Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


вторник, 22 февруари 2011 г.

Discs - 10 Дискове

ПРОЦЪФТЯВАНЕ, СИГУРНОСТ, СТАБИЛНОСТ, СЕМЕЙСТВО, ЛОЯЛНОСТ, СРЕЩА, ОБЕДИНЯВАНЕ, БЛАГОДЕНСТВИЕ, ИЗОБИЛИЕ, НАТРУПВАНЕ, ТРАДИЦИИ.
Общност, Празнуване, Постижения, Установяване, Изграждане, Дом, Повече от достатъчно.
Вътрешно знание.
Група хора заедно, вярващи или поддържащи определена идея или цел.
Силна връзка между хора, които споделят обща визия и работят заедно за постигането ѝ.

ПОДАРЪЦИ, НАСЛЕДСТВО, МАТЕРИАЛНО БЛАГОСЪСТОЯНИЕ.
Заеми, суми пари, материален комфорт.
Картата се отнася за банкерство и застраховане. Обещава преуспяване посредством стопанисване, икономика, земеделие, може и работа с предмети на изкуството.
10 Пентакъла са и общото владеене/ притежаване.

Постижения и емоционална подкрепа.
На духовно ниво сме научили, че е по-благодатно да даваме, отколкото да получаваме.
Духовен растеж. Лоялност и дружба.

При въпрос дали се е случило нещо - Да, в пълнокръвния му вариант.
На фокус са семейни дела.
Ще откриете, че домът има най-силно влияние в живота ви сега. Може да е друг член на семейството – финансови затруднения например, а вие да сте в позиция да помагате.

Десет Пентакли символизира печалба, богатства, семейни въпроси, дом и разпределяне на имуществото или богатствата.

.................................................................................................................................................................................................................
Ключова дума: Охолство
Установяване, династии, гордост, наследство, имущество, самоуважение и облагодетелстване.

10 Пентакъла са чудесно предзнаменование.
Материалните ни желания ще се сбъднат, дори до ниво, което не сме си и представяли.
Всичко върви по мед и масло. Имаме за какво да сме благодарни.
Всякакви взаимоотношения, финанси, здраве се развиват добре.
Наслади се на това време и сподели с другите, дори да е усмивка или добра дума на някой в нужда.

Получаваме, каквото даваме.
Време на мир, радост и благоденствие.
Може да е създадено от други хора в миналото, но носи ангажимента да подкрепя благоденствието и просперитета.
.................................................................................................................................................................................................................
Ten of Earth - Gaian Tarot
Нещо, което си мислел, че е приключило, започва да избуява с нови филизи.
Може би дългото пътешествие, на което си се бил отправил, за да видиш успеха, за който си работил, най-накрая се изплаща.
Кое според теб е голямо богатство? Казват, че „каквото направим за себе си, умира с нас; каквото направим за другите и за света, остава и е безсмъртно.” Албърт Пайк
По какъв начин твоята работа подпомага и поддържа другите? Предаваме ли мъдростта на следващите поколения, за да може тя да процъфти, когато си отидем.
.................................................................................................................................................................................................................
из Пътуване в скритото царство - Journey Into The Hidden Realm
Ежегодно пътуване, честващо цикъла на живота – винаги един и същ и въпреки това винаги различен. Ритуално гостуване на предците. Да благодарим за водачеството и даровете на древните духове, това винаги ни зарежда с енергия и изпълва сърцата ни. Всеки път, когато идваме на поклонение при тези древни енергийни места, носим символичен дар за благодарност и молба за бъдещето. Така свързвайки се с корените си, благославяме бъдещето си.

Гадателско значение:
В тази карта свети красивата енергия на Земята и предвещава прекрасни неща. Тя е свързана както с изобилието, така и с дълбоката връзка с миналото, която ни дава това чувство на дълготрайна стабилност.
Инертността и застоя, които могат да са качества на земята, тук са смекчени от зародиша на бъдещето. Няма застой, няма замиране на енергията. Това е съществуващ цикъл на силно минало, доволно настояще и надеждно бъдеще. Даровете предлагани в Десет Пентакъла не са само материални. Дълбоките корени и фокуса, насочен напред, носят прекрасни духовни качества, заедно с физическото щастие. 
.................................................................................................................................................................................................................
INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ
БОГАТСТВО
.................................................................................................................................................................................................................
The Hanson-Roberts Tarot
Десет Пентакъла са толкова добър знак, че въпреки предизвикателствата и спънките по пътя, ще успееш да осъществиш и завършиш желаното.
Това усещане за реализиране е като при напредък в кариера, солидни финансови фондове, стабилна домашна среда и здрави дълготрайни взаимоотношения.

10 Пентакъла предлагат благоденствие и комфорт.
Инвестирани и спестени пари, позволява да погледнем към дългосрочен растеж на нашето богатство.
Тази карта е една от онези, които показват, че всичко си идва на мястото по чудесен начин и ние се чувстваме наистина горди и щастливи от това. А също и че имаме вътрешна нагласа да споделим успеха си, да се погрижим и за другите.

Представя традициите, да бъдем част от нещо по-голямо и осъзнаването, че кръвта на предците ни тече в нашите вени. Показва, че сме част от веригата индивиди, които създават семейство, племе, група, общество.

The Secret Tarot
10 П са структура, в която се усещаме на сигурно място, удобно и безопасно.

Парите и семейството са преплетени в тази карта. Понякога това е съвсем буквално, в случаи на семеен бизнес, наследство, заеми или финансова помощ. Голямо семейство, с роднини, обитаващи един дом.
10 Пентакъла понякога сочи, че за нас е важно да покажем на семейството си, колко сме успешни и желаем одобрението им за това как се справяме.

Прехвърляне на материални неща другиму като наследство, нещо ценно от материална гледна точка, но също и даряване на стари дрехи, колекции, книги и т.н.

Подобно като при 6 Пентакъла, но тук се дава не толкова от великодушие, колкото като завещание – да използваш изобилието от блага, с които разполагаш, да бъдат ползвани и от други. Може да значи и доброволческа работа ако разполагаш със свободно време.
Докато при 9 Пентакъла имаме изобилие, с което да удовлетворим себе си, то в 10 Пентакъла имаме предостатъчно, за да задоволим и други.

***
Кроули нарича тази карта „Господарят на Благоденствието” (The Lord of Wealth).
Той говори не само за материално богатство и неговото подходящо използване, но и за вътрешното благосъстояние и ресурси/ възможностите, с които разполагаме.

Тя ни учи, че реколтата, която жънем в живота си е крайния резултат на всичко, което сме вложили в него - и по-важно, как сме използвали богатствата на наше разположение.

Правим собствената си реалност с всяка мисъл, всяко действие, всяко желание. И когато насочим енергиите си позитивно, ние ще достигнем - като напълно естествена последица – Десетте Диска.

Ако ги насочим негативно, най-вероятно обаче ще се озовем с 10 Жезъла или при 10 Меча – нито едната, от които щастлива карта.

Предупреждението в тази карта е – когато създадем достатъчно за нас самите, когато ни е удобно и сме задоволени, имаме ли в повече, тогава трябва да инвестираме. Това допълнително обилие е добре да се вкара в обръщение. Не можем да очакваме енергията да тече свободно в живота ни ако я складираме и крием, ако се вкопчим в нея. Има някои неща в живота, които не можем да сграбчим и задържим само за себе си, без да разрушим ценното в тях.
***

Dream Enchantress
В 10 Пентакъла виждаме земното използване на Пентаклите – хубав дом и духовното им изражение – да осигурим другите.
Ако тази карта се появи във всекидневно гледане, то тя потвърждава, че финансовите и материални дела се развиват добре и няма причина за притеснение.
Ако се появи в по-духовно насочено гледане, тогава прилагаме принципите ѝ към нашия живот – нужно е да позволим на вътрешното ни богатство да се разкрие, за да се прояви и в живота ни.

Постигането на съществените цели в Десет Пентакъла предполага огромна жизнена хореография. Разглеждат се хиляди индивидуалности в една организирана група и съответно определени елементи позволяват на групата да успее като едно цяло –
Твърда основа
Интензивен фокус/ концентриране
Непоклатимо обвързване и ангажимент
Съпричастие за всички участници в групата
Визия за бъдещето
Дипломатично водачество (например да води, позволявайки и на другите да са водачи)
Това изобилие и разкош в 10 П са плод на време, подготовка и опит, нужни да се изгради и достигне такъв вид хармония.  

За какво говорят 10 Пентакъла:
78 Doors
Знания и таланти, идващи от предците ни и преминаващи в поколенията.
Семейна благословия, която се предава надолу през поколенията.
Семейната връзка е важна и силна. Семейна опора – емоционална и финансова.
Гени, Потекло, Родословие, Произход.
Поколения, Потомство, Навършване на пълнолетие.

Отваряне, Откриване, Преминаване, Ритуал, Въвеждане.
Обещание, Надежда, Ново начало, Нови идеи, Раждане, Осиновяване.
Събирания, Увеличаване – на хора, мисли, енергии и идеи.
Защита, Хармония, Работа в екип, Нужно е групово усилие или Трябва да се ползват събрани вече ресурси.

Нещо се е променило и сега се проявява.
Цикъл, който приключва и нов, който всеки момент ще започне.
Преходен период и индивид с намерение.
Цялостно подобрение в живота, напредък, усъвършенстване.

The Universal Goddess Tarot
Приеми дарбите и способностите си и ги ползвай – ще те заведат там, където искаш да стигнеш.
Бъди търпелив, особено ако се възстановяваш от емоционален проблем.
Време на уют, доволство, сигурност, материално изобилие и благоденствие /добруване.
Задоволство при постигане на нещо солидно и дълготрайно, което може да се предаде на поколенията.
Купуване и придобиване на имот.

Мъдрост и жизнен опит.
Репутация, Обществено положение, Имущество, Стопанство, Ферма, Земя, Дом.
Учреждения, Институции, Корпорации, Бизнес, Империи.
Контракти, Договори, Споразумения.
Tarot of the 1001 Nights
Изпитано и проверено, Изконни ценности, Старите начини, По-възрастните, Старшите.
Общоприет, Консервативен, Традиционен, Старомоден.

Да се ожениш за пари, Брак, Да уседнеш, Да създадеш семейство.
Изобилие, Охолство, Богатство, Благоденствие.
Да си благословен с материално обилие и да си свободен от финансови грижи.

Тази карта отразява дълготрайност и създаване на здрава основа за бъдещ успех.
Взимат се предвид не само краткосрочните ползи, но и дългосрочните облаги в начинанията. Инвестиране в дълготрайни активи.

Може да има здравословен проблем с домашен любимец – обърнете внимание.

Tarot of Metamorphosis
В работата: Може изневиделица да получим допълнително пари или повишение. Нова работа, точно, каквато сме искали. В никакъв случай не се предавайте, нещата вървят нагоре, дори още да не виждате знаците.

В Любовта:
Ако сме обвързани, то минаваме на друго ниво – да живеем заедно, обвързване, брак, раждане...
Време на мирни и щастливи отношения, наслаждавайте се и покажете на любимите, колко държите на тях.
Ако не сте обвързани, то идва нова любов и то толкова бързо, че ще ви се замае главата. Бъдете отворени.
За взаимоотношения:
Тази връзка, за която се пита, си струва - показва хора, които са заедно, защото знаят, че са подходящи един за друг. Означава и растяща дълбока връзка между двама. Взаимоотношения, които достигат зряла фаза. Мислим за бъдещето заедно.
Чувстваме се едно цяло. Тук не е само любовта, но и чувството за принадлежност.

Финанси:
Отговорът на всеки въпрос, свързан с пари, при появата на тази карта е огромно, ехтящо и оптимистично Да. Паричните потоци би трябвало да текат по-добре сега. Най-вероятно имаш повече, отколкото са ти нужни, за да посрещнеш нуждите си. Инвестирай в бъдещето си и съхрани част от това, което идва сега.
The Tarot Of Dreams

10 П са богатство, благоденствие, признание. 
Проект или ситуация, които са изключително успешни и от голяма важност.
Отдавна чакан успех.

Може да покаже непосредствени ситуации, които се развиват благоприятно, но обикновено се фокусира върху дългосрочно развитие на нещата.

Казва ни, че това, с което сме се заели в момента е точно онова, което е необходимо, за да реализираме целите си. Правиш избори, които са добри за теб. Сега изграждаме бъдещето си, а как ще се подредят нещата, зависи от нас.

Десет Пентакъла показват, че някой там горе те наблюдава и Вселената те подпомага по целия път.

Десетте Пентакъла като всичките десетки в Малката Аркана представят края на едно пътуване. Осъществяване на надежди и мечти, пълно задоволство.

Ananda Tarot
Това е мощна карта и вероятно най-големият проявител в колодата.
Като десятка, в края на сета на дисковете – света на материята, се изявява като проявител на физическо ниво, конкретните неща в света.

Духовната реалност се осъществява в земна форма, преминавайки през всички малки Аркани – започваме с Асо Жезъл, където всичко е възможно и минаваме през световете на духа – жезли, мисли – мечове, емоции – чаши и накрая земя – дискове, за да се роди. Следващата стъпка, след като това е постигнато, е отново да се започне с ново проявление, така че десетте диска ни връщат отново към Асо Жезъл, с целия негов потенциал.

Много често тази карта ни казва, че имаме всичко необходимо и финансово, и емоционално, и като вътрешни умения, но трябва да ги ползваме умело и внимателно, за да продължим движението напред, да позволим на енергията да тече, вместо да я застопоряваме във вир. Много подходящо време да излезем навън и да покажем и използваме всичко, което имаме - и дарби и възможности, за да направим света по-добър.
.................................................................................................................................................................................................................
При Обърната карта:
Дори обърната 10 П по принцип е благодатна карта. Но все пак сега не му е времето да си пробвате късмета със сигурността и важните неща, не поемайте глупави рискове.

Има много неща, на които да се радваме, но сме отегчени и не им обръщаме внимание. Това често се случва, когато всъщност времената са спокойни. Не разтърсвай живота си само заради усещането и емоциите от това. Обърни внимание на даровете, с които си благословен.

В професионално отношение, може да си изкушен да напуснеш стабилна и изгодна ситуация, само заради една прищявка. Но не позволявай на едно хрумване да срине, онова което си постигнал, първо размисли и направи проучване. Да, живота е да се възползваме от възможностите си, да рискуваме, но не и да се хвърляме сляпо. Ако си търсиш работа – внимавай за измамници.

За връзки -  ако се чувстваш отегчен от дълготрайна връзка, внимателно обмисли ситуацията, преди да излезеш от нея. Може би просто е нужен нов подход, да пробвате нови неща или да си поговорите за начина, по който се чувствате сега.

Ако търсиш любовта, сега е добро време да излезеш и да се срещаш с хора, от теб блика хубава енергия и ще откриеш, че другите са естествено привлечени от теб.

При нови взаимоотношения може да се чудим дали тази връзка има потенциал и дали това е точния партньор за нас. Вероятно търсим дълготрайно обвързване, но не сме сигурни в отсрещната страна.

Обърната при взаимоотношения показва, че любовта, щастието, сигурността и сериозността, няма да бъдат постигнати. Означават и тъга. Не толкова спорове и дрязги, колкото липса на нещо, което кара двойката да се бори. Може да имат всичко – дом, спокойствие, благоденствие, преуспяване, но все едно не забелязват, какви са щастливци. Подминават се един друг, потънали в ежедневие, което не ги радва. Приемат всичко което имат за даденост и не му обръщат внимание.

Относно финансови дела, трябва да сме изключително сериозни и предпазливи. Идеи, които си струват на пръв поглед, ще се окажат не толкова рентабилни, колкото сме очаквали. Внимавай, на кого се доверяваш.

Когато Десетте Пентакъла се обърнат, то фокусът от дългосрочните перспективи се премества тук и сега.
Вместо внимателно планиране, сочи прибързано, често безразсъдно поведение, отчаяни времена и поемане на рискове, които не можем да си позволим.
Чувстваме се все едно няма какво да губим, но небрежни и нехайни решения могат да ни закопаят още повече.
Нужно е да спрем, да се огледаме и внимателно да преценим ситуацията.

Дори да сме добре материално, обърнатата карта твърди, че не сме готови за бъдещето.
Концентрирай усилията си върху устойчивост, постоянство, стабилност и дълготрайност. Избягвай излишни рискове.

Чудесно време за връщане назад към основите и центриране на фокуса върху първичните ни нужди, преди да се разпростираме навън и да проучваме нови възможности.

10 П обърнати ни казват, че не осъзнаваме, какво имаме. Притежаваме или имаме достъп до неща, които не ползваме по никакъв начин. Пропилян потенциал или материали, които са могли да бъдат ползвани много по-добре. Огледай се и виж с какво разполагаш, не е казано, че всичко действа по точно определен начин – има и други възможности.

Друга тема на 10 П е неразбиране, какво всъщност има или става. Недоразумения и сриване на установен ред.
А също и несигурност. Понякога проблемите ние сами си ги предизвикваме от твърде силен страх и мислене по тях. Потенциалът все още е тук, но лесно може да са се превърне в катастрофа ако нагласата ни е такава.

Негативно проявление:
Търкания, Спорове, Разногласия, Загуба, Кражба, Хазарт, Риск, Инертност, Апатия, Скука, Отегчение, Нещастие.
Няма го вече това чувство на стабилност и сигурност в семейството, дома, работата и т.н.
Провал във финансови дела, проблеми с инвестициите, загуба на ресурси.
Въпреки отделеното време и усилия, не се вижда развитие и има много ограничения заради нестабилната основа.
Може да сме отрупани с дългове, да сме претоварени с отговорности.

Някой от групата или семейството, който ни задушава, затруднява и спира да продължим по избрания път. Може да те манипулират и да се опитват да те контролират, което те дърпа назад. Ползват се емоционални или финансови машинации за манипулиране, възпрепятстване и разубеждаване.

Временна пречка, влошаване, отлагане, забавяне.
Загубите, които изживяваме ще се окажат маловажни.
Непоискан и неоправдан съвет не е добре приет и не е желан. По-скоро ще бъде спънка, отколкото в помощ.
Проблем или оспорване на наследство или завещание. Нужен е правен съвет.
Проблем след проблем, изглежда че нищо не върви по план.

Потискащи отношения, големи очаквания, консервативни убеждения, неочаквани разходи, разочарования.
Семейни проблеми и натиск, най-често отнасящи се за пари.
Кражба.
Загуба на енергия, трудно се мотивираме.
Когато е слаба, картата показва мързел, безделие, отегчителен лукс и деградиращото влияние на съществуване без проблеми и напрежение. 
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Джема от http://tarot-manija.forumlatvia.com/forum

Семейни архиви.
Ключови думи: 
Силни семейни връзки. Традиция. 
Комфорт. Пари. Благосъстояние. Финансова стабилност. 
Успех. Безопасност.
Осигуряване. Производство. Отговорност. 
Родословно дърво. Просперитет. 
Увеличението на работната заплата. 
Силна финансова позиция. 
Уютен дом. Щастие. 
Собственост. 
Големи покупки или финансови транзакции. Добри инвестиции. 
Грижа на родителите. Семейно благополучие. Наследството. 
Пенсия. 
Пресичане на границата. 
Наследствени способности. 
Доверие. Признаване. Репутация. 
Начало на семейния живот. 
Привързаност на традиционния начин на живот. 
Сватби и кръщене. 
Брак по сметка. Устроен брак. 
Корпорация. Голям бизнес. Държавна служба.

Ситуация и съвет:
Това е положителна карта, която показва здравето на всички членове на семейството, стабилна основа на семейния живот. 
Ще ви помогне някой от родителите, близък приятел или приятел на семейството. 
Възможен доход, като наследство или пенсия. 
Вероятен брак и начало на семеен живот. 
Предстоящият брак е продиктуван от изискванията на семейството, пари или бизнес съображения.

Хора: Членовете на семейството. Династия. Богатите хора.

The Legacy Tarot
.................................................................................................................................................................................................................
Да се насладим на охолство и финансова сигурност.
Разкош и лукс, щастлива съдба.
Традиционализъм, установена практика, условности и правила.

Коприненото ѝ облекло и златни украшения сочат, че социалният ѝ статус е сравнително охолен, сгушила се така в Дракона пазител. Ветровете шепнат древни тайни на дърветата. Дърветата вият и извиват корените си около собствените си буци злато, а след това със сноп от листа ги предават на Дракона. А той на свой ред ги изпява на нея, защото е видял много през столетията и е попил всичко в себе си. Светът е цветна творба на изкуството – свят на изящество и блага. Тя и стиснала здраво в ръка Прасковата на Безсмъртието и Успеха.











1 коментар: