Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


събота, 19 февруари 2011 г.

Wands - 2 Жезли

Наблюдавам, Следя, Бдя и Чакам.

Пробват се различни начини и модели, чието развитие ще се проследи в Трите Жезъла, за да се установят като успешни модели в 4 Жезъла.

2 Жезъла се отнасят за време, в което търсим партньор. Т.е. търсим човек, който да вибрира на една честота с нас, за да изградим нещо заедно, нещо което е вдъхновяващо и интересно и за двама ни.
А също търсим начини за задвижване и осъществяване. Имаме енергия и желание, и в тази карта се оглеждаме за подходящите възможности, средства, сътрудничество или пък методи да го направим.

Като цяло Жезлите са карти на действието и имат огнена и пламенна природа. Сега е времето да се подсигурим за активностите, които ни предстоят – например зареждане с храна, ремонт на съоръжения, пособия, екип, осигуряване на карти, пари и всичко онова, което ще ни е нужно занапред.

Изобщо - предварителна подготовка. Запознаване с обстановката. Ориентиране за посоката. Прогнози.
Онова, което трябва да се направи преди да скочим.

Казват, че ако пренебрегнем това време за размишление, тренировка и приготовления, е възможно да изпаднем в депресия на следващ етап, когато всичко се развива скоростно и ние нямаме време да се ориентираме, камо ли да се включим адекватно в събитията.

Ако пък насилим себе си да решим твърде бързо, това ще ни докара стрес, притеснения и т.н.

2 Жезъла са нещо като подарък от съдбата, а дарът е време, време за подготовка.




 


..........................

GAIAN TAROT - Two of Fire
Внезапно и страстно привличане към някого, към идея, кауза или проект.
Трябва да избереш да действаш ли или не – в светлината, родена от Асото.


..............................................................................................................

............................................................................................................................................................................................

из Пътуване в скритото царство - Journey Into The Hidden Realm

Слънцето се издига, затопляйки земята. Светът е освежен, готов да поеме вълшебната енергия на деня. Сияйни фейки радостно танцуват, като пеперуди, току що освободили се от пашкула си. Както всички младежи, те са в състояние на осъзнаване какво са и кои са. Усещат потенциалът вътре, но все още не могат да си представят как ще бъде проявен. Откриват себе си, чрез игри и наслаждавайки се на всичко, разбират, какво им харесва и постепенно започват да правят избори, основани на вътрешните им усещания, все още необременени от интелект или очаквания.

Това са сродни души, които изследват, празнуват и взимат решения.

ТЪЛКУВАНЕ:
Възможност да открием, какво е предназначението ни, в какво е трябвало да се превърнем. 
Правилния избор за нас е, когато усетим свежест, потенциал и въодушевление.

 

............................................................................................................................................................................................

OSHO ZEN TAROT
2 of Fire: Possibilities – Възможности

Орелът има поглед над всичко, което се намира сред пейзажа под него, докато лети свободно и без усилие сред небесата. Той наистина е в стихията си, мощен и самодостатъчен.

Картата показва, че сме на място, където за нас се отваря свят от нови възможности. 
- Тъй като сте израснали по-обичащи себе си, по-самостоятелни, сега по-лесно можете да работите с останалите.
- Тъй като сте спокойни и отпуснати, можете да разпознаете възможностите, когато се явят, понякога дори преди другите да ги осъзнаят.
- Тъй като сте в синхрон с вътрешната си природа, разбиране, че съществуването ви осигурява, точно това, от което се нуждаете.

Наслаждавайте се на полета! И празнувайте всички разнообразни чудеса на пейзажа пред вас.

Умът може да приеме всяка една преграда, навсякъде. Но реалността е такава, че в самата си природа, съществуването не може да има никакви ограничения, защото какво ще има зад преградата? – още едно небе. Затова казвам, че небеса след небеса, всичко е достъпно за вашия полет. Не се задоволявайте лесно. Онези, които остават доволни от малко, остават малки: малки са радостите им, малки са екстазите им, малко е мълчанието им, малко е съществото им.

Няма нужда да е така!
Това надребняване е наша собствена нагласа, която налагаме над себе си, над свободата си, над безкрайните възможности, над безкрайния ни потенциал.

............................................................................................................................................................................................

INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ДИЛЕМА

............................................................................................................................................................................................


ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ


За двойките – Силата на 2 е сливането на противоположностите, за да създадат нещо ново. Както и в природата, всяко едно цяло е съставено от противоположности: светлина и тъмнина, ин и ян.

Нумерологично казват, че това число е с най-силна интуиция... макар че това трябва да го проуча по-подробно и да ги сравним със седмицата. Може би го дават така заради близостта със същността на стихията в Асото. Или затова, че Двойките се свързват с Висшата Жрица (II-ра Аркана) и инстинктивното познание.
Връзката с ВЖ говори и че в този момент се извършва вътрешно развитие, което на по-късен етап да се прояви и разгърне.

2 Жезъла се свързват и с отношенията и устойчивата динамика на две сили.
Всъщност Двойките ни напомнят, че понякога различията са нужни, за да съществуват равновесие и хармония.

Символизират дипломатичност, сътрудничество, гъвкавост, търпение.

Двойките са двойственост, паузата между два избора.
Казват, че в 2 Жезъла избираме посока и реално имаме възможности, от които да изберем.

Всъщност, можем да се справим и с двете алтернативи. В Жезлите се учим да поемаме отговорност за действията си и да се справяме с всички активности, които поемем.

Картата символизира изборите, които правим и как те оформят реалността ни.

Асата са неориентирана, дори хаотична енергия; двойките са онази точка, където откриваме повече за същността на нещата, така че да знаем накъде да се насочим.
Пробват се различни похвати и варианти, чието развитие ще се проследи в Трите Жезъла, за да се установят като успешни работни модели в 4 Жезъла.

-
2 Жезъла са стремежът към нещо смислено и хъса да го постигнем.
Жезлите символизират вдъхновението, ентусиазмът и решителността, необходими за развитие и растеж. Творчество и съзидателност за осъществяване. 
В 2 Жезъла върви подготовката за цялата тази дейност.




-
По своята същност 2 Жезъла представя партньорства – обединяване или преценяване на отделни индивиди, идеи или обстоятелства.
Тук говорим за сътрудничество. Обикновено в тази фаза има стремеж за спокойствие и равновесие във връзката или ситуацията.

Двата Жезъла могат да работят заедно, но могат и да са в противоборство. Най-вероятно ни е даден избор, как да ги използваме.

При 2 Жезъла имаме усещането, че за да расте и да се развива определена ситуация, тя трябва да се разшири и изтласка в нови области. Потенциалът трябва да се изрази чрез действие, за да разберем докъде може да се разгърне.

Обикновено ако позволим енергията на Асото да се изяви, тя може да се стигне чак до хоризонта, че и отвъд.

---
Из статиите на Vivien Ní Dhuinn в сайта ѝ - https://teachmetarot.com/ за сцената в стандартната колода на Райдър-Уейт - 

Жезълът е здраво хванат в лявата ръка – оригиналното Асо Жезъл, жезълът, който е възпламенил страстта му. Ако беше напълно свободен, щеше веднага да започне да го ползва, щеше да се остави да го вдъхновява, мотивира и отведе към мечтите му. Нашият герой вярва, че с този жезъл може да постигне много повече, отколкото е можел досега. Вторият Жезъл, който е здраво занитен към стената, символизира ангажиментите му у дома, в бизнеса, проекти, връзки, семейство. Не може просто да ги игнорира и да насочи вниманието си към новото. Или може? Двойките често се занимават с противоположности, крайности, полярности, дилеми, конфликт на мнения, по какъв начин да отидем, да останем, нагоре и надолу, щастливи и тъжни.

Асото Жезъл е дар, то носи пробуждане, разпалване на страстите и интереса. Не всеки може да бъде ентусиазиран от потенциала на Асото Жезъл. Сега в Двойката осъзнаваме, че трябва да вземем решение, че има вероятност да сме сами в тези си чувства и желания... или че има и още някой, който би ги споделил с нас и затова започваме да търсим. Да обединим сили с друг – сила, която партнира с друга.

Ключови думи – Да останем или да тръгнем. Разглеждаме варианти и посоки на действие. Изчакваме подходящия момент.
Бизнес партньорства, създаване на съюзи, сътрудничество.

Възможно е да сме се чувствали изтощени известно време, но се е случило нещо, което ни е ентусиазирало, запалило е искрата в нас, или пък сме срещнали някой, който е привлякъл вниманието ни, вдъхновил ни е или е запалил огън на страстта.

Асото Жезли ни е паднало в ръцете и сега жадуваме да направим нещо с него. Може да е прекрасна възможност за пътуване или се е отворила врата в кариерата, или пък искаме да започнем нещо съвсем ново. Асото ни е запалило, а сега в Двойката премисляме и претегляме възможности, тъй като решението ни ще засегне и други хора. Може да се наложи да оставим някого или нещо назад.

---
Оригиналните значения на картите, които идват с колодата на Ryder White Tarot:

Обърната: изненада, чудо, магия, вълнение, тревога, опасение.

На по-материално ниво Двата Скиптъра символизират човек с идеи, желания, амбиции, който е принуден да търси компромис с други хора, със собствени идеи, желания и амбиции.

В изправено положение картата е символ на конструктивно сътрудничество (висока проява); при ниска проява - неразбиране, невъзможност да се свържеш с другите, неспособност за постигане на съгласие.




КАТО СЪБИТИЯ:

Мона за Два Жезъла в подредба – „Показва единствено, че на човек му се дава огромен шанс да му се случат нещата, които иска да се случат и че получава от Съдбата не само знак, ами и прозорец, прозирка, който няма да трае вечно, напротив, ще трае в кратки срокове.
И ако не се възползва от ситуацията, сам си е виновен.”
-

2 Жезъла са за плодовитост, но все още неизразено творчество и сътрудничество.
В този момент се извършва вътрешно развитие, за да може по-късно да се осъществи жизнен и адекватен растеж.
Подготовка за определена активност или творчески начинания. Развиване на способности.

В животът ни са на път да се разгърнат интересни събития, възможности за работа или творчество, отговорности.

В 2Ж съществува възбуда, трескавост и силен подтик за движение и промяна, кара ни да търсим приключения и нови пътища и посоки. Те са усещането, че можем да имаме или бъдем повече ако си позволим да се занимаваме с онова, което ни вдъхновява,

2 Жезъла предполагат, че историята все още се развива, тя е в началните си етапи.
Обикновено имаме време да премислим подробно действията си.

В 2 Жезъла все още имаме време да тестваме силата си и да разберем, какви са ни възможностите, поне засега, защото по пътя напред, те ще се развиват все повече.

2 Жезъла потвърждават, че увереността, която чувстваме е оправдана и че сме на правилния път. Води ни към усъвършенстване, напредък, еволюция.

Двата Жезъла показват, че има изобилие от енергия и сила, за да се постигне целта.

В тази карта се говори и за личната сила, че можем да контролираме живота си, дори определени събития да ни изненадат. Имаме енергията да се справим.

-
Чувстваме се удобно в кожата си, обикновено сме установени в средата си, но сме Достигнали момент, когато имаме силно желание за разширяване и развитие. Търсим разрастване, което да ни предостави по-големи възможности.
Някакво вътрешно безпокойство ни тласка в нови посоки.
Имаме желание да тестваме способностите си.
Какво още има там за нас?

Предстои ни дълъг път, но идеите ни са узрели достатъчно, за да направим следващата стъпка.

Картата говори за инициатива и преговори относно нова идея, работа, активност, ситуация.
Разширяване на бизнес. Търсене и пренасочване на отношения. Оферта към някого.

2 Жезъла понякога символизира търсене извън непосредствената сфера, в която живеем. Може да означава, че се фокусираме твърде много върху неща наведнъж.

Поемаме инициативата в собствените си ръце, готови сме да реализираме целите и амбициите си.
Можем да избираме посоките си. Държим света в ръцете си.
Оказваме въздействие.
Използваме авторитета си и повлияваме другите, за да постигнем целите си.

Време за дързост и поемане на риск.
Дори да сме се чувствали несигурни, сега вече сме уверени в себе си и сме готови да завладеем света.
Изправяме се пред ситуация или страхове, поемаме инициатива, изразяваме мнението си.
Хващаме бика за рогата.

2Ж показват, че сме готови да насочим вдъхновението и творческите си сили, предсказани от Асото на жезлите, за да реализираме целите си.

Решителност да се справим. Затова и отделяме време за активна подготовка.

2 Жезъла говори за управление на енергията.

Насочили сме се към физическа работа, която ще изиска от нас активност, сила и решителност за преодоляване на определени обстоятелства. 

2 Жезъла са допълнителна доза смелост и изобретателност.
Показваме оригиналност, правим онова, което никой досега не е правил.
Създаваме собствен стил. Пионер.
Изобретяваме нещо ново и различно, което ни отличава от тълпата.

Планираме пътуване.

-
Докато в 2 Меча обикновено премисляме сами изборите и начина си на действие, то в 2 Жезъла, това се случва между партньори, двама или повече души, които обсъждат как точно да действат – дискусия, преценки, избори.

Работа на терен, сътрудничество, съюз, общност, опит, взаимопомощ, подкрепа.

Тъй като двойката може да обединява, води до удобен и за двете страни баланс, дипломация и преговори. Толерантност и миротворчество. Може да насърчи равенството.

При 2 разбираме предимствата, които печелим при общата работа, когато заедно създаваме нещо по-голямо от нас самите по отделно – това създаване ще се случи чак в тройката, засега само работим по въпроса. Двете единици се свързват, за да разширят потенциала си.

Разбира се, възможна е и негативна активност – противопоставяне, напрежение между две страни, търкания, битка, отблъскване, особено когато са противоположно енергийно заредени.

-
Тъй като двойките могат да покажат обединение, то 2Ж представят и време за близост, взаимно доверие, общи интереси.

Възможно е да ни стопли приятелство. 
Може да ни стимулира да направим промени в живота си и да видим нещата от различна перспектива.

Приятелят най-вероятно е динамична и харизматична фигура, който има вълнуващи и различни възгледи за живота. Това може да е катализаторът за нас, да направим много положителни промени в живота си. 
Това приятелство не е задължително да води до романтика, но със сигурност ще е сърдечно и продуктивно.

Възможна е огнена, страстна енергия между двама, които работят заедно или създават нещо заедно, а 2 Жезъла посочват огромна синергия.

Копнеж да бъдем с някого.

............................................................................................................................................................................................


--- The GOOD Tarot

............................................................................................................................................................................................

--- Книга На Сенките – Tarot of the Book of Shadows - So Below

За да постигнем, каквото и да било, било то магическо или не, се изисква ясно намерение или визия. Жената на изображението съсредоточава мислите и волята си върху желания резултат като използва наличните ѝ ресурси. Тя е свързана с енергията на цялото и ползва вещите, в които намира резонираща енергия за целите си.

Изправена – съберете енергията си, за да я проектирате и проявите извън себе си. Съсредоточаване в съответствие с целите.

Обърната – непрекъсната промяна на мнение, нагласи, желания и съответно загуба на фокус. Колебания и разпиляване.

Tarot of the Book of Shadows - So Below (Barbara Moore, Sabrina Ariganello)

............................................................................................................................................................................................




ПОСЛАНИЯ:

Буквално - Наблюдавай и Чакай.
Двата Жезъла ни казват да изследваме заобикалящата ни среда.

Тъй като Жезлите представят страстта, която запалва искрата и ни мотивира, съвета на тази карта е да се организираме и подготвим, вместо твърде припряно да се втурнем нанякъде. След това ще имаме време да изживеем страстта, която ни е стимулирала да се задействаме, но ще сме подготвени да дадем най-доброто от себе си.

Време е за дързък и творчески ход. Време да забравим за изтънченост, деликатност и остарели вече подходи.
Време да се отпуснем и да отприщим енергията в себе си.

Трябва да отстояваме независимостта си и да не позволяваме на другите да ни отказват тази свобода. Не бива да допускаме да бъдем въвлечени в нещо против волята ни.

Бъди силен или може да съжаляваш.
Послание да помним собствените си достойнства и ценностна система.
Живей в личната си сила, изискваща внимание и уважение, насочвайки хората около теб.

2Ж са напомняне, че каквито и планове да имаме, без да положим усилия, няма как да задвижим и проявим идеите си.

Време да изберем задачите, целите и направленията, в които ще действаме. Да се изправим пред страховете си. Винаги, когато правим нещо, което сме смятали за невъзможно, увереността в нас самите се увеличава.

Сега не е време да се изолираме или да бъдем вълци-единаци.

Асото вече не е единствено и неповторимо, към него сега се присъединява и друг Жезъл. Това променя динамиката на ситуацията. Когато сме сами, спокойно мислим само за себе си, правим, каквото си искаме, но когато се присъедини още някой, трябва да вземем предвид и неговите нужди и мнения, за да не бъдем егоистични и контролиращи, за да можем да действаме заедно, с вдъхновение от двете страни.

Възможно е техните мисли и нагласи да са различни от нашите. Затова е добре да разгледаме и двете страни на ситуацията, да изслушаме, какво има да ни каже и другия.

Двойките трябва да са гъвкави и адаптивни. Понякога ще трябва да се приспособяваме към нуждите на другия, за да се поддържа мира и хармонията. Същото важи обаче със същата сила и за другата страна. Двойките са дипломати, преговарят.

Може да се случат противопоставящи се сили.

Трансформирайте вътрешното напрежение във вдъхновение, стремете се към растеж и се опитайте да превърнете мечтите в действие.

Намерете си наставник или колега, с когото да си партнирате във вашето начинание.

Пътувайте, ако имате възможност.

Освен това потърсете оригинални начини да печелите пари, които са различни от всичко, което сте си представяли в миналото.

Съветът е да бъдем неутрални. Да сме внимателни. Да сме подготвени, не само в желанията си, но и в делата си.

Процесът на отделяне или създаване на две отделни неща, може да доведе до полярност и при двойките трябва да внимаваме за крайностите.



............................................................................................................................................................................................



THIS MIGHT HURT TAROT

Послание за промяна - да пътуваме, да стартираме нов проект, да търсим възможност. Двата Жезъла са карта за пътуване, защото ни призовава да отидем някъде. 2 Ж говори за копнеж да се преместим, да пътуваме, да сменим кариера, да продължим образованието си или да започнем нов проект. Време е да извадим картата и да започнем да проучваме.

Ace of Wands е чист потенциал. Творческият огън е див и хаотичен, без посока. Двата Жезъла ни призовават да грабнем малко от тази дива енергия и да започнем да я извайваме в нещо истинско. 
Сведен до реалността, творческият пламък е много по-малък, но се превръща в нещо, което всъщност можем да използваме. То си е ужасяващо да ограничим неограничения потенциал в един избор, но как иначе ще започнем? 
Време е не просто да мечтаем, но и да планираме. Вече сме на пътя.

............................................................................................................................................................................................



ЛЮБОВ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Същата песен на нов глас! – при въпроси как ще се развие връзка.

Привличане. Търсене. Общи интереси. Съединяване. Зачеване.

2 Жезъла говорят за интерес. Да, харесват ни, но очакват в замяна същото. Ако искаме нещо да се случи, то ние също трябва да покажем, какво предлагаме.

Опознаване. Начални етапи на отношения.

Ако търсите любов, вероятно сродната ви душа, вече е част от живота ви. Не съдете за книгата по корицата. Ако някой се интересува от вас, дайте му шанс. Тази връзка може да бъде точно това, за което копнеете.

Това може да е ситуация на избор между двама възможни партньори. Единият стабилен, сигурен и надежден, докато другият вълнуващ, склонен към приключения и вдъхновяващ.

Тази карта от Малката Аркана може показва връзки, които започват на дълги разстояния.

2 Жезъла процъфтяват като част от екип и ще направят всичко по силите си, за да направят този съюз щастлив, лесен и успешен. Те се отдават невероятно много и се справят добре в създаването на дълготрайни връзки с другите.

При дългогодишни отношения – Възможно е скоро да се е случило нещо интересно, което да е задвижило връзката в нова посока, вълнуваща и за двамата. Но е възможно и единият да иска развитие, докато другия да не желае промяна.

На по-високо ниво е споделяне и уравновесяване.

Най-често обаче се отнася за търкания, нови посоки, активно преориентиране.

Преживявате ли трудни моменти с партньора си, отегчавате ли се от връзката си или сте срещнали някой, който според вас е по-подходящ? Ако е така, бъдете внимателни.
Тревата не винаги е по-зелена, в чуждия двор. Вместо да бързате да приключите всичко, за да влезете в нова връзка или да започнете някоя афера, отделете малко време, за да поработите върху партньорството, което вече имате. Общувайте, ходете на срещи и се опитайте да върнете искрата, преди да предприемете драстични мерки.

Като двойка може да сте в процес на вземане на болезненото решение да емигрирате и да оставите всичко, което познавате, включително семейството и приятелите си.

При 2 Жезъла често първо сме въодушевени и задвижени от Асото Жезъл. Но, за да има резултат наистина трябва да работим заедно с партньора си. Да постигнем равновесие, двете страни еднакво да взимат и отдават.

Намиране на общ език. Активности, които да вършим заедно.








ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ

Ситуацията е спокойна. Освен ако не работим с партньор, който е наша противоположност – тогава са възможни сблъсъци.

Това е сравнително активна карта, но набляга на предварителната подготовка.
Сочи предстояща промяна и много по-висока интензивност в работата.

Намиране на партньор за екипна работа.
Продуктивни отношения и партньорства. Развитие на отношения с колеги.

Споразумения, договори, сливания. Успешни сделки

Предстои да съчетаем нещата по нови или необичайни начини.

Справяме се уверено и търсим нови подходи.

Работата е на път да стане много по-интересна и успешна.

А ако търсим работа, ще намерим подходяща такава.

Не позволявайте на никого да ви избутва от пътя.

Доходите и разходите се уравновесяват.

Спокойно можем да поискаме онова, което ни се дължи според собствената ни преценка, колко струваме.

В гледане за кариера, Двата Жезъла са избор дали да останем в сегашната си позиция или да преминем към нещо съвсем различно.

Може да имаме желание да разширим кръгозора си и обмисляме пътуване в чужбина, в търсене на работа.

Ако става въпрос за бизнес, може да е време за разширяване на международния пазар.

Два Жезъла представят мощна позиция, а в бизнеса това е карта за успех с желание за още повече успех. Бизнесът не може просто да стои неподвижен като жезъла, закрепен към стената, той трябва постоянно да се актуализира и разширява. Това може да включва решението за съединяване на два големи бизнеса или създаването на партньорство, което ще доведе до по-големи резултати и печалба.



ОТНОСНО ЗДРАВЕ

Неврологичен проблем. Кръвен съсирек, запушване на кръвоносни съдове.

Добре е да се балансира храненето.

Хубаво е да се консултираме за правилно извършване на упражнения, за да не се получат разтягания и някои неприятни последици. Култура на движението.

Тренировки – възможно е да предстои състезание или необходимост от активно натоварване в близките дни.

Темата за баланса особено важи за тази карта по отношение на здравето. Енергийната работа, насочена към балансиране на чакри и/или тяло/ ум/ дух, е особено ефективна и полезна за здравето сега. Обръщате ли достатъчно внимание и на трите? Ако не, сега е моментът. Ползите са далеч по-големи от всяко усилие, което можете да положите.

Вашето тяло най-вероятно е в по-добра форма, отколкото се притеснявате.




КАТО ТИП ИНДИВИДУАЛНОСТ - Личност, характер

Човекът Два Жезъла е самоуверен, прям, непосредствен, възможно е да е чужденец.

Макар 2Ж да разполага с власт над всяка ситуация, той владее такива дипломатичност и такт, че не толкова контролира, колкото установява хармонична работа в екип.

Той е медиатор, способен да види безпристрастно двете страни и да ги насочи към най-благоприятния среден път.

От романтични и бизнес партньорства до семейство и приятелства, връзките за 2 Жезъла са най-ценното нещо в живота.

Доброжелателство, великодушие, благородство, щедрост, интелект, уравновесен индивид, творчески, градивен.



............................................................................................................................................................................................





КАТО ВЪТРЕШЕН ПРОЦЕС И СЪСТОЯНИЕ

Истинската сила идва от Божественото. Преминава през нас, а после изтича в света. Когато разберем тази връзка, сме благословени, защото този поток носи със себе си невероятно чувство за разширяване и удовлетворение. Чувстваме, че можем да постигнем всичко. Проблемите идват, когато забравим, че не сме източника на сила, а само нейни проводници. Добре е да внимаваме и да не позволяваме на опияняващите усещания, които идват с властта, да надвият здравия разум и да ни заслепят за истинските ни желания и намерения.

Ние или някой друг има или иска Власт. Добре е да наблюдаваме и да преценим целите и активността, която се развива, за да сме сигурни, че силата се използва мъдро и правилно. Няма нужда да поддържаме мощта сама по себе си, а да ѝ се наслаждаваме, когато служи на стойностни цели. Да вземем този дар и му позволим да оформи средата ни по положителен начин.

Това е важна карта, когато обмисляме личната си свобода и какво трябва да изберем, за да стигнем до нея.

2 Жезъла говорят за онази съзидателна жизнена сила, която е във всеки един от нас и ни тласка напред, без значение дали го осъзнаваме или не.

В тази карта се докосваме до собствената си мощ, благодарение на която можем да действаме самоуверено и храбро. И осъзнавайки силата си можем да се ориентираме оттук насетне как и накъде.

2 Ж отразява как живеем със себе си, как отдаваме силата си и как си я взимаме обратно.

Може да говори за нужда от независимост, самостоятелност и уединение.
Питащият може би има нужда да се отдели, за да почувства контрол над съдбата си.

След като първоначалната сила на Асото навлезе в живота ни, тя трябва да бъде оформена и насочена към сферата, в която ще бъде най-полезна. Това е енергията на Двата Жезъла - карта на приложена сила.

Отнася се за силата на Волята да постигнем велики неща в света. Без първоначална визия, няма как да тръгнем, а без решителност, не можем да пристигнем.

2 Жезъла въплъщават решителността да излезем в света и да успеем. Има общо със силата на Мага, сведена до по-ежедневно и управляемо ниво, където можем да я насочим.

При 2 Жезъла откриваме способността си да превърнем мечтите си в реалност, да постигнем всичко, което желаем. Сега е времето да разберем, как създаваме собствената си реалност и как да използваме това в наша полза. 2 Жезъла са неограничена енергия на дързост и смелост, които се учим да контролираме и използваме, така че ако е нужно да идем и до края на света и да изразим същността си, чрез създаване, творчество, действие, страст и вдъхновение.

Силата на Двойките –
Интуитивност – на дълбоко и подсъзнателно ниво, те могат да се възползват от енергии, които не могат да бъдат видени, а само да се усетят.

Обединяване – 2 е миротворец, който много добре осъзнава ценността на сътрудничеството и съвместната работа. В отношенията си е дипломатичен, защото всичко друго би създало дисбаланс. Дори, когато се изправя срещу противоречащи си енергии, 2 вижда как различията могат да се обединят, за да създадат нещо цялостно и завършено.

Влиятелност – 2 притежава огромна власт над ситуации и отношения., но я управлява толкова внимателно, че влиянието ѝ може да остане незабелязано. Все едно работи зад кулисите: никой не вижда да се случва, но резултатите са неоспорими. Не е необходимо да се използва сила, защото способността ѝ за състрадание и сътрудничество влияят толкова силно на другите, че те следват насоките ѝ, без да се противят.

...............................................................................................................................................................................................




Тълкувания според МАРСИЛСКОТО ТАРО –

Двойките се гледат като натрупвания, подготовка, възприемчивост.

Докато Асата са символ на потенциални способности или възможности, които в огромната си част само чакат изборът да бъде направен, то Двойките представят натрупване, без осъществяване. Ключово за разбирането на Двойките е концепцията за пасивно и приемащо натрупване.

Една китайска поговорка ни учи, че е най-добре да бъдем възприемчиви към Небесата и активни към Земята – вдъхновението и дарбата на художника са му дадени, но успехът му е плод на неговите действия и решения.

Картата представя натрупването на все още нереализирана енергия, девственост. Два Жезъла са състояние, в което все още сме чисти, неопетнени и недокоснати, но желанията се събират в подготовка на първото преживяване.

Жезълът олицетворява сексуалната и съзидателна енергия.
Сексуалната енергия е пасивна, бездейна и сдържана, дори потискана, но може да бъде много интензивна в такова потиснато състояние.

Картата може да се отнася за съзидателния потенциал по време на бременност или за инкубационен период.

Отрицателни проявления са сексуални блокове, срамежливост, творчество, което никога не се изразява навън, всякакви забрани, които тежат върху инстинктивните сили и предотвратяват тяхното раждане.

Съмнения относно творческите или сексуални възможности. Може би интелектът пречи и блокира енергията.

Way of Tarot - на Алесандро Ходоровски

-
Според тълкуватели на Марсилското таро, Висшата Жрица от Голямата Аркана е абстрактно представяне на Женската енергия, която се съчетава с Мага, за да създаде форма.
Тя знае как, той разполага с ресурсите.
Казват, че Жрицата се изразява чрез Императрицата и Четирите Кралици.

Тъй като Висшата Жрица е пасивна енергия, двойките в таро често показват време на изчакване, решаване, уравновесяване, претегляне, разпознаване.

Определили сме целта си и знаем накъде насочваме творческия си потенциал. Предприемаме първи действия, за да изразим потенциала на Асото, което ни е вдъхновило.

Обърната карта – сексуални проблеми, срам, вечно ембрионално състояние, забрани, които потискат инстинктите ни, възпрепятстване на потенциала. Обезсърчаване.

Вероятно личното ни развитие е затруднено от средата, в която се намираме. Време е да се върнем към първоначалните си цели и да преценим, дали не е време да поемем рисково движение.

...............................................................................................................................................................................................


ПО ТРАДИЦИЯТА НА КРОУЛИ: КНИГА НА ТОТ – ВЛАСТ

ЗЛАТНАТА ЗОРА – Повелител на Господството – Lord of Dominion

• Дърво на живота - Chokmah (енергия) чрез огън: спонтанна воля;
Chokmah of י (Влияние върху другите, власт, власт, господство).
• Астрология - Марс в Овен;
• I Ching - 43-та хексаграма (Guài) - „Премахване на фалша (пробив)“;
• Подобни обекти - Изгонване от небето;
• Изображение - Звукът от трептящия огън;
• Ключови думи - Дейности, мъжественост, способност за спонтанно решение, готовност за борба, нетърпелив, нетолерантност.

Силата на енергията, която се ражда в Асото, получава посока и цел в Двата Жезъла. Chokmah като силата на творението и енергията е възможно най-доброто обкръжение за пламтящите сили - първата им проява и началото на трансформацията, след искрата в Аса.

Проявява се силно и безразсъдно, чудесно идея, когато се насочва към смислена цел или проект, но трябва да се полагат грижи тези мощни и прекрасни сили да не смажат нещо наоколо...

---
По Алистър Кроули в Thoth tarot:

2 Жезъла се отнасят към Чокма. От гледна точка на обикновения човек, Чокма е първа, а не втора, защото тя е първата проява. Кетер е напълно скрита и никой не знае за нея. Следователно едва при достигането на двойките, стихията се проявява като такава. Чокма не е замърсена от никакво влияние, затова и стихиите тук се появяват в първоначалното си хармонично състояние.

Двата Жезъла се наричат Повелител на Господството – Lord of Dominion и представят енергията на огъня. В най-добрата и възвишена форма. Това е идеална Воля, независима от нищо.

„Защото чистата воля, все още неопределена към дадена посока, избавена от похотта на резултата, е във всички случаи съвършена.“ AL. 1. 44.

Фонът на тази карта показва силата на планетата Марс в собствения си знак Овен, първият от Знаците. Той представлява Енергия, инициираща Силов Ток.

Картинното изображение са два кръстосани Дорджа (ваджра). Дордже е тибетският символ на гръмотевицата (и древно магическо оръжие), емблемата на небесната сила, но по-скоро в своята разрушителна, отколкото в творческата си форма.

Нещо повече, в по-ранната си, а не в по-късната си форма. Защото унищожаването може да се разглежда като първата стъпка в творческия процес. Девствената яйцеклетка трябва да бъде пробита, за да бъде оплодена. Следователно страхът и отблъскването са основна реакция на нападението. След това, с разбиране на пълния план, идва охотното отдаване и наслада от сътрудничеството.

Шест пламъка излизат от центъра. Това показва влиянието на Слънцето, което е екзалтирано в Овен. Творческата Воля.

— Crowley, The Book of Thoth

---
Кабалистично дърво на живота -

Четирите Двойки живеят във Втората Сефира, Чокма (Мъдрост/ Божествен Баща) Първична мъжка енергия. Суровата сила, която носи промяната, за да инициира създаването. 
Тук пребивават и Четирите Царе на Дворцовите карти.

В този момент на създаване, енергията все още е в сурово състояние, но търси уравновесяване за правилното си формиране. Това равновесие се постига чрез комбиниране на мъжката енергия с женското ѝ съответствие. В Chokmah откриваме суровата първична мъжка енергия, която се освобождава чрез Четирите царе.

Право на управление - Пламък на волята
Инстинкт - Отстояване.
Цел - Завладявай и владей.
Светлина - Мотивация, смелост за действие.
Сянка - Разрушителни свойства.
Качество - Воля (творческа).

---
Ели - Този втори Сефирот е чиста воля за авторитет, мощ, насилие, без нужда от резултат. Което за повечето от нас е невъзможно за осъзнаване, тъй като обикновено упражняваме волята си за постигане на цели. Не осъзнаваме, че волята за сила е Мощта на Духа, спиралното задвижване на Енергията в движения, които изграждат измеренията на АЗ СЪМ.

Но преди честотите да бъдат стимулирани в съществуване, е имало Воля за сила/ принуда (Chokmah) и след това Воля за Формиране (Binah).

Волята да Бъде и Волята да Формира са в равновесие тук, както е показано от главите Kha Dro Ma (тибетски ангели) в горния край на Dorjes и фалически върхове със змии в долния край.

Господството на Духа се превръща във владение. Отсега нататък знаем, че Мъжката сила на волята е Воля за сила/налагане/принуда, а Женската сила на волята е Воля за формиране.

Когато се спомене думата Хармония, човек често мисли за мир и тихо блаженство, но това е Мощната разрушителна сила, която инициира „Големия взрив“, напълно без съпротива сама по себе си, но все пак разрушителна, тъй като това е Първото Движение на Сътворението, унищожаването на празнотата. Сингулярността избухва „навън", за да образува градивните елементи на нашата Вселена.

Тук Марс в Овен представлява онова Мощно събиране на сила, която разрушава, за да преустрои. Събиране на Воля за принуда и Воля за формиране. Тук, Чокма и Бина, установяват абсолютна власт над Сътворението.

http://www.elitarotstrickingly.com/blog/the-tarot-of-eli-the-rider-waite-smith-tarot-two-of-wands-the-thoth


---
Тази карта показва двусмислието, скрито зад всеки символ. Виждаме две Ваджри (Дордже), известни също като тибетски кинжал, които се кръстосват помежду си. Считани за острието на мълния, показващо божествената сила при унищожението на доброто и злото. Дръжката има демонична маска, изразяваща страх и действието това да бъде преодоляно като по чудо.

По-дълбоко значение е, че камата е символ на пениса и представлява плодовитост, както и обратното - импотентност. На върха на острието има чифт змии чиято отрова може да убие или спаси. Змията се свързва с раждането и смъртта, инстинкта и духовността и след това провъзгласява прераждането от предишното унищожение. Има шест огнени стълба, излъчвани от пресичането на две остриета, не само показващи енергията и силата, но и изразяващи неконтролируема страст, която има тенденция да разрушава.

- Енергийно 2 of Wands тук е еквивалентна на първоначалното формиране на огън от източника на идеите - Асото. По този начин картата описва спонтанния пламък или свободния дух на огъня, тъй като повелята е по-важна от действието. Тя намира своята мисия чрез изразяване на воля, а не чрез постигане на целта си; в същото време се води от скаларния (имащ само големина, но не и посока) капацитет (Марс) за нови пътища, където често има много вълнуващи възможности за развитие, без притеснения за хаоса наоколо.

Това не е въпрос на стратегическа нагласа или мъдро изчакване, а по-скоро е порив да бъдем начело на всичко (Марс в Овен).

- Разбиране - Тази карта ни насърчава да се изправим пред темата за насилието. Двойната символика на картата е изобразена живо от самото начало, за да покаже, че дори при изгаряне и употреба на насилие, все още съществуват предимства, от които със сигурност не можем да се възползваме ако табутата се потискат.

---
ПРОЯВЛЕНИЯ според традицията на Златната Зора и Кроули:

Chokmah of Yod е етап на планиране и мислене, който привежда теоретичните концепции в динамична активност, под ръководството на някаква авторитарна рамка.

Това е положителна карта, въпреки че при такава сурова енергия могат да възникнат негативни ситуации.

Утвърждаване на индивидуалност и необходимост да бъдеш забелязан;
Борба за ценности; небрежен с пари, макар и агресивен при получаването на ресурси и вещи;

Прибързаност, въпреки че намеренията може да са добри;

Нетърпение към другите;
Бързо отегчение, постоянно се нуждаят от нови предизвикателства.
Най-добро взаимодействие при спортуване или работа с друг; винаги активен; трудности при почивка; състезателен дух;
Остър словесен подход; безпокойство; ярост;
Претенциозна гордост в работата; доминиращ над друг;

Обединяващи сили; съвместни ресурси и дейности.

Може да се планира път напред в живота. Потенциалът на Асото вече се e превърнал в начин. Следователно тази карта показва необходимостта да се направи план за бъдещето, за да се постигне успех.

2Ж е призив за излизане от зоната на комфорт и вашата сигурност, за да изведете живота си на следващ етап и да съберете повече опит.

Отнася до желанието да откриете, че в живота има нещо повече, отколкото знаете в момента. Това не е случаен процес, но за да продължите напред, трябва да конкретизирате идеите, като превърнете вдъхновението в конкретни цели и ги запишете, за да ги преобразувате в действие.

Имате представа какво искате и имате под ръка света, който да оформя пътя ви чрез вашите действия.
Освен това в картата се споменава пътуване, смяна на кариерата и промяна на посочената посока.
Може да сте в ситуация, която идва с много предизвикателства и промени, но в крайна сметка това ще доведе до добри резултати.

Сила, господство, хармония на управлението и справедливост.
Смелост, дързост, свирепост, безсрамие, отмъщение, резолюция, щедрост, гордост, чувствителност, амбициозност, изисканост, неспокойствие.
Бурен, проницателен, но безпардонен и упорит.

Ако е зле аспектирана, тогава е налице „огромна мощ“, която е излязла извън контрол и не знае кога да спре, като по този начин внася свирепост, упоритост, гневни изблици и отмъщение; разглезване; вътрешни битки; не е добре за връзки.

Тази карта показва нагласа „Хей, вече съм тук!“. Някой с твърда вяра да приеме нещо, което никой не може да даде. Виждаме само собствената си воля и решимост да побеждаваме. Дори когато се опитваме да действаме от името на другите, често правим това с фалшивата вяра, че начинът, по който другите виждат света е като нашия. Това важи за идеалистичния егоист, който поставя себе си над всички.

Агресивно отстоява волята си в ущърб на другите или винаги се подчинява на волята на другите. Тези проблеми избледняват, след като се научим да утвърждаваме контрол над егото и да използваме волята си в съответствие с Висшата воля, която винаги се счита за най-доброто възможно положение.

---
На друго ниво тази карта може да показва важни партньорства, а също и необходимостта да се направи избор, който да тества силата на волята.

Във връзка 2-та Жезъла често означава разочарование. Може да се отнася до потисната сексуална енергия и/ или гняв.

В най-добрият случай е символ на високо-енергийни отношения, при които двама конкурентни партньори се обединяват.

Често има динамика на партньори, които се борят за контрол. И двамата искат да водят и никой не иска да следва.

Тази силно заредена енергия може да доведе до забавни, игриво-агресивни ситуации в леглото, с огромно освобождаване на задържана енергия при кулминацията.

- Кариера - Чувстваме се изключително предизвикани от духа на тази карта. За да елиминираме тази обуздана атака, трябва бързо да подготвим умовете си, да обсъждаме и коментираме с всички намесени. Целта на тази енергия не е мир, а израз на желание за агресивна борба. В този случай е най-добре да се имитира олимпийски дух – жаждата да се преодолее всяка конкуренция.

---
По Ели - Когато Two of Wands - излезе по време на гледане:

• Питащият проявява волята да продължи напред в нова посока. От място на неустрашима решителност, с пълна сила и установено господство.
• Обмисляне на нови идеи без желание за резултат.
• Това, което някога е било нефокусирана енергия, сега става ясно и поляризирано.
• Утвърждаване на нова себе-идентичност.
• Партньорство от две сили, противоположни, но отразяващи се взаимно.
• Самочувствието, което идва само от утвърждаване и одобрение на собствената сила.
• Усещане за постижение без чувство на удовлетворение.
• Подготовка за благоприятна промяна.
• Добър съвет от наставник.

Ако е лошо поставена:
• Възможни закъснения и неизпълнени обещания.
• Нерешителност.
• Разочарование.

---
Властелинът на господството е важна карта, когато разглеждаме личната си свобода на избор, тъй като тя е свързана с начина, по който живеем в съответствие със собствената си воля, и последващите резултати от това.

Картата показва, че ние отговаряме за начина, по който се развива животът ни, и че това се случва по начина, по който сме очаквали. Не изключва от време на време приятна изненада, нито пречки, но ни обещава, че сме в състояние на духа, което ни позволява да изпълним нуждите си и да следваме съдбата си.

Има хармония и доволство, когато успеем да постигнем тази позиция в живота. Събитията се случват закономерно и позитивно. Нещата се развиват около нас по начина, по който ние искаме от тях. Всичко върви по план.

Всъщност това вероятно е естествено състояние за здравото човешко същество. Фактът, че трябва да се борим толкова усилено, за да го постигнем и след това да го поддържаме, е по-скоро коментар за типа живот, който водим, отколкото нещо друго.

Когато можем да се приведем в хармония със силите на нашата Вселена, постигането на мечтите ни става много по-лесно, отколкото иначе. Постигаме хармония, когато сме центрирани и спокойни със себе си.

Внимателното планиране винаги е важно, когато се появи тази карта - има нужда да подредим бъдещето си, така че да знаем накъде сме се насочили. И също така е важно да съгласуваме всяка несигурност или объркване, породени в нас. И двете действия ще гарантират, че нищо не пречи на потока на нашата собствена Воля във Вселената.

Импулс: Смелост, решителност, воля за победа
Светлина: Сила, креативност
Сянка: Унищожение, безсрамие, отмъщение, безпокойство

...............................................................................................................................................................................................

PATCH TAROT - Two of Wands - https://www.patchtarot.com/blog/two-of-wands

Ярка светлина, креативност, страх и отблъскване, последвани от Приемане и Отдаване, Чисто Проявление на Духовната Воля, смелост, решителност.

Двата Жезъла са най-чистото проявление на огъня, което отива във всички посоки, към множество потенциали и въпреки това няма фиксиран път. Двата знака показват двете реакции на тази творческа светлина; първо да се противопостави на нейната ярка интензивност, а след това да я прегърне чрез осъзнаването на нейната природа. И двете са естествени и в крайна сметка са част от едно и също преживяване на светлината.

Двата Жезъла въплъщават горящата творческа воля, която присъства и се проявява във вас. Този огън е едновременно разрушителен и творчески, тъй като унищожаването често е първата стъпка в творческия процес.

Двата Жезъла е онази първоначална искра на огъня, която сега започва да се проявява в материята. Асото отговаря за потенциал и възможности, но няма истинска посока, Двата Жезъла имат движение и посока, но все още нямат крайна или окончателна цел. Излъчват във всяка посока, като светлината от запалена свещ. Без фиксиран път, имаме на разположение всяка посока на сътворение.

От нас зависи да решим как искаме да реагираме, да творим и да израстваме в живота си. Можем да се противопоставим на растежа или да го приемем и да се пуснем с него - и двата избора са съвсем естествени.

Жълтият тухлен път, който се разгръща в светлината ни напомня, че светлината е началото на дълъг и радостен път към дома, както в, така и далеч от Източника.

Тази карта ни приканва да разгледаме нови идеи, вътрешните истини и разбирания, които осъзнаваме или ни вдъхновяват в този момент. Сега от нас зависи как ще продължим напред с тази информация и къде ще отидем.

Тази карта не взема предвид стреса или притесненията за онова, което се случва, а вместо това идва с малко лекомислие, но голяма сила; което може да бъде много ценно при започване на нов проект. Оставете детайлите да се изгладят, докато проектът се усъвършенства и не се притеснявайте толкова много, че не е перфектен от самото начало. Идеята е чудесна и това е, което е важно наистина. Трябва да имате предвид обаче, че е препоръчително да полагате известни грижи, за да не бъдат унищожени другите енергии наоколо, от силната интензивност на тази нова светлина.

Това е моментът да преминем в потока, да се освободим от очакванията си и да се пуснем по течението на естественото развитие на това, което вече се движи във вас.

Посланието е да не се борим и да не се противопоставяме на намерението на сърцето, да го приемем за това, което е.

...............................................................................................................................................................................................

SpiritKeeper
Царство на Двойките: Обезпечаване.
Царството на Двойките възниква от сефирата Чокма, или Божествената мъдрост.
Това е Божият представител в Сътворението.
Интелектът зад творението.
Число на баланс и сътрудничество. Двойките в Таро изразяват равновесие и избор.
Четирите Двойки обозначават и влиянието на египетската огдоада (четирима богове и техните четири консорта/съпрузи/партньори), или първобитните божества, докато живеят тук на земята.

Обърнете внимание на дизайна на гърба на картите и плочките към центъра с йероглифи, които гласят: славата на божествеността, проявяваща се в земната природа.

Проницателният.
Два Скиптъра: Очертай границите си и определи обхвата на собственото си господство. Това е моментът, да конкретизираме амбицията си.
Упражнявайте разпознаването, преди да продължите по-нататък по този път.
Погледнете към хоризонта и преценете дали желаете да потеглите от тук.

Искате ли царството или искате империя? Кръстосаната диамантена ваджра символизира непреодолима сила и неразрушима сила, изразяващи първобитната природа в Двата Скиптъра.

Това говори за остра и точна преценка, която ще отприщи вашите неразрушими лични сили. Започвате да възприемате на по-високо ниво, което ще ви спечели суверенна власт. Притежавате контрола. Бъдете сигурни, че продължите ли напред, ще бъдете покровителствани, но преди да предприемете друга стъпка, дефинирайте своето виждане, опознайте го и след това го следвайте.

...............................................................................................................................................................................................


ОБЪРНАТА КАРТА:


Страх от физическа промяна, от взимане на грешно решение.
Тревога. Хаос. Нямаме възможност да се ориентираме.
Несигурност и липса на увереност в собствените сили.

Липса на амбиция.

Сбъркан избор. Грешен подход. Грешни избори и действия. Прибързано решение.
Не се възползваме от чудесна възможност.
Провал или трудности да се изгради нещо смислено. Закъснения, неочаквани разходи

Прекалена натрапчивост. Нетърпеливост.

Спираме. Оставяме се другите да ни уговорят да се откажем. Отказваме се или закъсняваме. Връщат ни.

Ограничения, които са ни наложени. Някой ни задържа.
Неуспешни партньорства. Разчита се прекалено много на другия.

Иска съвет, но не се вслушва. Очаква другите да се задействат. Не може да взима сам решения.

Копнеем да сме самостоятелни. Не се сработваме с другата страна.
Не можем да навием другите да видят възможностите, които ние виждаме.
Конфликт относно посока и начини на действие.

Проблеми в първоначалния план. Трябва да се върнем назад, тъй като нещата не са сработили, както сме очаквали.
Не сме доволни от себе си, или трябва да уредим някакъв вътрешен конфликт.

Съвет при обърната карта - Обмисляне как да се предприемат правилни стъпки за връщане в правия път. Поемане на отговорност.

Когато се страхуваме, че не можем да се справим или, че няма да се получи, както си го представяме, много адекватен подход ще бъде да започнем с малки крачки, без фокусиране върху крайния резултат. Така постепенно, в хода на самото развитие, ще усъвършенстваме подхода си и ще извайваме всички подробности в движение. Няма лошо непрекъснато да спираме и да потегляме отново, защото всеки опит ни доближава до онова, към което сме се насочили.

При връзки
няма взаимност, добре е да поканим партньора отново в живота си или да се пробваме да се сближим отново. Освен ако не сме уверени, че няма смисъл и е време за раздяла.

2 Жезъла говорят за оставане в незадоволителна ситуация. Страх от промяна.
Себично мислене, засягащо отношения. Разстройване на планове. Няма отговор.
Стресова комуникация, основана на възмущение, обида, яд, негодуване.

Липса на възможности, тъй като фокусът е някъде другаде.

От негативната им страна виждаме арогантност, лош нрав, свръх-раздразнителност, липса на посока, инерция, глупост и неуспешни стартове.

Слабости на 2 –
Нерешителност – тъй като опитва винаги да балансира, двойката трудно може да бъде пристрастна, а това затруднява взимането на решения, както големи, така и малки. Когато предпочитанието не може да бъде открито и установено по един или друг начин, двойката остава скована в бездействие.
Лесна ранимост – Неудържимият стремеж да внуши хармония в себе си и с другите е толкова силен, че дори и най-малкото смущения или обида може да я изхвърли от равновесие и в света на болката. Тук има много чувствителни енергии. След всичко, което влага в създаването на единство, онова, което заплашва или работи срещу тези усилия, се усеща особено болезнено за двойката.
Неувереност - ще остави настрана собствените си нужди, за да запази мира. По-пасивен, отколкото напорист, може да остане в неприятна ситуация твърде дълго, борейки се тихо да направи нещата по-добри, вместо да бъде по-директен и ефективен в действията си. Често ще избере сегашния си опит пред нов и различен път.

Несигурността относно външния вид изолира от света и ги кара да се чувстват самотни.

Понякога тази карта излиза, когато сме разсеяни, знаем че имаме дадени задачи за решаване, но не сме готови да работим по тях.

---
Обърнати 2 of Wands – според традицията на Thoth

Нямате ясна представа за пътя напред, защото не планирате бъдещето. Трябва да забавите и организирате мислите си. Ако е възможно, запишете какво ви вдъхновява и превърнете това в реалистичен план.

Въпреки че имате идея за бъдещето, нямате ефективен план да го превърнете в реалност.
Освен че се придържате към безопасната зона, можете да видите, че има още какво да изследвате и преживеете в света. Страхът, липсата на увереност и липсата на планиране водят живота ви до застой.

Постепенно губите страстта и вдъхновението си да постигнете това, което искате в света, или тази цел става неясна. Това показва необходимостта да забавите и да общувате отново с това, което е наистина важно в живота ви и да се свържете отново с вътрешния дух, който насочва живота ви напред.

Тази карта също казва, че губите време и пари в неефективни ситуации.

---
Пач Таро - Обратната страна на Двата Жезъла е разрушаването на създадената енергия.

Когато Двата Жезъла са обърнати, може да изглежда като забавяне на творението, което се развива в момента - прекратяване на дейността му или дори може да възвести смъртта на това, което вече е придобило форма. Новото, което е било в процес на развитие се разваля или бива блокирано и спира да се случва.

Липса на планиране, упорито прибързване без съобразяване с определени обстоятелства.

За да изправим тази обърната карта, просто не забравяйте, че светлината свети непрекъснато във вас, независимо какво преживяване имате.




...............................................................................................................................................................................................

Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum

Развитие на ситуацията след едно добро начало. Изпълнен с очаквания период. 

Ключови думи:
Началната фаза на проекта. 
Необходимост да намалиш оборотите и да се огледаш, как ще се развиват нещата. 
Липса на твърде активна дейност. 
Сътрудничество. Съвместен проект. Искрени усилия. 
Вяра във бъдещето. Преход. Постижения. 
Честолюбие. Гордост. Собственост. 
Съвместни творчески усилия. 
Финансова помощ. Енергични действия. Растеж. Инициатива. Подготовка за успех. Нереализиран потенциал. 
Вашият труд ще ви доведе до желания успех. Нова перспектива. 
Нов делови партньор. Успешни преговори. 
Правилна посока. 
Очакване на отговора. 
Промяна на местожителство. Преместване. Пътешествие. Къде да отида от тук?

Ситуация и съвет: 
Период на изчакване, който няма да донесе мир, защото вие ще се готвите за промени. 
Вие се намирате в началната фаза на някакъв проект и чувствате, че по-нататъшния напредък няма да бъде лек. 
Сега не е време за активни действия. Вие сте на етапа на планиране на проекта, пътуване, съвместни дейности с партньора.
Сигурно очаквате отговор на вашето делово предложение или резултатите от събеседване за работа.
Време е да започнете енергично да решавате проблемите си.
Преговорите, в които ще вземете участие, ще минат добре при едно условие, трябва да бъдете активен.
Започва период, когато се изисква да вземете пълна отговорност за живота си.
Вие можете да преодолеете всяко препятствие.
Управлявайте творческата си енергия и изграждайте солидни планове за постигане на целите. Резултатът на вашата упорита работа ще бъде успех.
Ще постигнете целите си, ако продължите да напредвате по план.
Вероятно ще смените жилището си или работата.
Сигурно ще получите премиални хонорари.
Ще се наложи да работите с важна кореспонденция или договори.
Една от картите, която показва евентуално пътуване.

Хора: Предприемачи. Делови партньори. Горди хора. Пътешественици. Тези, които очакват отговор. Тези, които участват в преговори.


...............................................................................................................................................................................................

Leeza Robertson – MERMAID TAROT

Русалът-воин е на поста си, проверявайки обстоятелствата наоколо. Това му е работата, тъй като условията в тази среда могат и се променят бързо. 
Смята това за част от духовната си практика, защото когато промяната се случи (а тя ще го направи), той ще е готов. 
Ще знае, в коя посока да тръгне и какво ще се изисква от него.

ТЪЛКУВАНЕ – усетил си силата и енергията на жезлите, но сега откриваш, че тя идва с високо ниво на риск. 
И трябва да избираш – ще приемеш ли с тези условия приключението, което ще те отведе на следващо ниво или ще останеш тук, а енергията, която ти е дала Асото е достатъчно вълнение и не се нуждаеш от по-вълнуващи приключения и активности.

Но знай, че за да си успешен ако се решиш да продължиш, ще трябва да приемеш отношението на русалът-воин – изпълнен с отдаденост и чест.


...............................................................................................................................................................................................

SHADOWSCAPES TAROT

Тя проучва земите пред нея. Това е нейно владение. Пълно е с нейни неща и тя владее над всичко, което се вижда от тази точка, както и предците ѝ преди нея.

За момент, погледът ѝ се замъглява, виждайки видение, какво може да постигне в предстоящите времена, със силата, която ѝ е дадена. Най-сетне, това е шансът да осъществи мечтите си и да сътвори реалността, която отдавна си е представяла за тези земи. Знае, че здраво трябва да хване юздите на силите си. Трябва да се храбра, уверена и непоклатима по пътя, който гравира за хората си, тъй като съществуват и такива, които биха я нападнали неочаквано, за да заемат мястото ѝ ако забележат и най-малката слабост.

Нейният придружител, лъвът, знае мястото си като крал на зверовете. Той въплъщава кураж и авторитет. От планинския връх, смело наблюдава долу за всеки, който би посмял да предизвика и двама им. Повдига мощната си глава, разтърсва огнената, искряща грива, а ревът му отеква из долината, маркирайки и най-далечните краища на техните владения.

Два Жезъла са символ на личната сила и влияние, на авторитет и кураж. Сега е времето да сме смели и изобретателни, да не се маем да направим, каквото е необходимо.

Но също да внимаваме отровата на властта да не замъгли ума и преценките ни.

...............................................................................................................................................................................................





...............................................................................................................................................................................................

 


---
*
Tarot Los Arcanos - https://www.losarcanos.com/en/tarot-two-of-wands.php
This page was made by James Rioux (The Black Shadow), bshadow@nbnet.nb.ca.
Copyright 2000 James Rioux.

2 коментара:

  1. Трябваше да се видя с някого... Не се случи :(
    За добро ли е? - Луната, Кулата, 2 жезли
    Първите два карти са ми доста плащещи...:(
    Но какво казва комбинацията?
    За добро ли е,че се появиха малки спънки?

    БЛАГОДАРЯ предварително 💛

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти, на въпроса дали е влюбен в мен се падна 10 купи Асо купи и 2 жезли накрая... Как мислите вие, мерси предварително

    ОтговорИзтриване