Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


събота, 19 февруари 2011 г.

Wands - Рицар Жезли

ДЪРЗОСТ, СЪРЦАТОСТ, ЕНТУСИАЗЪМ И ПЛАМЕННОСТ, НЕТЪРПЕНИЕ И ЖАЖДА.
ПЪТЕШЕСТВИЯ И СВЕЖИ ИДЕИ.
Импулсивен, Див, Буен, Стремителен, Енергичен, Кавалер, Чаровен, Непокорен, Дързък, Жизнерадостен, Непоколебим, Неустрашим, Волеви, Непредсказуем.
Нужна е активност. Смяна на посоката. Раздяла. Предизвикателство.
Изоставяне, преселване, трансплантация. Новопристигнал (може да е от чужбина).
Промяна на местожителство, предизвиква бури и разклаща установения порядък, емоции.

Понякога Необуздан, Нахален и Високомерен, Надменен и Груб, Своеволен и Неконтролируем,
Рицар Жезъл идва да ни разтърси, да ни накара да се задействаме, да си сменим реалността.

Рицарите често ни показват промяна нови дейности, но и предупреждават да се пазим, да внимаваме – в повечето колоди те са в броня, рицарят тръгва подготвен.
Те са съзряване, развитие, промени, динамика, а Рицарят Жезъл предполага неочаквана пълна промяна, прехвърляне, смяна на тактиката, рязко отклонение, придвижване.
Енергията може да се покачи или снижи драматично.
На фокус е нуждата да се вземат важни решения.
Пътешествие зад граница.
Други промени, които могат да се случат в живота на питащия са ново местожителство, нова връзка или нов бизнес контакт.
Рицарят Жезли символизира отпътуване, отсъствие, полет, емиграция и смяна на жилището.
 

Възможно е по това време да сте възприемчиви за пророчески видения.

С.В. Реализацията на целите предстои, така че продължавай да имаш вяра.
.................................................................................................................................................................................................................
Ananda Tarot
Това е класическият рицар в романтичната литература; чаровен, красив, сладкодумен герой, който обезоръжава с обаянието си преди да използва меча си.

Той е самоуверен и самонадеян, може би твърде сигурен във възможностите си, пристъпва и щурмува с дързостта и увереността, че е в правото си и винаги ще успее.

Стремителен, пламенен, безстрашен – понякога безразсъдно смел – и би рискувал всичко без страх, толкова е уверен в себе си. Той е първият доброволец и би поел проекти, които другите по-скоро биха избегнали, заради риска и опасността.

Непрекъснато се нуждае от стимулиране и може да бъде прибързан и избухлив.
Склонен е към разгневяване и си пада малко грубиян или хулиган, втурващ се без да се замисли. Както и да е, той може да е и извънредно лоялен и верен приятел.
.................................................................................................................................................................................................................
Photo by Simeon Deneff -Sofia Bulgaria

Explorer of Fire
 
Чувствен, пъргав, хипнотизиращ.
След дълги упражнения, действате без усилия.
Баланс, координация, гъвкавост, смелост и дързост.
Трансформации и изпълване с енергия.

...............................................................................................................
из Пътуване в скритото царство - 
Journey Into The Hidden Realm

Това е стихналият момент точно преди движението.
Ловецът е неподвижен, но да се задържи неподвижен е най-трудното нещо за него. Всяка негова клетка е в движение, вибрираща и изпълнена с енергия.
Човек би си помислил, че зад съсредоточения фокус на очите му, съзнанието му превърта хиляди възможности, предполагайки и предвиждайки, какво ще се случи след малко, но би сгрешил.
Вдъхновен от първичен инстинкт, а може би от свръх направлявано предчувствие, той се превръща от наблюдател в преследвач. ...
Ловът е сложен танц между плячката и хищника. Понякога темпото е бързо, друг път, бавно и почтително.

Гадателско значение:
Този Рицар е мотивиран от две неща: страст и енергия. Обича да действа бързо и го може, защото е убеден в решенията си. Тази увереност го прави по-силен, защото той всъщност живее в момента. Без да се тревожи, какво е станало или какво е можело да се случи, той като че ли пренебрегва последствията. Но неговите решения са базирани върху онова, което за него е правилно. Той не може да промени онова, което чувства, представяйки си някакви неприятни последици. Да не последва сърцето си, а да се съобрази с бъдещето за него е малодушие. Той не е страхлив. Което е правилно, то трябва да бъде направено и най-добре да е бързо.
.................................................................................................................................................................................................................
OSHO ZEN TAROT
Фигурата на тази карта е приела формата на стрела, движеща се с концентрирания фокус на онзи, който знае точно къде отива. Той се движи толкова бързо, че се е превърнал в почти чиста енергия. Но неговата интензивност не бива да се бърка с маниакалната енергия, която кара хората да карат колите си с превишена скорост, за да стигнат от точка А до точка Б. Тази интензивност принадлежи на хоризонталния свят на пространството и времето.

Интензивността, представена от Рицарят на Огъня, принадлежи на вертикалния свят на сегашния момент – приемане, че сега е единствения момент, който съществува и тук е единственото пространство.

Когато действаме с енергията на Рицарят та Огъня, вероятно създаваме вълни във водите около нас. Някои ще се чувстват ободрени и освежени от нашето присъствие, докато други могат да се почувстват застрашени или раздразнени. 
Но мненията на другите не ни засягат; сега нищо не може да ни задържи.

Дзен казва: Мисли за всички велики слова и велики учения като за твои смъртни врагове.Избягвай ги, защото трябва да откриеш собствения си източник. Не бива да си последовател, имитатор. Трябва да си оригинален индивид; трябва да откриеш своят най-дълбок център самичък, без водач, без ръководства и книги. Нощта е тъмна, но с интензивния огън на любопитството и изследването на пътя, със сигурност ще стигнеш изгрева.
................................................................................................................................................................................................................. Ангелското Таро
На Дорийн Върчу & Радли Валънтайн
Страстен, Авантюристичен, Самоуверен, Неспокоен.
Безстрашен, Верен, Харизматичен, Вероятно нетърпелив или настойчив, когато иска да е по неговия начин.

Внезапно събитие, което се нуждае от незабавно внимание.
Времето е от съществено значение.
Премисли внимателно нещата.
Ентусиазмът и безстрашието са чудесни докато не се отделят от мъдростта и предпазливостта.

Допълнителни значения:
Внезапна, страстна любовна история.
Бизнес пътуване.
Смяна на местожителство.
Непредвиден, спешен случай. 
.................................................................................................................................................................................................................
INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ГОНИТБА/СТРЕМЕЖ
.................................................................................................................................................................................................................
Secrets of the- Necronomicon Tarot
Рицарят на Жезлите може да е някой около нас, събитие, което да преживеем или част от нас самите, която излиза на повърхността.
Често показва идването или тръгването на важен човек или нещо от значение.
Може да са тревожни влияния или хора, които може да не са лоши сами по себе си, но предизвикват революция в начина ни на мислене. Носи неспокойствие.

Този човек е ентусиаст, пълен с енергия и готов да отиде на следващото вълнуващо място.
Рицарят Жезъл понякога се бие с вятърни мелници. Той е от онези, които винаги се втурват към възвишените и благородни, чак драматични жестове.
Неспокоен, обича да кара бързо, популярен, често център на внимание, лидер с луди идеи.
Той е агресивен играч, но не е със сериозни намерения.
Няма нужда да разчитаме на него нито да очакваме да дойде навреме, но от друга страна той е магнетичен и обикновено другите са привлечени от неговата харизма.
Вдъхновява хората около себе си и обича да се смее.

Когато РЖ ни представя нас, можем да очакваме промени. Готови сме да пробваме нови неща, да експериментираме с различни дейности или в различни проекти и само заради ползата от придобиването на опит. Все пак няма нужда да прибързваме, картата ни насърчава да се придвижим, но не ида разрушим живота си.

Рицар Жезъл канализира Висша Енергия за нас, за да бъдем вдъхновени да осъществим вътрешните си пориви.

А може просто да означава, че сме извънредно заети в този момент. Проблема на тази активност е, че забравяме за себе си – променяме режима си на хранене и почивка, само за да изпълним задълженията си и отхвърлим струпаната работа. Ако е само за кратък период, това не е проблем, но ако е начин на живот, то едва ли ще издържим дълго, без да има негативен отпечатък върху здравето ни. Трябва да снабдяваме тялото си с храна и подходяща почивка. Да намерим баланс сред цялата тази лудост, преди всичко да излезе извън контрол.

Време да започнем нов проект и да активираме креативността си – творческите си способности.
Ще се чувстваме заредени и пълни с енергия, готови да свършим много неща.

Ако картата описва вътрешна реакция, то тогава отразява повишаващи се нива на увереност и позитивно отношение към живота. Преодолени страхове и превъзмогнати препятствия, които са ни затруднявали или са ни дърпали назад. Самочувствието ни расте и това ни помага да напредваме към целите си.

Посланието на Рицар Жезъл е че духът на приключението и действието навлиза в живота ни.
Говори за включване в нови авантюри и стимулиращи ни предизвикателства.
Ваканция, приключения и промяна в стила ни на живот.
А също срещи със сродни на нас духове, приятели или родственици.

Universal Goddess Tarot

 Присъствието му в подредба означава, че настоящата ситуация скоро ще се промени, тъй като неговата енергия известява внезапни промени и енергии.

Очаквайте полезни мисли, идеи или планове, които да ви вдъхновят.
Реализирането на целите е близо и не бива да се отказваме точно сега, а да поддържаме вярата си.
Той се отнася за бързо преместване или придвижване, възбуда, вълнения и ситуации, които са фокусирани върху чистата наслада.

Чудесно време за пътуване, може да е вълнуващо пътешествие, вероятно продължително и то към екзотично място.

Относно работа – може да се наложи служебно пътуване. Новините са добри.

Обвързващите взаимоотношения не са му естествената среда, доколкото не обича да стои на едно и също място твърде дълго. Като любовник е вълнуващ, но не е надежден.
Проблемите с него са по-скоро очакванията на другите – искат да го задържат, но неизменно се изгарят.
Това е личност, която не желае да се установява, да се придържа към правилата или да спазва изисквания, нито да пуска корени в определена работа или отношения.
.................................................................................................................................................................................................................
Sharman-Caselli Tarot
Из 78 Истории – блогът на Вера
Рицарите най-често въплъщават в себе си действие, което е породено от характеристиките на боята. Разбира се, те могат да говорят и за конкретен човек, но ако подредбата ви е за съвет, да речем, относно финансовото ви състояние, един Рицар в тегленето дава съвсем директни насоки какво има нужда да бъде направено.

За Рицар жезли (астрологично под влиянието на Стрелец) си имам една единствена ключова дума – порив. Това е карта на всички онези щури неща, които правим моментално, щом ни хрумнат, само защото са разпалили нещо вътре в нас и ентусиазмът ни е толкова заразителен, че нищо чудно да не сме сами в начинанието.
... Тази карта пращи от енергия и желание за действие, ... Въобще забавлението е доста важно за този Рицар, не го търсете на монотонна работа на компютъра по цял ден...

Обърнат, Рицар жезли най-общо може да се опише като прегаряне. Той се е хвърлял в различни посоки толкова дълго, че в момента е изтощен и му се струва, че няма никакъв смисъл, каквото и да прави. На него все още му убягва факта, че провалът му е резултат от липсата на фокус и разпиляността му.
Ако сте изтеглили тази карта обърната, вероятно преминавате през период, в който преживявате доста нервна енергия, липсва ви мотивация да действате и може би дори сте леко черногледи относно конкретната ситуация.
Също така е вероятно да сте натрупали и голяма доза умора. Може би за момента най-добре да не действате, да не предприемате нищо.
Друго тълкуване на обърнат Рицар жезли е и разправия с някого, скарване. Обикновено обаче то е много по-краткотрайно като ефект, отколкото това при прав Рицар мечове, и най-често е резултат от това, че сте прекалено изнервени или пък сте в конфликт на интереси с някого.
.................................................................................................................................................................................................................
ОБЪРНАТА КАРТА
Загуба на контрол и безсилие.
Не гледаш към бъдещето, а си се вторачил в проблемите и си избрал да не разпознаваш потенциалните последствия. ...
Раздяла, Разногласия, Прекъсване на отношения, Скарване, Разрив. Сблъсък, Конфликт. Нетърпение, Раздразнителност, Безразсъдство.
Появи ли се обърнат, Рицарят Жезъл говори за трудно и напрегнато време.
Може да е ужасна ваканция или неразумна стъпка в кариерата.
Много започнати неща, които все остават недовършени.

The Legacy Tarot
Усещаме се ограничени или нещо ни дърпа назад.
Загуба на енергия, меланхолия, униние и безнадеждност.
Безсилие, неудовлетвореност и нерешителност, които ни карат да се чувстваме ограничени или като в капан. Може да се прояви като ревност и завист.

Време е да се замислим, какво наистина желаем от живота си и да предприемем необходимите стъпки.

Негативната му страна е своеволност, вироглавост, упоритост, обича да се разпорежда, да се заяжда, да поема рискове, често недообмислени. Може да се реши на опасни неща и да накара и други да се присъединят към него. Леко нарцистичен, не винаги осъзнава чувствата на другите.
На него не може да се разчита, внимавайте и не му позволявайте да ви въвлече в трудна и неприятна ситуация.
Обърнатия РЖ харесва драмата и я създава навсякъде около себе си.

При обърната карта, не бива да се подписват договори – непременно трябва да се прегледат внимателно и да се проверят от специалист.

Могат да се проявят здравословни проблеми от прекомерен стрес и напрежение, а също загуба на енергия и издръжливост. Внимавайте за неочаквани инциденти, падания, непохватност – обикновено причинени от недостатъчно внимание.

Може да донесе някакви спънки или забавяния.
В работата може да има някакви прекъсвания или намеса.
Ако във взаимоотношения се появят някакви търкания, то им обърнете по-специално внимание – една кавга заради тостер, никога не е заради самия тостер!
Ако желаете да се обвържете с някого, вероятно прибързвате и не сте наистина наясно, в какво се забърквате.

Като негативно проявление, в тази карта цари бойна атмосфера, време или среда, която е наелектризирана със страстно желание за битка, бой, сражение, дори и да не е много умно точно сега да се отдадем на това.
Промените не са страшни, но могат да изглеждат бурни и неочаквани.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum 

Духът на промяната е във въздуха. Творческа енергия.

Ключови думи: 
Важно събитие, свързано с ваше мероприятие.
Нови хора. Нови идеи и чувства. Посетител.
Нежелание да се успокоят.
Пътуване. Постоянно движение. Промяна на обстановката.
Да се освободиш от навика.
Бързо решение. Бързи действия.
Предизвикателство.
Амбиции. Харизма. Енергия. 
Любовта към забавлението. Чувство за хумор.
Ентусиазъм. Оптимизъм. Вълнение. Щедрост. 
Любовта към спорта. Лека атлетика.
Внезапно заминаване. Преместване. 
Полет. Движение. Напускане. Пътешествие, пътуване.
Нова работа.
Отпуска.
Сексуално приключение. 
Увереност и ентусиазъм, ще ви помогнат да постигнете целите си. 
Някой ще ви предложи добра делова идея. 
Ако смятате да ходите на почивка, тя ще бъде много приятна.

Ситуация и съвет:
В животът ви ще се появи едно много важно дело.
Може би ще се преместите на ново място, ще се заемете с нов творчески проект или ще отидете в командировка. 
Изглежда се опитвате да избягате от неприятен човек или обстоятелства. 
Очаква ви началото или края на някаква ситуация. 
Някой важен човек, идващ от далеч може да окаже голямо влияние върху живота ви. 
Очаква ви прекрасно развитие на романтични и сексуални отношения. 


Хора: 
Пътешественици. 
Преговарящи. Спорещи. 
Които винаги са на път. Които обичат състезания. 
Индивидуалисти. Активни, упорити, енергични млади хора. 
Които се наслаждават на живота. 
Стремителни млади хора, действащи бързо и решително. 
Които не искат да се успокояват.
Които разработват нов проект. 
Които имат добро чувство за хумор. 
Тези, които винаги бързат. 
Които обичат да се веселят, не могат да се занимават само с нещо едно. 
Обичат предизвикателства. 
Възбудени любовници. 
Хората, които могат да бъдат причина за заминаването Ви. 
Отсъстващи. 
Благодарение на тях, сменяте мирогледа си.
Alysia Michelle James - Photo by Phil Holland
Initiatory Tarot of the Golden Dawn
.................................................................................................................................................................................................................
Рицарят на Жезлите е индивид, изпълнен с дързост и страст. Той е тръгнал за приключения. Не ги търси непременно, но дори самото му присъствие неизменно ги предизвиква.

Стимулира съревнование, съперничество и конфликти, предимно заради напереното си и убедено отношение, заради самонадеяността си.

Той е рицар с лъвско сърце и с интелигентността на лисиците, въпреки че не непременно и с тяхната мъдрост.


Lindsey Poi Fire Dancer 3 by mikkduncan


6 коментара:

  1. Mnogo mnogo viarno prosto sam potresena ot vs tochnostta napravo porazena;))

    ОтговорИзтриване
  2. Da, spodeliam mnenieto ti!:) Tozi sait e unikalen, zashtoto mnogo pomaga na horata, koito naistina tarsiat....

    ОтговорИзтриване
  3. абсолютно точна интерпретация на актуалните промени

    ОтговорИзтриване
  4. Такъв е рицарят и бардът на сърцето ми!!!

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте,дали бих могла да ми помогнете при разталкуване на подредба с Таро Уейт на въпроса-Случва ли се нещо между него и нея? *подредба с 4 карти*
    1ва позиция Рицар Жезли
    2ра позиция Влюбените
    3та позиция Колелото на Съдбата
    4та позиция Светът

    ОтговорИзтриване