Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


неделя, 20 февруари 2011 г.

Swords - 7 Мечове

Гледай собствените си интереси!
Огромно количество идеи, готови да бъдат успешно изразени и приложени на практика. Находчивост. Съобразителност. Изобретателност. Интелигентност.
Приспособимост. Гъвкавост. Пресметливост. Хитрост. Логика.
Стратегии. Планове. Интелектуални игри. Тактика.
Публикации. Новини. Редактиране. Компютри. Съхранение на информация. Общуване.

Увереност. Смелост и настойчивост.
Непокорно и бунтовно поведение. Дръзко отношение. Безстрашие. Поемане на риск. Действа самостоятелно. Под прикритие. Опасност. Да избягаш.

Да разчиташ на себе си. Различен подход.
Да победиш врагът в собствената му игра.

Преподаване, обучаване на другите. Споделяне на знания с по-голяма общност.

Имаме нужда да се изкажем, да предложим и застъпим мнението си.

Седем Меча са ментални предизвикателства.
Проекти, в които влагаме интелектуални усилия.
Работа по определена схема.
Разглеждане и изпълнение на замисъл.

Преценяваме как да се осъществи определено намерение. 
Как да материализираме идеите си в реалността.
В тази карта съзнателно претегляме плюсове и минуси на плановете си.
Ако трябва редактираме някои неща, за да продължим по правилния за нас начин.
Напасваме идеите си според по-висшите си нужди и представи.

На фокус е приспособяване.

В 7 Меча ни се случват твърде много неща или ситуацията е сложна и ни е малко трудно да я възприемем и преработим на умствено ниво. Но се налага да го направим, за да има смисъл посоката ни. Всъщност точно в момента е време да стигнем до смисъла на всичко около нас и вътре в нас. Да обработим инфото и да схванем същността.

Премисляме от какво имаме нужда и от кое не. Тук е важно да разберем, че умствената ни нагласа предполага начина, по който приемаме живота си. Ако непрекъснато си мислим, че нямаме онова, което искаме, то ще живеем в състояние на недостиг, което много лесно води до страхове и депресии. Така че е добре да размислим, какви са наистина потребностите ни, към какво да се стремим, кое да изоставим назад.

Обикновено 7 Меча е бърза карта. Хрумне ли ни нещо, бързаме да го осъществим.
Бързо намираме решения, съответстващи на сегашните условия.
...................................................................................................................................................................

GAIAN TAROT
Seven of Air 

Време е за стратегии, планиране и подготовка за нова посока.
Когато изучаваме карта и имаме предвид всички алтернативни пътища, картата сама по себе си започва да оформя виждането ни за света. 

...................................................................................................................................................................

...................................................................................................................................................................
...................................................................................................................................................................
INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
ИЗМАМА
...................................................................................................................................................................

ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ



Традиционният сет на Райдър-Уейт показва картина с човешка фигура, която стъпва на пръсти, отдалечавайки се от палатки в пустинята.... От дясно има изграден лагер. От ляво има малка група от хора, които изглежда са потънали в дискусия.

Обърнете внимание, на къде е обърнал главата си нашия човек (сетива ни – слух, обоняние, вкус, поглед – въпреки, че в случая, очите са затворени) към пъстро оцветените палатки, където е установена общността. При все това, цялото му тяло е насочено в противоположна посока.

Градовете и селищата изобразяват центрове или събиране на хора, мисли, енергия и идеи. Те са символ на кулминацията при определена група, която се среща с обща цел. Символизират и защита, хармония, сътрудничество. Когато забележите градове/селища в картите, това показва, че е нужно групово усилие или трябва да се включите в някое средище с обединяваща енергия или мисловна среда, в която да завършите нужното.

Крадецът не е непременно отрицателен характер. В определени случаи всеки действа потайно и за собствено предимство.

Важен факт в образът на тази карта е, че крадецът въпреки пълните си ръце, не е взел всички мечове.

Седем Меча се появяват, за да разкрият въпроси относно освобождаване, вършене на нещата по собствен начин и изоставянето на групови идеали. На Седем Меча се гледа като на карта, свързана със спасяването на нас самите; това може да има позитивни елементи, както в много лични трансформации например, но може да бъде и негативно - проявяване на егоизъм в решенията ни.

При Седмиците имаме уединеност, но въпреки това сме активни, следвайки свои вътрешни вярвания и идеи.
При седмиците фигурите са заети с мисъл, действие и чувства, които са уникални за тях самите. Следваме план, който е измислен от нас, не от друг.

Наричат тази карта Вълкът Единак - желанието да тичаме сами и свободни, героят действа напълно самостоятелно, откъснат от всякакви групи, пазейки мислите за себе си. Открива, разследва и разрешава всеки проблем ползвайки единствено собствената си съобразителност и изобретателност. Понякога действа малко странно, но следва собствените си пътища. Вярва, че знае, кое е най-добро и действа, без значение дали има подкрепа от други или не. Вярва само на себе си.  

При всички карти имаме няколко нива на интерпретация. Можем да се поведем по изображението ако то ни привлече вниманието, но можем и да задълбаем като включим енергиите на елемента и в каква степен се е развил по поредния номер на картата.

Номерологично 7 говори за отделяне, откъсване, самостоятелност, непредубеденост, незаангажираност.
7 е за избор, аналитичен ум, за научните аспекти на метафизиката, окултното и религията.

7 е число на философи, теософи, учени, на онези с тенденция да се водят от лявата част на мозъка си.
7 е Духовност, одухотвореност. Схватливост. Аналитичност. Съсредоточеност. Съзерцателност и замисленост. Прилежност и старателност. Обмислен и преднамерен. Интуитивен и знаещ.
Изискан и фин. Точен и прецизен.

7 е за вътрешната ни мъдрост.
7 Меча говори за интензивна интелектуална енергия.

Умствена активност и готовност, придобита чрез използване на въображение, включително упражняване визуализиране на желаните резултати.

7 Меча ни казват, че е време за умни, а не за упорити усилия.
Да вярвяш на инстинктите си.

Разучаване на всички страни, внимателно обмисляне, поставяне на мястото на другия. Като резултат ще имаме цялостно разбиране за ситуацията и няма да има изненади..
Умелата подготовка е предпоставка за успех.

Необходимост от лукавство, лавиране, извъртане. Съобразителност и ловкост.
Мисловните нагласи и навици на родения победител.

Картата показва, че в живота ни в момента се набляга на обучение или преглед и преоценяване на наученото до тук.

Обмисляне на развитие в занаят, професия, търговия, на сделки.


КАТО ТИП ИНДИВИДУАЛНОСТ - Личност, индивидуалност, характер

7 Меча са изкусни и ловки, сръчно се справят с всякакви проблеми. С отворено съзнание и съответно имат способността да са гъвкави и умело преценяват ситуацията, в която се намират.

Необходимост да действат сами.
А също, резервиран и сдържан. Хладен и далечен. Саркастичен. Невписващ се в рамките на групата или обществото.

Обикновено 7 Меча играят по собствени правила и не считат за необходимо да уведомят останалите за тях. Избират обиколни пътища, не са прями, не потвърждават със сигурност да или не, а си оставят пространство за маневриране.

Обмислят сериозно. Склонни са да променят нещата в движение.
Държат се в разрез с очакванията ни.
Действат както им е удобно и изгодно на самите тях. 

7 Меча умеят да се измъкват от всяка ситуация. Изобретателни са. Тук имаме творчество и търсене на нестандартни решения, гъвкавост и откритост. Има и силно изкушение да работим за себе си, без да се съобразяваме с другите.

Личност, която предпочита да върши нещата по собствен начин. Независима до степен да изолира себе си от останалите.

Умът им е най-голямото богатство, но и най-голямото ограничение. Рационални, гъвкави и гладни за знания, съзнанието на 7 М лесно преодолява пространства и проблеми.

Мощно въображение, което им помага при търсенията и изследванията на непознатото.

Удовлетворението и щастието, което изпитва при умствени активности му позволяват да прекарва усамотено дълги часове и да им се наслаждава. 

За да стигне до просветление е нужно да излезе извън ограниченията на ума и да позволи на божествената тишина да разкрие тайните си.

7 отстояват себе си, често опиращи се на невидима, но мощно усещана вътрешна истина.

***
7 е Търсачът. Мислителят. Дирещият Истината.
Винаги се опитва да разбере нещата из основи, скритите слоеве. 7 знае, че не всичко е такова, каквото изглежда.

Мечтател. Изследовател на загадки и всичко неизвестно.
Има нестандартно мислене и виждане за нещата.

Номер на философа, на мъдреца. При седмиците имаме по-дълбоко разбиране за нещата. При тях винаги има повече, отколкото се вижда на повърхността и то е свързано със смисъла, който търсим, с израстването ни, с пренагласянето към по-правилните начини, с осъзнаването същността на нещата. 

Така Седмиците се отнасят към езотеричното, духовното, научните аспекти на магията и предполагат търсене на разбиране, чрез изследване, проучване и активно търсене на езотерично познание.

7 са активиране на въображението и проявяване на резултати, чрез ползването на съзнателна мисъл, ум, усещане.

***
Имат чудесен вкус, обичат и разбират изкуството.
Привлечени са от всичко необикновено.
Не се интересуват от политика, но имат силно усещане за справедливост.

Обикновено не са воини, но можем да ги срещнем във военните среди, най-вече като аналитици и стратези.

По-често срещани са в академичните среди и науката. Полицейски детективи, лабораторни изследователи и навсякъде, където са необходими логични и методични анализи на факти.

Негатив – цинични и нараняващи словесно. Арогантен и несъзнаващ болката, която причинява на другите. Със студено сърце. Жестоки. Липса на съпричастие. Другите не ги интересуват. Изискващи и знаещи всичко как се прави, изключително невнимателни и груби.
Себични.
Меланхолични и страхливи.


КАТО СЪБИТИЯ - ДЕЙНОСТИ: 

7 Меча е усилието да научим и разберем.

Важното при 7 Меча е да съберем колкото можем повече информация, за да правим правилни преценки занапред.

В 7 Меча говорим за мотиви и стратегии. Изследване на ситуация. Необходимост да преосмислим плановете си. Разпитване, търсене на инфо.

В този момент е важно да изразим себе си, по възможно най-честния начин.
Минаваме през фаза, в която трябва да докажем сами на себе си характер и да открием смисъл в плановете и идеите си.
7 Меча са за осъзнаване и преценяване на реалните ни нужди, за сериозно проучване пътищата напред.

7 Меча са за оценяване и избиране на представените ни възможности.
Изготвяне на планове за посоката напред. Опитваме се да намерим изход. Споразумения. 

Планиране. Рационализиране, Усъвършенстване. Ловкост. Изобретателност. Интелектуални спорове.
Търсене на нестандартни решения.
Разрешаване на проблем. Разгадаване на загадка. Подреждане на пъзел.

Ползваме ума си.
Логическа мисъл, но и се доверяваме на инстинктите си.
Нестандартно Мислене. Мъдрост. Вътрешно аз.

Солова мисия.

Създаване или инсталиране на софтуеър. Антивирусни програми, защитен софтуеър.
Хакерска атака.

Възможни са кражби и криминални действия. Предателство, лъжи. Пристрастеност. Слухове и предателства. 

7 Меча са за тайни, скрити сведения, несподелени новини.

Може да означава, че някой търси инфо за нас или нещо наше или пък че ние търсим инфо за някого или нещо.

Чудим се за съображенията и плановете на другите. Питаме се правилен ли е пътя.
Терзаем се за нещо, което не е точно както трябва.

Със Седем Меча не е добре да споделяме твърде много информация. Ще трябва да разчитаме на себе си.
Възможно е да ни се наложи да ползваме хитрост, за да успеем в начинанията си, тъй като понякога ако изложим всичко открито, плановете ни могат да срещнат сериозна съпротива.
7 Меча ни казват, че понякога се налага да ползваме уклончив и двусмислен похват вместо агресия и сила.

7 Меча е за времена, когато грубото въздействие няма да има резултат за разлика от изкусния и находчив подход чрез ловкост, такт и дипломатичност. 

***
Значението може и да е буквално – промъкване, измъкване от гореща ситуация, кражба.

Възможно е да напуснем група, която вече не споделя нашите ценности.
7 Меча е потребност да имаме предвид собствените си нужди, вместо тези на останалите.

Необходимо ни е собствено пространство и отказваме да се обвържем, особено ако искат да отнемат свободата ни.

***
Щедрост. Имаме ресурси, които можем да споделим, но можем и да запазим за себе си. Балансирано и градивно съзнание, което е склонно да се развива и да проучва различни възможности.

Възбудата и вълнението, когато се справяме със собствени усилия, но сме го направили по хитроумен и потаен начин, вместо да сме открити за намеренията си. 

***
Бързо и внезапно действие. Енергията тук е неотложна и стремглава, принуждава ни да се събудим и да обърнем внимание.

Със Седем Меча идват неспокойна енергия и изгарящо желание за нови идеи. Може би е време, когато нови мисли и посоки пристигат по-бързо, отколкото можем да поемем и обмислим. Възможно е също да работим бързо, разпределяйки чевръсто времето си между многочислени проекти, незавършвайки нито един. Това е време за умствена възбуда и имаме нужда от много случващи се наведнъж неща, за да се чувстваме удовлетворени.

Бъдете внимателни, с кого споделяте идеите си – има вероятност някой да ги открадне и да завърши онова, което вие не сте.

Да вървиш по плаващи пясъци.

Време на несигурност и нестабилност, докато преследваме целите си и полагаме усилия да постигнем желанията си. 

***
Понякога нещата не се развиват, както сме ги планирали и тогава се налага да взимаме бързи решения в движение. Съответно са ни нужни твърдост и издържливост, както и смелост да продължим дори да се наложи да поемем риск.

Затова е важно да преценяваме внимателно всичко, което случва в този момент и да определим правилните посоки и активности.

7 Меча ни подканя да разчитаме способностите си за разпознаване и разбиране, за увеличаване осъзнатостта ни относно ситуацията, в която се намираме.
Време, в което трябва да обърнем допълнително внимание.

В проблемна ситуация е добре да действаме бързо и твърдо, без колебания.
Затова 7 Меча е за бързи решения и действия.
Освобождаване. Сполучлив удар. Успех. 

7 М работят най-резултатно, когато са сами.

***
Напрежение. Стрес. Спорове. Несъгласие. Недоразумение.

Шпиониране и намеса в неща, които не са наша работа.

Нарушаване на правилата.

Идва и си отива, когато му харесва.

Понякога 7 Меча предполагат, че се намесваме в живота на друг, без да имаме право.
Ако имаме усещането, че някой ни следи, най-вероятно е вярно.
Все пак е добре да помним, че всеки има право на лично пространство.

***
Има вероятност да ни изиграят или надхитрят. Превъзхождат ни на интелектуално ниво. Срещу нас се играе психологическа игра и ако не успяваме да се противопоставим и да се мерим с тях, то най-добре е да се оттеглим, преди да сме загубили още повече.


КАТО ВЪТРЕШЕН ПРОЦЕС И СЪСТОЯНИЕ 

Притежаваме умствена основа, която ни позволява да отскочим надалеч в съзнанието си, в мисленето си.

За нас не е трудно да се прегрупираме и да пробваме нещо ново.

Имаме способността да поемем определена степен на интензивност във всяка ситуация, която ни напряга. Т.е. можем да се справим в стресова ситуация, дори да надвишава онова, с което сме свикнали, тъй като вече имаме изградена основа, която ни дава стабилност и увереност в себе си.

Сега ситуациите ни тестват, доколкото да разберем, струва ли си това, с което сме се заели и да обмислим, какви са възможностите да го направим по най-добрия начин.

Време да се действа извън правилата, да дръзнем да бъдем себе си, без да се съобразяваме с мнението на другите. Доказваме на себе си, че сме смели, притежаваме умения да се справим. 

При седмиците осъзнаваме последствията от собствените ни избори, от компромисите с принципите ни. В случаят свързани с думи, идеи, мнения и т.н.

Сега е важно да си извадим заключения, но трябва да сме внимателни и да огледаме ситуацията от всички страни.

Ако усещаме, че нещо не е правилно или нямаме желание да се включим, то вероятно има причина за това и е добре да послушаме инстинктите си.

Имаме способността да преобразуваме светът си, когато се учим от грешките си.

Има ли нещо, което не ни се нрави в определената ситуация? Картата подсказва, че е важно да направим правилен избор, а вероятно е необходим и изясняващ разговор между замесените.

Не бива да бягаме и да се правим, че не виждаме, а напротив - да сме честни и да изясним дали за себе си, или заедно с останалите замесени, важно е да се изговори, изчисти и проясни, за да се продължи успешно и ефективно напред.

Това е време, когато се оглеждаме назад и осъзнаваме как сме въздействали или на нас са въздействали, а после обмисляме стратегии как да продължим напред.

Много е вероятно да приключим отношения, които вече не са в съгласие с вътрешните ни нужди и ценности. Ако продължим по същия начин, би означавало, че не уважаваме себе си.

7 Меча са момент на съзнателен избор да продължим с достойнство. 

Духовност – не винаги се нуждаем от гуру или водач в духовното си израстване. 7 Меча ни казват да изследваме пътя си сами. Добре е да сме внимателни и предпазливи с онези, които твърдят, че са просветени, както и с новопридобитите приятелства по тази линия.

Когато разбираме и приемаме желанията и нуждите си, не ни направляват подсъзнателни импулси, а реагираме адекватно и чисто.

Не сме ли наясно със себе си, действаме противоречиво и често се разминаваме с реалните ни потребности.

7 Меча говори за търсене на съвършенство, за нуждата от тишина. За водачество и интуиция. Време прекарано в усамотение, би ни помогнало да се настроим по-добре към правилния за нас път.




ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЛЮБОВ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ 

Отношенията по 7 Меча не са много стабилни и интензивността им лесно мени от висока към ниска и обратно.

Възможно е да приемаме връзката си като твърде противоречива и сложна, непрекъснато държаща ни нащрек, което ни изтощава и стресира.

Най-вероятно обаче се опитваме да избегнем някакви отношения. Предпочитаме собствената си компания и се наслаждаваме на уединението си. Нямаме партньор и предпочитаме да сме независими. Просто нямаме нужда от компанията и целия багаж, който другите носят със себе си.

7 Меча сами определят кога и при какви условия ще има или не отношения с другите и в каква форма ще се развиват тези отношения. Мнението на другите изобщо не ги интересува.

За Чувства, 7 Меча предполагат пресметливо поведение. Човекът е с вас, докато му е удобно. Интересува се от собственото си благополучие. Склонен към манипулации. 

Ако сме във връзка, доверието е много важно. Ако подозираме партньорът си, най-добре ще е да предизвикаме разговор за изясняване, дори да ни е трудно.

Пасивната агресия ще направи нещата още по-лоши.

Когато усетим нездравословни модели в живота си, наша е отговорността да ги разгледаме и изясним открито с отсрещния. Така споделяме опитностите си и се учим един от друг. Разбира се няма нужда да променяме другия, но можем да изговорим нещата, с които те вероятно не са наясно. Дали ще го разпознаят като проблем е вече за тях си.

Възможни са тайни афери, подлост, неясноти и предателство.
Възможно е партньорът ни да мами или да е замесен в престъпни активности.
Вероятно сме последните, които научават.
Чувстваме се измамени или ние мамим. 

Може би е време да задълбаем в инфото за отсрещния и преоценим връзката си.

Със 7 М премисляме струва ли си.

***
Време за общуване с автентични и искрени хора.
Откриваме нови начини за общуване с партньора и съживяваме проблемни отношения.

Може би се придържаме към строго рационални модели на мислене, а това не позволява на любовта да навлезе в живота ни.

Вероятно си мислим, че не ни е нужна, но 7 Меча ни казват, че имаме нужда от нелогични и безразсъдни неща в живота си, за да се почувстваме живи и благословени. 

***
7 Меча е за Онлайн общуване. LDR (Long Distant Relationship) – връзка от голямо разстояние.

Някой се интересува от теб. Или ние се интересуваме от някого. Правим проучване за друг.

***
Ако питаме за потенциал с някого, най-вероятно човека отсреща предпочита да продължи сам.

Ако търсим връзка, то е вероятно да срещнем интересен човек, но е добре да избягваме поведение на недостъпни или неинтересуващи се от връзка, тъй като потенциалният партньор по-скоро би се пренасочил към някой по-заинтересуван.

Търси баланс.

Някой се промъква зад нас.

ОТНОСНО ЗДРАВЕ

Картата говори за натрупване... имали сме нужда да се заобиколим с вещи, които обаче са натъпкали съществуването ни – материално и ментално. 7 М говорят за бъркотия, която е време да се почисти. Пречистване на физическо и душевно ниво. Чистенето отваря пространство и ни позволява да видим, кое ни е нужно и кое можем спокойно да премахнем.

7 Меча е за нестандартни методи на лечение, за нетрадиционна медицина. За уникални и нехарактерни решения. Използване на нетрадиционни средства.

Може да показва необичайна ситуация или физика.

Психически отклонения.

Имай си едно наум за всяка диагноза и потърси второ, че и трето мнение, преди всякакви манипулации и действия, свързани със здравето, особено оперативни такива.

Лекарството не винаги е равно на излекуване. 



ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ 

Картата предполага сериозно проучване, четене, писане.

Вероятно в работата се изисква доста ментална активност и общуване, работа с техника или документи.

Възможна е Нестабилна ситуация, която изисква преоценка и проучване.

7 М биха показали, че ни е нужна находчивост, за да се справим със задачите си. Има много неща за които да мислим и е добре да реорганизираме работата си, за да протичат нещата максимално оптимизирано.

Добре е да се поразровим и да преценим най-правилните подходи, тъй като ако само си стоим на сигурно, до никъде няма да стигнем.

7 Меча всъщност много добре могат да управляват обстоятелствата, защото имат информация и добра база за сравнение. Умеят да се възползват от предоставените им случаи. 

Знае как да се маскира, да се прикрива, да променя вида си. Остава хладнокръвен при стресови ситуации, а мисълта му е мълниеносна. 

7 М са за Невъзмутимост. Хладнокръвие. Самоувереност.

7 Меча обикновено не се съобразява с етика и морал, нито с определени ограничения.

Тя говори за възможности, но не се интересува от приетите в средата или обществото модели, норми и закони.

В тази карта ние сами правим изборите си, отговорността е наша, както и проблемите, които идват с това.

При по-ниско проявление, вероятно сме склонни да ползваме тактики, които доскоро са работили успешно, но е време да преоценим всичко и да предприемем обновяване и различни активности – дали допълнителни или изцяло нови, това ще подскаже внимателното проучване, което е необходимо на този етап. 

Можем да се възползваме от конкуренцията като проследим нейните успешни ходове и ги съчетаем в нашата работа. Вероятно ще трябва да ъпдейтваме технологията, с която работим.

7 Меча е за изтегляне на идеи, откъдето можем и прилагането им в нашата работа по оригинален начин.

Гъвкавост и приспособимост.

Възможно е да сме претоварени с твърде много проекти наведнъж. Енергията, която хабим за всичко това, не си струва отплатата, която получаваме. Добре е да преценим, към какво точно да се насочим, кое наистина си струва. Животът ни не е само работа.

***
В тази карта винаги има предупреждение да внимаваме с доверието си към другите. 

Много е вероятно да ни наблюдават внимателно и от близо. Добре е да поддържаме всичко безукорно. Вероятно ще се опитат да ни намесят в служебни политики и маневри, но по-добре да стоим извън тях.

7 Меча говори за политика и скрити течения на работното ни място. Всеки гледа себе си и са възможни лицемерни отношения. Възможно е някой да иска да отнеме работата ни или онова, върху, което работим. Особено по електронен път, тъй като Мечовете са свързани с технологии, информация и затова 7 Меча може да показва хакери, източване на инфо или ползването ѝ за собствена облага.

В 7 Меча, целта оправдава средствата.

Непочтеност. Липса на увереност и познания. Прибягва се до подмолни и задкулисни действия. Злоба.

***
Ако търсим работа, ще е добре да изготвим оригинално CV или да се изявим по забележителен начин. Време за открояване сред тълпата.

Ще трябва да направим сериозен рисърч и да говорим с познати и непознати относно предимства и недостатъци на интересуващите ни позиции.

7 Меча е за Писател, пишещ психологическа драма или криминале.


ПОСЛАНИЯ: 

7 Меча ни съветва да останем нащрек.
Необходимост от предварително проучване.

Най-добрата защита е нападението.

Важното при 7 Меча е да съберем колкото можем повече информация, за да правим правилни преценки занапред.

Да проверим и сверим, къде сме, какво се случва, накъде сме тръгнали. Да си потвърдим отново информацията, да прегледаме тактиката си.

В 7 Меча взимаме съзнателни решения. Важно е да действаме обмислено.
Може да се наложи да се скрием, да се пазим, да поемем риск.
Трябва да сме предпазливи, да бъдем нащрек. Да обръщаме внимание на действията на другите. Припокриват ли се действия и думи? 

Време да спрем и огледаме – живота си или определени обстоятелства в него и да планираме и изградим стратегия за по-нататък.

7 Меча често се явяват, когато трябва да бъдем смели и носи послание да не се отказваме. Ако нагласите ни или подходът ни не е донесъл желаното, то е време да ги променим, да открием различен път, който може и да е малко рисков, но си струва да преценим ситуацията отново, да потърсим допълнително инфо и да бъдем по-дръзки.

7 Меча е за време, в което сме предприели определени дейности, но сме стигнали точка, в която да се преосмислят стратегия и планове, за да заработи всичко по най-добрия начин. Време да пробваме различни техники и похвати.

7М са за използване на здрав разум и далновидност, за да излезем от определено положение. 

Вероятно ни се налага да сме пресметливи, хитри и изкусно да преодолеем проблем.

7 Меча ни предлага да не решаваме проблемът лице в лице, а да потърсим заобиколни пътища, да разработим стратегия за непреки действия.

Обикновено действаме чрез методи, с които сме свикнали, но в този случай те няма да са ефективни. За да постигнем резултат ще трябва да излезем от привичните ни рамки.

По ефикасни биха били хитрост, благоразумие и съобразителност, отколкото силови действия. Както и да игнорираме мнението на другите.

Не бива да зависим от други. 

Ключът тук е да вярваме на себе си и да се отдалечим от онези, които ни задържат назад.

7 Меча, както и всички мечове са свързани с информация и проучвания. Живеем в такова време, че достъпа до сведения е много лесен през интернет. Това е чудесно, но има случаи, когато твърде много инфо може да доведе до неестествено взаимодействие с човек, който сме проучили предварително например.

Най-доброто, което можем да направим е да си позволим достатъчно пространство за осъзнаване и изследване, от какво наистина се нуждаем като в същото време установим солидни граници за себе си...

7 Меча е за дисциплината да останем съсредоточени в целта. 

Всички Седмици в Таро, носят послание за Изчакване, Устояване и Намиране на начини за преодоляване на предизвикателствата пред нас. 

Най-съществени за 7 Меча са Интелектуалните игри. Да сме находчиви и изобретателни, да мислим в движение, да се опитаме да надхитрим опонента си, да разберем, какво замисля другия. 

Опознаваме другите като ги наблюдаваме и анализираме действията им.
Освен физически, тук се играе и на психологическо ниво.
Нужна ни е цялата бдителност и съобразителност, които можем да съберем. 

7 М е за анализиране на факти като ползваме логика и аргументи и чак след това да чертаем планове. А самите планове трябва да са свързани с неща, които другите не очакват, със съвсем нови идеи, инициативи и намерения, за да няма време за противопоставяне.

Тук започваме да вярваме в себе си, че можем да се справим.

Много вероятно е отсреща да ни подценяват, което улеснява действията ни.

И други са били в подобна на нашата ситуация, така че има откъде да научим някои неща, как да се справим. Затова проучвания в интернет, информиране чрез книги или разговори с други хора, биха били огромен плюс за нас.

Мечовете като комуникация и инфо се разгръщат тук с идеята за разбиране и осъзнаване на определени истини, които да ни помогнат по-нататък, както и при взимането на решение как да продължим.

С тази карта можем да ползваме чудесните чужди идеи, на които попадаме и да ги ползваме като вдъхновение, за да развием нашия проект или задача.

Със Седем Меча не е добре да споделяме твърде много информация. Да разчитаме на себе си е по-сполучливия вариант.
..................................................................................................................................................

..................................................................................................................................................


..................................................................................................................................................

ПО ТРАДИЦИЯТА НА КРОУЛИ: КНИГА НА ТОТ – Безсилие 

ЗЛАТНАТА ЗОРА – Повелител на Безсилието 


Седем Меча (Променливо усилие, колебание)
Дърво на Живота –Нетцах (сетива, инстинкти) през Въздух (чистият интелект, познанието)

Господарят на Безсилието предполага време, в което се чувстваме пренапрегнати, затрупани със задачи и пълни със съмнения, дали си струва.

Излиза, когато трябва да се вземат трудни решения или когато ситуацията изисква категорични действия.

Със 7 Меча е време да поемем в определена посока и да я следваме. Да направим избор иначе ни чака тотална инерция. 

Страхът е голям проблем тук – да направим нещо погрешно, да поемем отговорност, да бъдем наранени. Заплитане в конфликтни ситуации и тенденции.
В крайна сметка ще трябва да посмеем да продължим напред или просто ще се загубим.

Чувството на безсилие ни създава проблеми, тъй като не вярваме в потенциалът си. Съзнанието ни се е втвърдило и се е съсредоточило към страхът от загуба. Затова умствената и интелектуална гъвкавост е позитивната страна на тази карта. Напомня ни да експериментираме във всички области на живота си – стил, рутина, надежди и общуване. Животът е постоянно преобразуване на Сила и Форма (Чокма и Бина).

Кроули нарича 7-те Меча – Futility, което се превежда като Безполезност, Безсилие, Безмислие, което по мое мнение никак не се връзва с енергията на тази карта освен ако енергията ѝ не е блокирана, т.е. това би било вярно при обърната карта например. 

Значения, които дава са – ексцентричност, чудатост, оригиналност. Тенденция към усамотяване. Хладна логика, рационалност и благоразумие.

7 Меча се придържат към независимост, самостоятелност, без значение дали са обвързани по някакъв начин. Ако силно желае нещо, ще продължи да преследва целите си, независимо на какво мнение са околните, средата и приетите порядки. Не би правил компромиси.

Самостоятелност, своеволие и определена степен на упорство.

По отношение на взаимоотношения, 7 Меча са по-скоро самозаблуда, отколкото реална измама.

Мечовете сами по себе си са остри и опасни, но ситуацията, в която са поставени, ги прави безполезни. Затова сега е време да се изяснят нещата, да се установи определен ред, който ще изисква ментално усилие от наша страна и промяна на условията.
..................................................................................................................................................
7 – Извити Остриета
Същина:
Аз съм Съмнение и Колебание.

Седемте Извити Остриета са нерешително състояние на ума, причиняващо колебание относно бъдещата проява на събития, които по-късно ще бъдат категоризирани като странни.

Тази карта е голямо предизвикателство и от полза за тези, които имат трудности с разполагането си в определени ситуации, които като че ли нямат смисъл. 
За по-голяма част от хората, осъзнаването, че не са съвсем на мястото си идва и с допълнителна предпазливост да не сгрешат.

Творбата подсказва хаотичният начин на мислене, който е спонтанен и се случва всеки миг. Практикуването на такива модели на мислене може да изглежда глупаво, смешно или просто игриво, но всъщност помага да изразим умствената си свобода, която е идеалното решение за нерешителността и стеснителността.

..................................................................................................................................................

ОБЪРНАТА КАРТА:

Поведение на жертва. Страх от отговорност. Неохота да се завърши започнатото.

Неспособност да се прави само едно нещо, недовършени проекти, кражба на идея, лъжливи обещания, манипулиране, схеми, трикове, нерешителност.

Когато 7 Меча са обърнати, е време да спрем да се мотаем и или да напуснем ситуацията, или да я премислим отново и да измислим как да я преодолеем. Пътят, на който сме стъпили ни води наникъде, време е да се преориентираме.

Най-верятно опитваме по все същите начини, а те вече не действат. Страхът да пробваме нещо ново и да рискуваме ни задържа назад. Не смеем да се пробваме по различен начин.

Вероятно се притесняваме повече, от колкото е нужно.

Саботираме сами себе си.

Остаряло мислене. Старомоден. Неработещ план. Предупрежденията се игнорират. Страх. Бягство от отговорност.

Знаем, какво искаме, но опитваме да се убедим, че не можем да го имаме.

Негативно мислене.

Време е да отворим очите си за възможностите около нас.

Импулсивно действие, което не е добре обмислено. Ще трябва да се върнем отначало и да преработим основата.

Възможно е да предпочитаме да се доверим на другите, вместо да слушаме собствените си инстинкти. Или обратното – не приемаме хубавите съвети, а се придържаме упорито към, каквото сме си наумили.

Не приемаме съвети и предупреждения, които биха ни помогнали. Поведение, което отчуждава. Извинения, вместо вършене на работа.

Ограничен успех. Прекалена самоувереност. Обида. Безчестие. Пропиляна възможност.
Объркване. Смущение. Липса на концентрация, загуба. Разочарование.

Изигран. Престъпни дейности. Липса на съвест.

Манипулиране. Твърде рисковано. Под прикритие. Изнудване. Хакер.

Ако си мислим за някаква измама, е много вероятно да бъдем хванати.

Може да сте замесени в план или схема с посредствен успех. Внимавайте за нереални обещания и внимателно огледайте ситуацията преди да коригирате нещо.


............................................................................................................

Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum
Кражба. Сблъсък с изненада.


Ключови думи: 
Лъжа. Невнимателност. Хитрост. Мошеничество. 
Двойственост. Да прехвърлиш нещо другиму. Неискреност.
Саботаж. Уклончиви или забранени методи.
Непочтени деяния. Незаконност. Кражба. Разбойничество. 
Измама. Лош късмет. Вина. Предателство. 
Разстройство. Преследване. Недостойно деяние.

Способност да се възползва от предимствата на другите. 
Съобразителност. 
Промяна в кариерата или на работното място. 
Необходимост от рационално управление.
Преместване на ново място. Мисли за пътуване. 
Кратко пътуване. Желанието да се избяга. Пътят напред.

Дипломация. Предпазливост. Пъргавина. 
Отклоняване. Индиректно действие. Внимание. 
Околни средства. Умът доминира над силата.
Трябва да потърсите професионален съвет. 
Уникален светоглед.
Самозащита. Поведение, продиктувано от желанието да се защитиш. 
Враг на самия себе си. 
Чувство на неудобство, бягство от реалността. 
Чувство, че си предаден или претърпяваш поражение.

Ситуация и съвет: 
Подозирате, че ви мамят или се чувствате неудобно от действията си. 
Иска ви се да избягате, но не си заслужава да заемате отбранителна позиция. 
Не бъдете враг сам на себе си, бъдете дипломатичен и тогава ще можете лесно да се справите с опозицията и да постигните целите си. 
Бъдете внимателен, възможно е някой да се опитва да прехвърли проблемите си на вас или да вреди на вашата репутация. Някой от завистниците ви може да се възползва от вашата заетост или вие атакувате, докато опонента е зает с нещо друго. 
Уникалният ви светоглед и склонността към извършване на неочаквани действия могат да ви помогнат. 
Планът, който имате, може да не работи така, както сте замислили. 
Сигурно се нуждаете от професионален юридически съвет. 
Тази карта може да казва, че сте въвлечен в интриги, клюки, лъжи или незакони действия. Понякога 7М показва реална кражба или грабеж ако в подредбата присътства още една карта на лъжа "Луната". 
Внимавайте, какво говорите и пишете. 
Възможно е сега да ви очаква "интелектуална битка". 
Някой пречи на вашата интелектуална свобода и независимост. 
7М може също да означава предвижване напред и сбогуване с някаква част от живота ви.

Хора: изобретателни, крадци. Пъргави хора. Доносници. Тези, които редовно се местят от едно място на друго.



10 коментара:

  1. А какво е значението на 7 мечове с други мечове?

    Като например Колесницата, Сила, Колелото на съдбата, последни 3 карти – 8 мечове, 2 мечове, 7 мечове?

    ОтговорИзтриване
  2. Първите две карти са много ужасни... преживявала съм подобни - 8 Меча, 2 Меча и 7 Меча.
    По принцип означават, че ще избягаш от застояла ситуация, която те е изсмуквала и не си успявала да видиш изход. 7 Меча обаче тук ти помагат - вече има планове да излезеш извън стандартното, не знам дали някой ти помага, обаче си започнала да планираш бягството си от тази...абсурдна ситуация и най-вероятно ще успееш.
    С Колесницата означава, че даваш всичко от себе си, за да направиш нещо, Силата показва, че доста си търпяла и е трябвало да се сдържаш..., Колелото - зависи, в каква позиция се е явило - понякога сочи, че нямаме избор, друг път, че времето за действие е дошло.
    На Слука!!!

    ОтговорИзтриване
  3. Благодаря за пояснението.

    ОтговорИзтриване
  4. Когато 7 меча е завършваща при въпрос Дали някой си има друга какъв отговор дава?
    1.8 меча 2.Императрица 3.7 Меча
    възможно ли е да има друга жена в живота си? Или по-скоро картите се опитват да покажат страховете на питащата,че половинката й изневерява?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заради Императрицата, бих казала, че има друга жена. Доскоро се е възпирал, но съзнанието му дотолкова е обсебено, че ще зареже всичко друго, без да се съобразява с мнението на другите или положението си в обществото - 7М.

      Питащата е добре да изяви по някакъв начин женствеността си... нестандартен начин...

      При подобни проблеми обаче е хубаво да се пита Висшето Аз - добре ли е да остана в тази връзка или да я напусна? При оставане - начини и действия, които ще помогнат това да стане и какво не бива да се прави.

      Изтриване
    2. Благодаря ти много !!!

      Изтриване
  5. Привет, на въпрос :чувства, намерения на мъж към мен се пада: 7 меча, 3меча и 9 чаши, като на9 чаши теглих пояснителна 10 чаши излиза.
    Аз мисля , че той има семейство и е доволен и щастлив, също сърцето му е разбито и има измама..правилно ли тълкувам?

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте, на въпроса Добре ли постъпих,като не се разделих с жена ми ми се паднаха асо жезли, луната и 7 мечове... Нищо не разбрах моля да ми го разтълкувате.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Когато си гледате с карти, се опитайте да се успокоите и се вгледайте в изображенията, оставете думите, които свързвате с тези карти да текат през съзнанието ви. Постепенно ще се оформят идеи, а после задълбайте още повече. Не става просто ей така - нищо не разбирам. Идеята не е да го разберете като две и две четири, а да позволите на архетипните значения да ви проговорят, да ги усетите. Да отворите съзнанието си и да си позволите да се свържете с енергийните инфо полета около нас.

      Какво означават тези карти за вас? Какво е асо жезъл - енергия за действие, вдъхновение, импулс, който обикновено идва от външната среда. В подредба от три карти, първата най-често показва откъде идва енергията, средната, какво е в момента, а третата, как ще се развие. Т.е. Луната показва как се чувствате - объркан, не виждате ясни пътища, вътрешни страхове, защото не знаете, как ще се развият нещата или психологични, идващи от ранни преживявания и т.н. Какво следва - 7 Меча, какво са 7 Меча? Осъзнаване на ментално ниво, кое е ценно за вас, а не за другите. В 7 Меча осъзнаваме, че ние самите сме по-важни от всички други, защото дори да искаме да помогнем на другите, ще сме много по-силни, когато изградим себе си като здрави и мощни личности. Т.е. започваме да следваме собствен път, а не онзи, който средата и околните ни смятат, че е правилен за нас. Освен това Мечовете говорят за мисли, идеи, схеми, стратегии, организация, планиране - т.е. в случая показват как ще започнете да планирате по-нататъшните си действия много по-внимателно, защото в момента сте в нищото по Луна.

      Не показват дали сте постъпили добре, а че е време да се отърсите от хаоса на емоциите и да започнете да мислите, как да организирате по-правилно живота си. В случаят картите ви дават съвет да спрете да се самозаблуждавате и да потърсите начини да се справяте по-добре, да излезете от илюзиите на Луната чрез 7 Меча - ум, осъзнаване, информация, логика и да се подготвяте предварително и да организирате правилно по-нататъшните си действия, като търсите и съобразявате информация относно взаимоотношения, относно начини на общуване и т.н. например да се поинтересувате за по-дълбоките причини, които са довели до търканията между вас, да ги изговорите открито, да намерите начини за продуктивна комуникация и т.н.

      Изтриване
  7. Еха много благодаря за изчерпателния отговор, явно трябва доста да поработя.....

    ОтговорИзтриване