Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


вторник, 22 февруари 2011 г.

Discs - 2 Дискове

ПОТОК, РАВНОВЕСИЕ, ДОВЕРИЕ, ДВИЖЕНИЕ, ПРИГОТОВЛЕНИЕ, КОМБИНАТИВНИ УМЕНИЯ.
СУЕТНЯ, ЗАЛИСВАНЕ С РАБОТА, ВЪЛНЕНИЕ. ЛОВКОСТ, БЕЗ КАТАКЛИЗМИ, СПОКОЙСТВИЕ.
Балансиране на енергии и ресурси, Двойственост, Променливост.
Допълнителна работа, Бизнес развитие, Предприемач, Подпомагане.
Объркване, суетня, интереси, безпокойство, преследване на малки неща, вълнение.
Пътуване, Добруване, Съчетаване, Съзерцание. Способност да се справим с няколко неща наведнъж.
Забава и игри. Разбиране за нещата. Равновесие със себе си и в живота; Контрол.
Занимания с финанси, работа, задължения, но и всичко друго, което се символизира от Пентакъла – земя, физически свят. Да откриеш златната среда.
Да идеш извън условностите и шаблоните, за да си осигуриш благополучие.
Може да са няколко неща наведнъж и нито едно да не искаме да изпуснем и съответно им отдаваме енергията си. При положително проявление успяваме да се справим.
Като негативно проявление означава, да не успяваме да захраним нито един от проектите си, всичко да тлее.
-
Ивета - Обърната 2 Пентакли усилва и забързва времето.
Означава обмен на информация, документи. 
2 пентакли е една от най-ситуационните карти в Таро
- На фокус е нуждата от баланс.
Картата показва, че ситуацията в живота ви може да се развие позитивно или негативно, така че е нужно да жонглирате делата си, за да поддържате равновесието.
Възможно е да пътувате.
Два Пентакъла символизират веселба, забавление, освежаване, новини, пречки, вълнение, безпокойство и усложнение.

.............................................................................................................................................................................................................. 
Celtic Tarot
Ключова дума: Динамика, Постоянна Промяна
Това е хармония сред промените и умелото жонглиране с материални проблеми.
Това е балансирането на всичко, докато се справяш с изискванията, способността за бързо адаптиране и отказ новите развития да те разклатят или съборят.
Символът на безкрайността предполага, че можеш да се справиш с неограничен брой проблеми и би трябвало да действаш полека, без бързане.
Силна енергия, развлечение и смях.
Двата Пентакъла са вълнуваща и енергична карта. Показва време на заетост и активност. Означава, че ще действаме във връзка с интересна възможност.
Проект, инвестиции, нови взаимоотношения, работа или обучение.
Когато започваме нещо ново или развиваме нови умения. Време, когато сме ентусиазирани и оптимистични. Няма нужда да се тревожим - разбира се, че е риск да пробваме нещо ново, защото инвестираме енергия, време, пари, но това е част от пътя. Просто трябва да открием как да балансираме правилно нещата, да сме гъвкави. 
..............................................................................................................................................................................................................
GAIAN TAROT
Two of Earth

Справяте се с множество различни задачи и балансирате с няколко едновремено, адаптирайки се към бързо променяща се ситуация. 
Отговорностите ви могат и да ви тежат, а може и елегантно да се справяте с тях. 
Задачата ви в тази ситуация е да останете заземени и центрирани.
....................................................................................................................................................................
OSHO ZEN TAROT
2 Небесни Дъги: Всеки един Момент
Докато тази фигура преминава през камъните, тя стъпва леко и без да придава важност на нещата, докато в същото време е абсолютно балансирана и будна. Зад въртеливите, вечно променящи се води можем да съзрем форми на сгради; като че ли на заден план има град. Човекът се намира на определено място, но в същото време е извън него, запазвайки баланса си и е способен да гледа на нещата отвисоко.

Картата ни предизвиква да се отдръпнем от грижите си с други пространства и други времена, но да бъдем бдителни, какво се случва тук и сега. Животът е велик океан, в който можем да играем ако се отървем от нашите възгледи, преценки, предпочитания и привързаности към детайлите на дългосрочните ни планове. Бъдете отворени и достъпни за онова, което идва по пътя; без предварителни нагласи. И не се притеснявайте ако се препънете или паднете; просто се изправете, изтупайте се, посмейте се и продължете.
..............................................................................................................................................................................................................
из Пътуване в скритото царство - Journey Into The Hidden Realm
Двата Пентакъла предполагат бавен и внимателен подход.
Част от уравновесяването на енергиите включва и това да бъдем осъзнати как действията ни тук повлияват духовния свят.
Ако проектите и дейностите ни не са основани в духа, те няма да се проявят по добър начин.
Поеми дъх. Забави малко. Обърни внимание.
Виж, какво наистина правиш и какво всъщност се случва в живота ти.
..................................................................................................................................................................
 INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ВЪЗМОЖНОСТИ
..............................................................................................................................................................................................................
Hanson-Roberts Tarot
Откриване или боравене със законите на физиката или търговията.
Създаване на хармония в разгара на някакви обрати, или в нестабилно време и то с игрив маниер. 
Полагат се много усилия, за да има някаква изгода, но засега залозите не са високи. 
Тук има усещане за лекота и забавление. Въпреки усилието, общото настроение е за безгрижно развлечение и дори удоволствие. Задачите не ни тежат. А и не би трябвало, приемайте нещата по-леко и не твърде сериозно. 
Жонгльорът е умел, сръчен, ловък, съсредоточен. В коя сфера на живота ни имаме нужда от това? 
Понякога ни се струпват толкова много събития и задачи за вършене, че забравяме да се наслаждаваме на малките неща. Тази карта ни напомня да потърсим радостта от съществуването, мястото между отговорността и забавата, удоволствието и болката. 
Това е време да открием щастливата среда в живота си – онази, която подхранва жизнеността и радостта от живота, онази която ни позволява да следваме пътя си.

Llewellyn Tarot
Известна също като Господар на Хармоничната Промяна тази карта представя уравновесените ресурси и постоянството на промяната.
Изобразява редуването и естествения баланс на загуба и печалба, слабост и сила, растеж и замиране, обитаване и скитане. В природата всичко е в непрекъснат кръговрат, в равновесие едно с друго.
Двата Диска ни напомнят, че сме част от природата и да приемем естествения поток на промените и да боравим с тях внимателно и обмислено.

Господарят на Хармоничната Промяна се свързва с енергията на Юпитер в Козирог. Представя необходимостта от равновесие, организация и малки победи.
Належащо е ловкото боравене със средства и умения. Тази карта ни подканва да развием умението си да настройваме вниманието си и да ползваме възможностите си, за да успеем. Няма нужда да се притесняваме, защото по принцип е за кратък период от време и ако успеем да се справим, то в близко бъдеще ще имаме още повече ресурси или успехи. 
Юпитер носи слука и разширяване, не само материално, но и разширяване на интересите и разбиранията. Поставен в Козирог, означава преживяване на повече стабилност и сигурност, заради допълнителни ресурси, които сега идват към нас.
Има нужда да потърсим хармония в живота си, което означава, че вероятно сега обръщаме твърде много внимание на нещо, подценявайки друго.

Липса на баланс във външния ни живот е сигурен знак, че съществува липса на равновесие във вътрешния ни живот. Понякога картата ни напомня да отделим време за себе си тихо и спокойно време, в което да възвърнем равновесието си. Можем да пробваме медитация или дълга разходка сред гора или по брега на морето. Това ще възстанови вътрешното ни усещане за мир и спокойствие.

Понякога 2 Пентакъла се появяват, когато се съпротивляваме на някаква промяна, тъй като сме свикнали със статуквото. Страх ни е от нея, не я разбираме, мислим, че застрашава сигурността ни, но обстоятелствата накрая ни принуждават да я приемем и разбираме, че всъщност това е точно това, което ни е нужно. Допуснем ли тази нова енергия, живота ни ще бъде променен.
Гъвкавост е ключът към тази карта. Податливост, Подвижност, Приспособимост.
Необходимост да сме Съобразителни, да демонстрираме способност да действаме в различни направления по едно и също време. Необходимост да претеглим нещата и по етапно да се справим с всички тях.

Това е карта, която изразява оптимизъм и ентусиазъм, които балансират каквито и други проблеми да имаме. Казват ни, че трябва да сме подготвени да пробваме различни и нови подходи и да започнем нужните промени.

ПОСЛАНИЯ:
Дори когато времената изглеждат несигурни, намери покоя отвътре и вярвай в своя път.
Бъди в настоящето, установи се в един ритъм, синхронизирай се с мечтания аз и най-важното – забавлявай се. Смей се по много, и раздавай обичта си.

Ако са налице финансови въпроси, то тази карта изисква от нас да се хващаме за работа. Да се погрижим за нещата, които сме изоставили от някакъв страх.
Тревогата сваля вибрациите ни, а залавянето с работа ги увеличава – така се синхронизираме с онова, което искаме да бъдем и изпращаме послание, че сме сериозни, и сме готови да поемем напред. Съществуват много начини, просто се успокойте, вървете с течението и слушайте сърцето си, духа си и вярвайте, че ще знаете какво да правите, когато дойде време за действия.

Ако става въпрос за взаимоотношения, картата ни казва да открием хармонията тук и да помним, че за да получим трябва да дадем. Така че дайте на себе си любовта, която искате да получите. Да обичаме себе си. Следвай сърцето си и знай, че ще си наясно, как да действаш, когато му дойде времето.

Нека живеем в настоящето. Да оставим миналото там и да спрем да се тревожим за бъдещето.
Нашето време е сега,... насладете му се. 
Карта за развлечение, за вълнение, лекота и изящество.

Mage - The Awakening Tarot
Два Пентакъла са поемане на рискове, докато се възползваме от всички възможности, които се явяват. Интересно време, в което употребяваме всички достъпни ни ресурси по творчески начин.
В подредба, Двата Пентакъла ни подканват да поддържаме позитивна, прогресивна и балансирана нагласа към практичните въпроси на ежедневния живот.
Те предполагат, че всичките ни проблеми в момента са лесни за разрешаване и различните пречки, скоро ще бъдат преодолени и забравени.

Двата Пентакъла са общо усещане за доволство и оптимизъм.
Казват ни, че добри новини носят избори и ще имаме повече от една опция, от която на избираме.
Не позволявай на мненията на другите или реакциите им да те спират.
Тази карта особено се засилва с карти като Колелото на Съдбата и позитивни Дискове и Жезли. Обикновено можем да проследим, коя сфера от живота ни се повлиява, според заобикалящите я карти.

Купите предполагат нужда да обърнем внимание на емоционалния си живот.
Дисковете говорят за финансова или работна сфера, а може да загатват и за чувствената ни страна.
Мечовете най-вероятно показват конфликт във връзка с промени, които трябва да се направят, а също посочват нужда от ясна комуникация, изясняване на идеи или положения с другите.
Жезлите биха били свързани с прилагането на собствената ни Воля и начините, по които се опитваме да изградим живота си.
Големите Аркани предполагат вътрешна и по-духовна работа, на която да обърнем внимание.

Двата Пентакъла сочат форма, плодовитост, неизразена творческа способност и сътрудничество.

Динамизъм: Растеж, проява, началото на проект.
Светлина: Гъвкавост, ентусиазъм
Сянка: Липса на равновесие, неспособност да приемем промяна, привързаност към остаряло статукво, което си отива.

2 двойки – ангажимент, отговорност, обвързване, задължение, обещание
3 двойки – могат да са предупреждение за извънбрачна афера.
4 двойки – търсене на любов на грешните места.

2 of pentacles by Demienvan Cope
 Двата Диска представят сферата на творението и енергията, насочваща чистите материални ресурси на Асото към определена цел, от суров материал да преминем към действителен творчески процес.

Дуалността в тази карта е силна, още повече, че предполага баланс и промяна, комбиниране на активното и пасивното, което само по себе си е малко абсурдно, в смисъл ако нещо непрекъснато се променя, то как може да се поддържа равновесие? Двата Пентакъла са динамичната характеристика на енергията – като жонгльора, който задържа топките в постоянно движение, но винаги под контрол.

Това е промяна в рутината, период на проби и грешки, за да се открие равновесието по време на преходна фаза, докато се придвижваме към целите си.

Има изменения в шансовете и състоянията ни, движения на енергиите, но и възможности да интегрираме тези енергии и да се съсредоточим върху тях, за да създадем хармония в това време на промени.

Двата Диска нямат енергия на съпротивление и обозначават успешен ход или промяна, често в сферата на парите или просто във физическата ни среда. Изведнъж се оказва, че печелим, дори да не сме вложили много усилия.

Два Пентакъла са много неща, случващи се наведнъж, те са равновесие и спокойствие сред хаоса, те са спомена за истинската ни същност – обилие, радост и присъствието в настоящия момент.

Спокойното посрещане на многото възможности и препятствия на живота.

Тази карта ни говори да бъдем концентрирани в намерението си и да гледаме собствените си интереси, да спазваме поетите задължения.

Енергията на Двата Пентакъла ни напомня да не се притесняваме, тъй като имаме на разположение всичко, от което се нуждаем, за да продължим напред.

Напомня ни да останем съсредоточени, фокусирани и осъзнати, да помним, че живота е за да му се наслаждаваме... Следвайте онова, което ви прави щастливи и намирай щастието навсякъде. Това е ключът към живота... а Двата Пентакъла ни казват, че щастието и желанията на сърцето ни са постижими.

Тази карта ни окуражава да вярваме в себе си, да усетим как вътрешната ни сила и мощ нараства. Тази карта изисква не да насилваме нещата, а да се пуснем по течението. Пречките се появяват също както и възможностите. Всичко е една голяма игра и няма грешен път. Избери пътя, който ти доставя най-голяма радост и бъди спокоен, знаейки, че всички пътища водят до едно място – най-голямото ни благо.

Из 78 Истории – блогът на Вера
Marco Polo Tarot
При 2 пентакли също има не малко усилие, за щастие, в правия ѝ вариант усилието не ни се струва толкова трудно и дори нещата могат да се получават почти като на шега.

Обикновено при тази карта става дума за комбиниране, жонглиране с две отговорности, с две работи, с работа и учене, между личен и професионален живот – дуалностите на ежедневието.
Това е карта, която ще изисква сериозна доза гъвкавост от нас и най-вероятно ще я видите в подрежданията си в онези периоди от живота, когато сте най-натоварени със задачи. .... Понякога има такива периоди в живота, когато ни се налага на всяка цена да се справим, да се стегнем и просто да свършим всички задачи, независимо от това как се чувстваме. През първите такива дни успехът ще ни вдъхновява и радва, но колкото по-дълго продължава този луд спринт, толкова по-малко удоволствие ще ни носи. За щастие, такива периоди рядко траят дълго, те обикновено са преходна фаза. 
Затова и като трета, последна карта 2 пентакли не дава конкретен отговор на въпроса, а някакво временно средно положение, по-добре питайте пак след известно време.

Обърната, 2 пентакли може да е не по-малко противна от 4 чаши :) Първо, с нея идва голяма доза преумора. От личен опит мога да споделя, че на третата година от съвместяване на работа и учене едновременно, бях като ходещо зомби с големи тъмни кръгове под очите и непрекъснато имах здравословни проблеми. Разбира се и обърнатата 2 пентакли непрекъснато излизаше в дневните ми карти. Затова, не чакайте да се поболеете от умора, а помислете с коя от двете дини под мишницата си може да се разделите. Налага се, защото иначе ще изтървете и двете. Обърнатата 2 пентакли има много общо с 10 жезли, но докато при 10 жезли имате нужда от помощ, при обърнатата 2 пентакли е достатъчно само да си дадете ясна сметка, че вече нямате нужда от единия от двата пентакъла и да го пуснете.
..............................................................................................................................................................................................................
Ananda Tarot
Обърнати Два Пентакъла сочат, че питащият не успява да се справя с изискванията на живота. Губи перспектива. Хаос, вместо сигурност. Нещата стават насила. 
Появява се когато сме надраснали определена ситуация и трябва да се огледаме за нещо ново.

Мъчим се да приоритизираме, накъде да насочим вниманието си. Животът се е усещал като някакво колебливо балансиране и в крайна сметка сме протакали и не сме направили нищо. Изглежда, сме жадували за промяна и движение, но те не са идвали, или поне не по начин, който да ни оживи.
Трябва да се освободим от усещането, че животът и всички възможности, съдържащи се в него, са все тежести, които трябва да носим на раменете си.  

Емоционална нестабилност, която причинява проблеми.

Два Пентакъла могат да говорят за някакъв не балансиран момент, в работата например.

В негативен аспект може да символизира насилено щастие, преструваме се на щастливи, загуба на творческа визия.

Негативното проявление на тази карта може да е загуба на равновесие и енергия, заради погрешно управление на ресурси и опасни рискове. Неспособност да се поеме новото, заедно със старото.

Може да показват финансова нестабилност, карайки ни да търсим допълнителен доход.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum 

Животът - възходи и падения. Суетня.
Radiant Rider-Waite Tarot
Ключови думи: 
Манипулация на финансите. 
Промените нямат свършване - независимо дали става дума за романтични отношения или финансово състояние. 
Балансиране на множество задължения. Еквилибристика. 
Усещането, че ви дърпат в различни посоки. 
Ежедневие.
Финансова нестабилност. 
Работа на няколко места. Разпръснати ресурси. 
Балансирани действия. 
Тежка работа, за да се свържат двата края. 
Творческо финансиране. Разпределяне на ресурсите. 
Отговорност за много неща. Необходимостта да се вземе решение. 
Добри новини. Подарък. 
Промяна на мястото на работа или ситуация. 
Преместване или пътуване, които ще променят живота ви. 
Да заемеш пари от Петър за да платиш на Пол. 
"Времето е пари".

Ситуация и съвет:
The Legacy Tarot
Опитвате се да направите няколко неща наведнъж. 
Може би се опитвате да угодите с работата си на някой друг, а не да реализирате себе си? 
Трябва внимателно да разпределяте времето си.
Финансовите ви дела са в безпорядък, трябва да отделите време, за да изградите някакъв ред. Поради това, ще се сблъскате с проблеми на ранен етап на новия си проект. 
Няма да получите парите, на които сте се надявали, но е възможно необходимите средства да дойдат по друг начин. 
Може да се случи така, че да разделите печалбата с партньора си. 
Трябва да се вземе решение, което ще ви помогне да намалите нивото на напрежение на живота си. 
Може би промяна на работата или обкръжението ви по някакъв начин ще подобри положението. Можете да очаквате пътуване. 
Умението да поемате отговорност ще доведе до успех. 
Може би някой ще ви зарадва с добри новини или ще получите подарък. 
Постоянно трябва да бъдете подготвени за превратностите на съдбата.

Хора: които изпълняват голямо количество дадени обещания.

2 коментара:

  1. Здравейте! Имам нужда от помощ за разчитането на една комбинация от карти. Въпросът е " Как ще се развият отношетията с 'Х'? ". Картите, които се паднаха са 1.Асо мечове 2.Девятка жезли и 3. Двойка пентакли. Налице е връзка от около две години, която до момента е забулена от доста неясни, скрити, може би недоисказани неща от страна на мъжа. Двойка пентакли на трета позиция ме озадачава, затова моля и ще съм благодарна, ако някой се включи с разчитане на картите 🙂.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Алекса, за съжаление ви виждам сама в тази връзка, т.е. няма реципрочност и все едно вие я водите - била сте доста вдъхновена в началото, но се е оказало, че всичко лежи на вашите рамене - дали ще има общуване, дали ще се срещате, дали ще се развивате като двойка. Освен това е много възможно да са ви се месили доста хора в отношенията или да са зависели от професионалните ви отношения по 9Ж. Смятам, че сравнително скоро ще имате още една връзка и постепенно ще отсеете коя е по-ценна за вас.
      Тук не се показва развитие, а напротив - застой. Като да е стигнала кулминацията си и е време да подредите живота си отново. "Да се намерите, за да изплувате."
      Късмет!

      Изтриване