Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


вторник, 22 февруари 2011 г.

Cups - Кралица Купи


ЕМПАТИЯ, ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ, ЗАЩИТА, ТВОРЧЕСКИ СПОСОБНОСТИ.
Чистота, авторитет и интелигентност.
Тя е в хармония и с материалния, и с духовния свят. Може да се има доверие на инстинктите ѝ.
Чувствителна и майчинска фигура. Осъзнава и разбира емоциите.
Може да е увлекателен разказвач или артист.
Използваме въображението си, за да създаваме.
Възможност за по-дълбоко обвързване.

На фокус е развитие.
Ще се наслаждавате на компанията на другите.
Появата на тази карта показва, че връзките и взаимоотношенията ви са силни и приятни.


Кралица Чaши символизира доброта, честност, преданост, успех, щастие, удоволствие, мъдрост, добродетел и достойнство.
Може да се срещнете с мъдра и нежна влиятелна жена.

...............................................................................................................................................................................................
OSHO ZEN TAROT 
Queen of Water: Receptivity/ Кралица на Водата: Приемане, Готовност
Представя женските, поглъщащи качества на водата и емоциите. Ръцете ѝ са простряни нагоре, за да приема и е напълно потопена във водата. Тук няма деен и агресивен ум, който да спъва чистата ѝ отдаденост. Тъй като е изпълнена, тя непрекъснато изпразва себе си, преливаща и приемаща още. Лотосовият рисунък, който се подава от нея, представя съвършеното благозвучие на вселената, което ни се разкрива, когато се настроим на нейната песен.

Кралица Чаши е за неограниченост, за благодарност, за изживяване на живота тук и сега, без никакви очаквания или изисквания. Нито задължения, нито заслуги и награди са важни.
Чувствителност, интуитивност и състрадание са качествата излизащи наяве, разтваряйки всички препятствия, които ни държат разделени един от друг и от цялото.
...............................................................................................................................................................................................




..................................................................................................................................................
GAIAN TAROT
Guardian of Water

Отвори сърцето си за съчувствието, интуицията и дълбоката обич.
Майчинство, слука, спокойствие и дълговечност.
Учи ни и винаги да намираме пътя си назад към дома.
..................................................................................................................................................


INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ

СЪТРУДНИЧЕСТВО

...............................................................................................................................................................................................



ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ

Кралица Чаши е емоционално зряла и владее чувствата и вълненията си. Разбира какво изживяваме и ни предлага убежище, където да се чувстваме в безопасност.

Чудесно време да се фокусираме върху цели, които ни правят щастливи и изпълнени с живот, вътрешно удовлетворение и мир. Тя знае, къде се намира и кое си струва усилията ѝ.

Говори за емоционална почтеност и зрялост.
Кралица Чаши я рисуват като дама, застанала над емоциите и наблюдава живота като не се обвързва с него. Понякога може да е трудно да се приближи, но спечелим ли доверието ѝ, тя става верен приятел и съюзник.

Засилва женската, приемаща страна на съседните карти.
Указва, че усещанията на следващата карта вече са се зародили и задействали – съществува емоционална реакция и преживяване.


Понякога се затруднява да определи собствените си нужди и интереси, заради отзивчивостта си към другите.

Тя може да е както мир, хармонично обкръжение, комфорт, топлина и безопасност, така и точно обратното – хаос, трещене на гръмотевици, ужас, студ и подмятане насам натам – представете си лятното море на плажа и зимната морска буря ;) 

Из 78 Истории – блогът на Вера
Кралица чаши има изключително дълбока и богата душевност, защото е минала през много изпитания. В гледания обикновено показва влюбения човек – този, който знае какво е да обичаш истински – не егоистично и показно като Рицаря, който е готов на подвизи, а тихо и от разстояние да помагаш на човека, когото обичаш, дори той да не те забелязва изобщо.

Не иска нищо в замяна, на нея й е достатъчно да знае, че вие сте добре и това я прави щастлива. Именно поради това често тази карта се тълкува и като майката на питащия – защото такава истинска любов човек обикновено открива само в майката.


КАТО ТИП ИНДИВИДУАЛНОСТ - Личност, характер 

Като зряла жена: Лечител, съветник, медиум. Жена, която знае, какъв е проблемът, още преди да си отворим устата. Намира решения, свързани със семейство, приятели, любов.

Спокойна, Деликатна и Нежна, Сдържана, Артистична.
Неуловима, Вдъхновена, Духовно насочена, Знаеща, Силна, Защитник.
Загадъчна, Утешаваща, Състрадателна, Силен емпат.
Чувствителна, с богато въображение.
Привързана, любеща и вярна, обича да прегръща, лекува и се грижи за деца и любими хора. В най-доброто си проявление тя предлага неизмерима емоционална подкрепа и съпричастие. Тя винаги е там за теб.
Интуицията ѝ е свръхестествена, а характера... е, той е наистина дълбок и изобщо не искаш да се обърне срещу теб ;) 

Понякога е толкова срамежлива, свита, скромна, че можем и да не я забележим, друг път е малко плашеща, изразяваща се открито, без предразсъдъци.

Кралица Чаши е чувствителна, красива жена, която е осъзната за чувствената си страна. Тя е наясно с привлекателността си и я използва в своя полза.

Ако показва мъж, то той е лунно-венерин тип – нежен, уязвим, чувствителен, приемащ през чувствата, а не през ума, доверява се на интуицията си. 

Инфинит Вижънс – като човек, това е някой, който се грижи за другите. Съпричастен е с болките и радостите им. Безусловно приема близките си и е изключително търпелив с тях. Около тези хора често можем да видим деца и животни. Загрижени са за околната среда и природата, а също за бездомните души.
Интуитивна личност, с психични способности.
http://www.infinitevisionstarot.com/cups/13-queen-cups.html

Собствените ѝ усещания и служат за ориентиране в разбирането на другите, в подводните течения около нея. Понякога обаче се подвежда и се оказва затънала в блата, откъдето ѝ е трудно да излезе. Лесно се отъждествява с чужди настроения и проекции, отразява несъзнателните им потребности и приема почти всяка форма за тях. Пожелае ли, лесно се свързва с другите, макар че често не знае, защо точно го прави, просто усеща че другия има нужда от нея.

Индивидуалното начало не е силно в тази Кралица – ако е твърде изразено, ще ѝ попречи в съвършеното настройване към другите или към средата.

Героят с радост проектира в нея своята Анима и остава в омагьосаното царство на душата си, забравяйки делата си (за разлика от, Кралица Жезли, която проектира върху героя Анимуса си и буквално го тласка към подвизите му, пробуждайки го от съня).
http://www.taro.lv/ru/78_dverej/door_24




КАТО СЪБИТИЯ: 

Като проявление - развитие на романс, психични сили или растеж на семейство.
Като действие тя е пасивна карта и не обозначава действие. Би останала унесена и замечтана.
Като преживяване - обича морето и плажовете, възможно е пътуване или ваканция до вода или на планина. Почивка и медитация.
Като земно събитие - може да посочи дъжд и гръмотевици.

Прилив на творческо и интуитивно вдъхновение. Сънища и мечти.
Майчино влияние. Грижа, която е насочена към емоционално добруване.
Да си в мир със себе си. Да се чувстваме обичани.
Чувстваме се в безопасност. Уют, спокойствие, защита.
Интуитивно решение.

Предчувствия и вестители на важна информация, поднасяна ни по нетрадиционен начин – като вдъхновение, като дочут откъс от рефрен, като набиваща се в очите ни дума или реклама...






ЛЮБОВ И ВЗАИМООТНОШЕНИЯ

Кралица Чаши знае, какво иска и често е добър индикатор, че е време да последваме чувствата и усещанията си относно връзка или някого по-специално.

Тъй като тя е управител на духовния и емоционален свят, то в този момент е важно да бъдем емоционално отговорни. Около Кралицата витаят приемане и емпатия, натиска сега е да бъдем отворени и откровени – приемащи чувствата си.

Обикновено яви ли се Кралицата имаме силата и посоката, в която да проявим емоциите си и да накараме нещата да се случат, когато са свързани с любов, обич, приятелство.

В ситуация за взаимоотношения, тази карта показва красиво взаимодействие между двама, равновесие и обич. Мека, но здрава и силна спойка и единство.

Основно значение обаче на Кралицата Чаши е да се вслушваме в усещанията и интуицията си – независимо дали сме във връзка или не, правилното действие е онова, което ни идва отвътре.

Възможна е страстна афера, а сънищата и усещанията ни са източник на информация, тъй като сме изключително сензитивни в този момент. Случва се да пренебрегнем тези си способности, тъй като се страхуваме от цялата истина. Отворим ли се за тази кралица, можем да сме сигурни в усещанията си и е важно да сме честни със себе си, както и да поддържаме вътрешното си равновесие и покой, така че страстите да не ни унищожат и превземат живота ни. Задържането на тайни, по някое време ще нагнети обстановката и може да избухне в грозен скандал – редовните и искрени разговори ще ни помогнат да играем без задръжки и да се наслаждаваме на живота.

Какво някой чувства към нас – да, много е възможно да е влюбен и да изпитва дълбоки емоции, мислейки за нас. По принцип обаче това е валидно за всякакъв вид чувства.

Когато се обърне, Кралицата Чаши казва Аз, не ние. Появила се е пукнатина, разрив в тези взаимоотношения. Няма споделяне, държи се на независимостта, няма мисли за бъдеще на връзката.
Драма.

Из 78 Истории – блогът на Вера
Видите ли Кралица чаши в питане, какво чувства даден човек към вас, знайте, че той не просто ви обича, той ще бъде до вас винаги, когато имате нужда да си излеете душата на някого. Ще слуша, ще ви потупва по рамото, докато хлипате със зачервен нос, и ще се съгласява с вас. Ще мрази бившите ви гаджета, които са ви наранили, повече и по-истински и от вас самите.


ОТНОСНО ЗДРАВЕ 

Трябва да ѝ обърнем внимание, когато става въпрос за здраве, тъй като показва загрижен човек, който се безпокои. Добре е да се иде на преглед, просто да се уверим, че всичко е наред. Хубавото е, че картата е воден знак – лечителски елемент, така че дори да се открие нещо, то ще е в началото и вероятно лесно за лекуване.

Стресът и притесненията са основна причина, за всякакви усложнения, свързани със здравето ни. Страхът и тревогата блокират естествения поток на енергията. Добре ще ни се отразят редовни упражнения, масаж, ходене, свежи плодове и зеленчуци.

Нарушения във водния обмен, оттоци, отравяния. Психосоматични разстройства, причинени от емоции или приемане на чужди такива.

Сексуално пренасяни болести.

Състояние на безсъзнание.


ПРОФЕСИОНАЛНО РАЗВИТИЕ И БЛАГОСЪСТОЯНИЕ 

Някой, който ще ни е много полезен. Нещата вероятно са много по-добре, отколкото предполагаме. Мисли позитивно.

Нови възможности. Работата ни удовлетворява. Възможно е да работим в дома си. Ако работим за друг, то отдаваме себе си и вероятно работим повече, отколкото ни се заплаща.

Помага при мирни преговори и решения, компромиси.

Няма точни планове, нито действа практично, склонна да върви по пътя на най-малкото съпротивление.

Занимания свързани с реализация на творчески начинания, въображение, естетика, музика, поезия, кино, отдих и развлечения. Подкрепа и помощ на хора, нуждаещи се от почивка, възстановяване на физическо и душевно равновесие, психология, социална помощ, лечителство, СПА, всякакви творчески и мистични занимания. 

Може да е буквално работа с жени.

Творчески отпуск.

Като професия – Артист, Флорист, Дизайнер, Плувец, Охрана, Спасител, Гмуркач. 
Съветник. Акушерка. Медиум. Ясновидец. Моден дизайнер. Учител по изкуство. Бавачка. Медицинска сестра. Дойка.
Поддръжник. Защитник.




ПОСЛАНИЯ: 

Тайни, дълбини. 
Да обърнем внимание на силите около нас, да потърсим смисъла и осъзнаем проявлението на духа.

Когато я изтеглим е важно да чуем вътрешния си глас и да разберем дълбокото значение на енергиите около нас и връзката ни с тях – защо точно сега, защо в тази форма, какво има да научим.
Кралица Чаши разбира, че не всичко в този свят, независимо, колко добре звучи, е добра възможност за нея. Може би е време да огледаме живота си и да се попитаме дали наистина сме щастливи.

Ако не се чувствате добре, е време да се поглезите и да си позволите онова, което ще ви помогне да се почувствате по-уверени и желани. Не е грешно някой да иска да бъде харесван.

Да преобразуваме гнева в любов. Да действаме със сърцето, а не с ума. Нужда да чуем и насърчим. Бъди грижовен и подкрепящ.

Следвай сърцето си, Върви по течението,

Пробвай с нежност,
Бъди по-чувствителен към чувствата на другите.
Покажи, че те е грижа. Научи се да слушаш, предложи подкрепа.

Отвори сърцето си за любовта. Направи нещо романтично,
Изрази чувствата си,

Обмисли по-дълбоко ситуацията,
Долови красотата,
Нужно е да открием хармония в живота си,

Ситуацията трябва да се отиграе внимателно и деликатно.
Довери се на интуицията си, Следвай вътрешното си чувство. Слушай вътрешния си глас.
Позволи си да чувстваш и разбери, какво усещаш. 

Бъди миротворец,

Следвай мечтите си, Фантазирай, Медитирай, Използвай въображението си,
Развивай творческата си страна, Покажи творческите си произведения.
Обърни повече внимание на собствената си чувственост.
Притежаваш ли някакви способности, психични или творчески? Развивай ги.

Разкраси се, Създай си собствен стил.
Добре е да си починем и да се съберем в себе си. Направи нещо специално за себе си.

Поеми на пътешествие към море или езеро,

Не позволявай на другите да ти вменяват вина, да правиш нещо и си позволи да казваш „не”, на онова, което не искаш наистина.
Вътрешния ти свят е твой по право и ти си владетеля там.
Внимавай за емоционалните прояви и умисъл около теб.
Емоциите ни са свързани с чувствителната ни природа и е важно да им обръщаме внимание.




ПО ТРАДИЦИЯТА НА КРОУЛИ И ЗЛАТНАТА ЗОРА:

КНИГА НА ТОТ – Кралица Чаши
ЗЛАТНАТА ЗОРА – Кралица на Престоловете на Водата

Кралица Чаши представя вода във вода, тя е най-чистата изява на духа на водата. Затова изобразява същинската емоция, чувство, усещане, страст, неповлияни от мнения, присъди или някакви цели. Тя е мила и привързана, с добро сърце, верен приятел.

В тъмната си страна, губи стабилността на Земята, волята на Въздуха и Огъня. Тя е изцяло пасивна и няма собствена сила, но е чудесен преобразовател на всяка една сила, насочена към нея. Затова е възприемчива и податлива на всякакви влияния, а неустойчивостта и непостоянството ѝ я карат да изглежда несигурна, променлива, колеблива, капризна.

При негативно проявление, ценните качества като въображение и фантазия, се превръщат в слабост, небрежност, безразсъдност. Люшва се във всяка посока, според течението, в което се озове и се губи в нереални фантазии.

From “Mirror of the soul” – handbook for the Aleister Crowley Tarot
Из ръководството на Gerd Ziegler към тарото на Алистър Кроули


Изразяване на емоции, майчинство, емоционална етика и морал. Обгърната от светлинни лъчи, тя е трудно видима. Съществото ѝ не може да бъде разбрано на интелектуално ниво. Трябва да го почувстваш, да го усетиш. Обвита в тайнство, а ако искаш да го схванеш, ще трябва да потънеш в дълбините на чувствеността и усещанията.

Тя приема себе си.

Разцъфващата любов израства от инстинктивната ни природа и импулсите на несъзнаваните дълбини. От тях се и подхранва. Светлината на съзнанието кара несъзнаваните енергии да се издигат в нови форми.

Щъркелът е предвестник на новото...

Указва: Красотата да изразиш чувствата си. Има хора, които не ни разбират, но има достатъчно други, които споделят нашите усещания.
Въпрос: Изразяваш ли чувствата си?
Предложение: Довери им се. Живей в съгласие с тях.

Свързана е с творчество, литература, изкуство, музика, красота. Тя може да действа като жрица на Богиня.

Нейни характеристики са мечтателност, илюзия, Отражения и спокойствие. Тя е съвършеният представител и обект на въздействие, способна да приеме и предаде всичко, без това да повлияе на нея самата.

Ако е зле повлияна, всичко, което минава през нея се пречупва и изкривява.
Проявява се като жертва.
Типично за нея е, че зависи от влиянията, на които е подложена.

ИМПУЛС: Преминаване на граници, плаване между реалността и сънищата.
СВЕТЛИНА: Въображение, поезия, доброта, чувствителност, емоционални дълбини.
СЯНКА: Разсейване, разливане, въртене на едно място, безумие.

info - corax.com - & - angelpaths.com + Book of Thoth from hermetic.com 


ОБЪРНАТА КАРТА:

Суета, Пустота. Да живееш в нереален свят.
Неуравновесеност и загуба на жизненост.
Нетърпение. Самонадеяност, надутост, егоизъм, психичен вампир.

Може да страда от хормонален дисбаланс, депресия, раздразнителност, променливи настроения, алкохолизъм, заблуди и пристрастяване към опиати.

Пасивност и нестабилност, ненадежност, капризност, лекомислие.
Няма собствени сили и се влияе от другите. Такава Кралица не заслужава доверие.
Може да сме заобиколени от мълви, слухове, прикрити нападки и намеци. Случва се нещо потайно и измамно. Възможно е предателство и отмъщение.

При негативно проявление въображението и леещата се фантазия се превръщат в слабост и небрежност, незаинтересованост и безразсъдност. Загубва се в имагинерни светове и нереални измислици. 

Обърната Кралица Чаши показва някой с блокирани психични способности и емоционално нестабилна природа. Тази личност може да е безчувствена, скована или дори по-лошо – да изразява мрачни емоции и лошо отношение.

Изключително непостоянна, неуловима, изменчива и емоционална.

Понякога е развълнувана, друг път, спокойна. Не действа практично или разумно. Важно е как се чувства в момента и действа според това. Живее в измислен свят. Може да не познава себе си... обича драмата. Играе роли. За нея е важен моментът.

Може да е емоционален манипулатор - играе ролята на крехката жена, която се нуждае от защита, болния, който има нужда от грижи или твърде чувствителния, на който не бива да говорят болезнени неща. 
Не се страхува от скандали и интриги, така че внимавай дали ще се замесиш с нея. Смята, че света се върти само около нея и не ѝ пука за разбити сърца и семейства. Никога не е обичала, защото не знае как да обича себе си. Бърка любовта със секса и го използва, за да получи, каквото иска. Ползва удоволствието за контрол, доминиране или покорност и послушание.

Обърнатата Кралица губи посоката си. Показва променливи и безотговорни състояния.

Има чувства и усещания, но липсва контрол и често се оказва, че съществуват сериозни по-дълбоки проблеми.

Когато Кралицата не е в силата си, се явяват бъркотии и опустошения в замъка - както и в собствения ни живот.

Забравяме, че любовта е дар за даряване и ставаме нуждаещи се, себични и ревниви. Невъзможност да се изправим пред реалността. Неспособност да се отворим за любовта. Съперник в любовта. Дребнавост заради безпомощност. Изоставяне. Сантиментална потребност и привързаност. Прилепване.

Може да показва, че се чувстваме наранени, използвани.

Като затруднение и изпитание - склонна е да бъде обсебена от нещо. Твърде е уязвима и чувствителна.

Послание да бъдем предпазливи и да внимаваме, къде ходим и как реагираме.

Не бива да си позволяваме да излизаме извън рамките си, нито да се изчерпваме емоционално, тъй като това ще причини усложнения във взаимоотношенията ни, приятелствата или в работата ни.

Припомня ни да останем от любещата страна. Истинската, дълбока любов към другия предполага разбирането, че другите си имат собствен път и време. Няма смисъл да сме нетърпеливи, да караме нещата да се случват насила или да сме раздразнителни.

Напротив, дръж се сдържано и с достойнство, а не нахакано и натрапчиво.

Бъди внимателен да не си твърде агресивен финансово. Премислените и предпазливи инвестиции и вложения сега са по-добрия залог.

Из 78 Истории – блогът на Вера
Обърната, тази кралица се превръща в истинска кралица на драмите. ....Ако излиза за вас в подреждания относно връзката – отдръпнете се малко, защото задушавате партньора си. Наложете си повече контрол и никакво плакане повече. Не се превръщайте във воденичен камък.


...............................................................................................................................................................................................  

Radiant Rider-Waite Tarot
Грижовна жена. Дълбоки чувства. Възпитание.

Ключови думи: 
Кралица на емоциите. Чувствителност.
Не от този свят.
Интуиция. Възприемчивост.
Избор, който се базира на искрени чувства.
Въображение. Спомени. Виждане. Мечти.
Доброта. Паранормални способности.
Състрадание. Шесто чувство. Симпатия.
Привързаност. Сдържаност. Самоанализа.
Артистични и творчески способности.
Мекота. Емоции. Тайна. Интерес към окултните науки. Предсказване. Пророчество. Мистицизъм.
Психология. Съвет. Загадъчна атмосфера.
Любовта към музиката и изкуството.
Щедрост.
Привързаността към дома и семейството.
Един любящ приятел.
Вълнението на сърцето.

Ситуация и съвет:
ДЧ предлага възможността да погледнем в душата си и да помислим, какви чувства предизвиква дадено събитие.
Вашата интуиция и предвиждане ще бъдат верни помощници.
Обърнете особено внимание на сънищата и сигналите, които ви изпраща вашето подсъзнание.
Един любещ приятел може да ви помогне или вие сами ще имате възможност да покажете своята загриженост.
Може би майка ви или жена, която я замества, ще играе значителна роля в бъдещите събития.

Хора: Майка. Човекът с дълбоки чувства.

 



4 коментара:

  1. Здравейте,
    Много полезен сайт. Поздравления за изчерпателната информация!
    Все пак един въпрос:
    Какви са чуствата му към мен - Висшата Жрица- 7 Жезли- Кралица Чаши.
    Уточнявам че взаимотношенията започнаха доста бурно, имаше известен застой след това и в момента се възстановяват но много плахо и колебливо.
    Благодаря.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте. Проектира върху вас идеите си за нежна жена. Има чувствено желание, но реално не вижда истинската вас. Освен това има предварителни очаквания как ще реагирате, как ще се държите и т.н.

      Изтриване