет: 
Вие имате за какво да жалеете и да плачете. В състояние сте на стрес или се притеснявате, защото ви е напуснал любимия човек. 
Важно е да се помисли, докъде ще ви докара скръбта. 
Може да се наложи да се разделите с някой или да излезете от ситуацията, ако такава връзка не ви носи нищо, освен душевна болка. 
Може да предскаже болест. 
Това е карта на скъсване, необходимото отсичане на ненужното. 
Понякога показва сериозна хирургична операция или сложни стоматологични проблеми. Бъдете внимателни и не отблъсквайте любимия човек само заради това, че се чувствате напрегнати и раздразнителни. 
Понякога предсказва смърт.

Хора:
Изоставени. Преживяват скръб. Раздразнени. Под стрес. Тези, които имат болно сърце.


 

5 коментара:

  1. Н (жена) ще се върне ли при P(мъж)
    императрица об. 3 меча об. 3 жезли об.
    Виждам изгубени сили и разрушен живот, объркване ...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Доста зла комбинация - няма развитие - тройките са обърнати, а значи и блокирани. Проблемът са комплекси на жената - не се усеща като такава, има проблеми с изявата си като жена, с женствеността си. Общуването по обърнати 3 Меча, също е конфликтно и безизходно.

      Много вероятно да са намесени други хора, заради тройките.

      Тази комбинация не показва здравословна връзка, а вътрешни конфликти и проблеми, които засегнатите не знаят как да преодолеят.

      Изтриване
  2. Здравейте, на въпрос: Забравил ли ме е вече, има ли чувства се падат слдните карти: 9 ка Пентакли, Крал Чаши, 3 ка Мечове. Какво мислите?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вероятно не ви е забравил, но си има свои грижи на главата и не му е до интимни отношения.
      Няма топли чувства към вас.

      Изтриване
  3. Ще се върне, за да продължи битката.Нищо още не е приключило.

    ОтговорИзтриване