Тук синтезирам описания за Картите ТАРО.
Ако имате желание или въпрос, или сте в процес на търсене - Изтеглете Карта, за да проверите, какво ще ви разкрият ;)
При някои карти значенията са само нахвърляни, но като цяло продължавам да развивам страниците. *** HAVE FUN! :) ***


сряда, 9 февруари 2011 г.

0 Глупакът - The Fool - Търсачът

СВОБОДА, ВДЪХНОВЕНИЕ, РИСК, ПРИКЛЮЧЕНИЕ, НЕВИННОСТ
Гръцката дума за глупак означава – независимо мислещ и действащ човек.
При него аурата на пророк винаги е поне загатната.
Глупакът символизира и пълната вяра, че живота е хубав и си струва да му вярваме. Някои могат да кажат, че той е твърде наивен, но тази му невинност и чистота го поддържа и му носи радост.
-------------------
 

Тази карта се смята, че представя началото на духовно пътешествие. Фокусът тук е върху вяра и надежда, но ако са слепи, се отразяват върху питащия като несигурност. Това е интересна карта, която подчертава несигурността в живота. Появата й сигнализира, че е важно да вярваме на собствената си оценка и да планираме мъдро. Не е добро време за обвързващи ангажименти.
 

Символизира - вяра, идеали, надежда за светло бъдеще, правото на избор и щуро безразсъдство.

................................................................................................................................................................................................................
Глупакът ти казва да вярваш на себе си и да следваш сърцето си без значение, колко безразсъдно, откачено или глупаво може да изглеждат импулсите ти.
---------------------
Като 0, Глупакът стои в началото на голямата аркана, но и някак настрана от другите карти.
В средновековните замъци, придворният шут е бил някой, от когото не се е очаквало да следва същите правила като останалите. Той е можел да забелязва и отбелязва, а след това да се подиграва или присмива. Това го прави непредсказуем и пълен с изненади. Той ни напомня за неограниченият потенциал и спонтанност присъщи на всеки момент. Имаш чувството с тази карта, че нещо се случва – нищо не е сигурно или обикновено.
---------------------
Начало на приключение, установяване на пътя.
Ентусиазмът, който съпътства началото на даден проект или идея.
Предстоят нови преживявания, разширяване на хоризонтите, избистряне на цели и идеи.
Без да осъзнавате съществуването на спънки, пристъпвате към бъдещето с огромен оптимизъм.
В подобно душевно състояние човек е свободен да се наслаждава на живота, да се отдава на величествени, а понякога и нереалистични представи за бъдещето.
...............................................................................................................................................................................................................
Много ми хареса статията на Gigi Young за Глупакът, затова я поствам и тук.
---
Ключови уроци – Невинност, Безкрайни възможности, Риск, Ново начало.

Ново начало, защото показва нов аспект от нас, който излиза напред, за да се интегрира. Казват ни да се отворим широко и да задържим чувството на учудване/ възхищение във всичко, което изживяваме в този момент. Ще получаваме нови идеи и прозрения как да постигнем следващата фаза от мечтите си. 

Когато този архетип е уравновесен, се проявяваме като здрава личност, с отворено съзнание, по детски ентусиазирана.
В този си аспект не позволяваме на моделите от миналото ни да диктуват сегашното или бъдещето ни. Вместо това канализираме суровата сила на житейската си тема и ѝ позволяваме да се движи през нас.
Имаме възможността да пуснем миналото и да се създадем наново!

Да скочим – знаем, че традиционно, Глупакът е изобразен безгрижно прекрачващ ръба на скала. Очите му са вперени напред, пълни с възторг, сякаш е погълнат от друг свят.
Това представя важна тема в този архетип – задръж погледа си там където искаш да бъдеш, не гледай надолу и скачай!
 
Глупакът ни казва да излезем от комфортната си зона, да се противопоставим на шансовете, които диктува ума ни и да се откажем от системите вярвания, които са били твърдата ни основа до скоро. Да позволим на Вселената да ни покаже, на какво сме способни. За да направим това, ще бъдем подканени да се изправим пред страховете си и всички онези тежки структури и модели, които ни дърпат надолу.

Автентичният Аз – за да може архетипът на Глупакът да премине плавно през нас, той изисква да се настроим към автентичната си същност и редовно да се обръщаме към нея когато взимаме решения или когато имаме чувството, че нещо не ни е ясно. Вероятно ще бъдем предизвикани да слушаме сърцето си вместо мненията на другите. Възможно е да се появи чувство, че трябва да потиснем автентичния си аз, за да бъдем приети. Но точно това показва, че сме на прав път – това е нормален процес, който се случва, когато започнем да се преобразяваме – другите не са свикнали с тази ни същност, но от това как се справяме с тези моменти и тази съпротива, ще зависи дали ще продължим или прекъснем този преход.
Онези около нас, които не са се справили с проблемите си, може да ни смятат за наивни или глупави, тъй като са твърде уплашени да пуснат контрола до степента, в която го прави Глупакът. Един от най-големите недостатъци на тази дива енергия е, че ставаме толкова плашещи за другите, че започваме да се питаме дали сме на правилното място.
 
ВЗАИМООТНОШЕНИЯ
Да се обвържа или не?
Ако сме във връзка, от нас се иска да направим скок в любовта. Може да сме стигнали до определен момент, който да ни предизвика или да се потопим напълно, или просто да я оставим.
Възможно е тази връзка да ни въвежда към нов аспект от нас самите и трябва да преценим дали ни е удобно в тази енергия или не. Важно е да усетим, какво точно е важно за нас в тази връзка. Кога бихме се отказали? Наблюдавайте дали се установявате спокойно в нея или сте уплашени от дълбочината и мощта ѝ. Добре е да помним, че всяка една връзка е огледален образ на отношението ни към самите нас.

Ако не сме обвързани, е възможно да срещнем някого неочаквано, тъй като Глупакът носи спонтанна енергия. Ако търсим любов, то Глупакът може да ни помогне да променим живота си в този момент. Външната промяна се случва, когато предизвикаме себе си и растем вътрешно. Време е да се отдадем на себе си преди да започнем да мислим за обвързване с друг. Какво отлагаме? Да се освободим от токсични хор? Да признаем талант, който отдавна сме искали да развием? Глупакът ни напомня, че трябва да поемем по напълно нов път.

Това, което не осъзнаваме е, че любовният ни живот може да бъде парализиран, когато не поемаме отговорност за нещо в живота си. Мястото, от което можете да привлечете една връзка е всъщност в различната вибрационна честота, от тази, в която се намирате в момента.
Трябва да се променим, да растем, да се придвижим, за да бъдем всъщност въплъщението на онова, което искаме да привлечем към себе си.

Много често връзката не се появява докато не сте достатъчно силни и осъзнати, за да не ви отвлече вниманието от развиването на връзката ви със себе си.

КАРИЕРА
Време да предприемем следващата стъпка.
Казва ни да бъдем смели. Вероятно сме чувствали, че нещата не се развиват толкова бързо, колкото ни се иска или че бихме искали да преминем към поприще, което ще е съобразено повече с това, което сме. Посланието е да предприемем стъпки към зачитане на вътрешните си копнежи.
Глупакът ни казва, че импулсът за движение започва от нас.
Тайната да извлечем най-доброто от тази енергия е отделим малко време за себе си и да почувстваме, какво наистина ни влече, да се изпълним с вдъхновението, което само една определена цел би ни дала. Да послушаме искрено сърцето си. Какво обичаме да правим и защо? Отговорите тук са основата на онова, което сме - всичко, което ни прави щастливи, ни помага да усетим кои сме и какво желаем. А когато задържим тези отговори на преден план в съзнанието си, рисковете престават да са рискови.

---
Неуравновесената страна на Глупакът – Застой, Страх от риск, Глупави игрички, Безразсъдство,
При сенчестата му страна, невинността се превръща в невежество, прави се на глупак, за да избегне отговорност. Прави се, че не вижда, защото иска да избегне определени проблеми.

Има дълбок страх от всякаква промяна или точно обратното – поема твърде много отчаяни рискове. Има нужда от сериозна преоценка, какво всъщност се случва, но той рядко е способен на това. Няма си доверие, омаловажава способностите си. Не споделя мнението си и не е искрен в отношенията си. Отказва да предприеме важна промяна в живота си. В случая е важно да бъде честен със себе си, за да може да продължи напред, особено в области, от които се страхува. Би било добре да се центрира и да спре да избягва неудобните истини за себе си. Защото иначе се продължава в цикъл, когато обвинява за всичко външни причини, за да избегне поемането на отговорност за живота си.

Отношения – крайности по отношение на обвързването – страхове или твърде достъпен. В такива случаи Глупакът съветва да се отдели време за разговори или обмисляне, какво ниво на ангажираност е подходящо в този момент.

За несемейни – твърде много стараене или изобщо. Зацикляне. Не излиза от зоната си на комфорт. Страхува се от отхвърляне, излагане. Търси внимание, но не го интересува връзка, а само енергията на отношението към него.

Кариера – страх от придвижване напред, застой. Чувства, че отдавна е закъснял да направи нещо. Саботира сам напредъка си. Живее под потенциалът си.
Глупакът тук съветва най-накрая да се задвижим, да признаем и овладеем способностите си. Да позволим на вътрешното ни дете да се изяви, за да възстанови оригиналния архетип на Глупака. Какво си обичал да правиш като малък? Позволи на страстите ти да се проявят, без да ги потискаш – те ще те отведат към правилния път.
---
Gigi Young
https://gigiyoung.com/the-fool/

...............................................................................................................................................................................................................
0 – Глупакът - OSHO ZEN TAROT
Първият поток от потенциална вибрация.
Пред нас са всички възможности на живота. Потенциалът да се извърши всичко. Жаден за преживявания, да се стремиш към посвещение в духовния живот.
Онова, което се стреми да се издигне над материалното.

Не се опитвай да създаваш стена от знания около теб. Каквото и преживяване да те очаква и приближава, позволи му да се случи, а след това продължи напред като не се хващаш или придържаш за него.

Всеки момент и с всяка стъпка да оставяш миналото назад.

Глупакът носи само своята чистота, невинност и вяра. В хармония с всичко, което го заобикаля, а интуицията му е на мах. В този момент той има подкрепата на Вселената да направи този скок в непознатото. Приключенията го очакват в реката на живота.

Картата показва, че ако повярваш на интуицията си и усещането ти за нещата, точно сега, няма да сбъркаш. Действията ти могат да изглеждат глупави на околните или дори на теб самият ако се опиташ да ги анализираш с рационалното си съзнание. Тук вярата и невинноста са водачи, а не скептицизмът и миналият опит.
...............................................................................................................................................................................................................

0 – ТърсачътНово начало - GAIAN TAROT

Дали не е времето сега да тръгнете по пътя, метафорично или буквално?
Всеки път, когато поемате на път, дори да е само еднодневна разходка, вие предприемате и духовно пътешествие.
Бъди отворен за всички извивки и завои по пътя.
Бъди готов за чудни изненади. 
Бъди с отворено сърце, доверчив и спонтанен.
Пред теб е съвсем ново приключение – шанс за свежо начало и безкрайни възможности.
...............................................................................................................................................................................................................
из Пътуване в скритото царство - Journey Into The Hidden Realm
Светът е щастливо място с подканяща енергия.
Да търси потенциалните възможности е като игра за него, без предубеждения. Не бърза за никъде, няма спешни планове или срочни решения. Така спокоен, той може лесно да чуе песента на сърцето си, пулсираща за живот. Тя се оформя от душата му и радост избликва, когато той разпознава сърдечното си желание.
Докато следва песента на сърцето си, позволявайки нейното темпо и мелодия да го изпълват, той винаги ще е там, където трябва да бъде.

Гадателско значение
Глупакът маркира ново начало. Заобиколени сте от възможности и потенциал и докато изберете един път, всичко е открито пред вас. Това е удобен случай за свеж старт.
За да направите най-добрия избор, слушайте сърцето си.
Някои избори е най-добре да бъдат направени с ума, правейки стабилни планове, мислейки за напред. Но не тук и не сега. В този момент имаш шанса да оставиш сърцето си, което притежава мъдрост, недостъпна на ума, да установи посоката за следващата фаза. Бъди отворен и слушай.
Докато се настройваш към желанието на сърцето, пътят ще става все по-ясен.
Сега направи тази крачка, която знаеш че искаш, от която се нуждаеш.
............................................................................................................................................................................................................... 
                                   
 INSTANT IDEA - МОМЕНТАЛНА ИДЕЯ

ОПТИМИЗЪМ

...............................................................................................................................................................................................................
Глупакът е картата на безкрайните възможности.
Торбата му показва, че има всичко, от което се нуждае, за да прави или да бъде, само трябва да спре и да разопакова.
Той върви по пътя към съвсем ново начало.
Но картата носи също и послание за бдителност - внимавай къде стъпваш, за да не паднеш и свършиш като глупак.

Ново време, време за рестартиране на живота.
Усещане за ново начало, независимо дали ще са романтични взаимоотношения, кариера, някакви занимания или интелектуални търсения.

Усещане за изключителна свобода, безгрижност и свежест, все едно ви е даден втори шанс.

Чувствате се млади и изпълнени с енергия.
Значението на Глупакът е свързано с онази младежка жизнерадостност, която усещаме, когато сме в началото на ново приключение или сме поели напред изпълнени с вяра. Предвкусваме бъдещето и сме неудържими.
В допълнение - обикновено си нямате идея, къде ще идете или какво ще правите. Но това няма значение. За Глупакът, най-важно е просто да излезе и да се радва на света. Да види, каквото има за гледане и да се наслади на всичко.
В такова състояние обаче може да преливате от ентусиазъм и оптимизъм до наивност.

Понякога е време да се ослушате за онова бдително малко кученце, което може да е загрижен приятел, мъдър тълкувател на таро или просто инстинктите ви.

Като карта, Глупакът твърдо стои зад нов старт.
Може би сте на път да направите нов ход към нещо голямо в живота ви.

И това е повече от просто промяна, обновление и съвсем ново начало, в Глупакът има още движение, свежо и вълнуващо ново време.

Когато се появи Глупакът, ни се напомня, че в живота има време и за риск, време е да скочите в непознатото, преди още да сте се огледали.
Тази необичайна енергия носи свежи идеи и нови посоки на старите проблеми.

Когато се откажете от правилата, резултатите винаги са интересни.

Енергията на глупакът е наситена, но не е фокусирана и нестабилността може да бъде свързано с нервно напрежение.

Ключови думи:
Ексцентричност, надежда, оптимизъм, невинност, непринуденост, ново пътуване, по детски, мислене в нови посоки, прекомерна енергия, нервно или умствено напрежение, сексуална неопределеност, гледай преди да скочиш, загуба на хазарт, прекален риск с любов или пари, консерватизъм.

.................................................
Карта 0: Глупакът
Елемент: Въздух
Планета: Уран

Нулата тук е просто начин да се каже, че той няма номер.
Той е извън всякакви системи: `Не съм номер, аз съм свободен човек.`
Като такъв той може да е както в началото, така и в края на Голямата Аркана, или пък някъде помежду.

Той символизира непрестореност и детска невинност – и все пак е мъдър.
Глупакът показва неизползваният потенциал във всеки от нас.
Очаквай неочакваното, когато той се появи.
Влияния, които могат да имат драматичен ефект върху решенията и изборите, които правите.
Изпитанията по пътя ще ви направят по-опитен и може би по-мъдър.
...............................................................................................................................................................................................................
Ако е в първа позиция, обмислете ситуацията – може да показва глупост или пък въпросът да е грешен, или питате с погрешни причини.

Ключови символи за по-дълбоко определяне на значението на картата:

Кучето: преданност и вярност.
Докато следваме блаженно и с вяра съдбата сме възнаградени, разполагаме със защита свише и всички подробности и детайли попадат на мястото си като по чудо.

Торбата – каквото посееш, такова ще пожънеш. Напомня ни за личната отговорност. Всички си носим последствията. В нея са атрибутите на всички бои от малката Аркана – Чаши, Жезли, Мечове и Пентакли.

Розата – сляпата ни и красива вяра, заедно с вниманието, което трябва да обърнем на здравия разум (тръните). Тя е движещата ни сила – мечтаната цел и има защо, уверява ни че приключението си струва всяка една стъпка.


...............................................................................................................................................................................................................
Глупакът е `дивата карта` в колодата, но когато се появи, показва шанс да откриете, какво може да създаде свободната ви воля.

Това е мощна карта, заради всички възможности, които започват от нищото и стигат до безкрайността.
 
...............................................
Таро ви показва древен зов – carpe diem – възползвай се от деня!


...............................................................................................................................................................................................................



●    Представям ви една статия за Глупакът    ●
☽ * ⁎ ˚ ✵○●   на интуитивният астролог и таролог - Боян Желязков   ●○✵ ˚⁎ * ☾



Ключови думи:
Риск. Идея. Творческо вдъхновение. Потенциална възможност. Перспектива. Внезапна промяна или решение. Спонтанност. Ново начало. Смяна на курса. Новаторство. Старт. Неопитност. Ентусиазъм. Успех надхвърлящ очакванията. Оптимизъм. Флирт. Мечта.

Негативни прояви:
Хаотичност. Безотговорност. Глупост. Нетолерантност. Екстремизъм. Безразсъдство. Прекомерна доверчивост. Непостоянство. Мързел. Лудост. Нелогични действия. Провал. Преувеличаване. Грандиозни планове лишени от практичност. Нереални идеи. Приказки на вятъра. Отлагане. Стремеж към лесен начин на живот.

Общи положения:
Глупакът е карта на внезапните действия и обрати. При нея присъства стремеж към новото, необичайното и оригиналното. Енергията на аркана се свързва с творчество, новаторство и събития, които обогатяват живота, способствайки разширяване на съзнанието на индивида.

Символизира вдъхновението да поемеш риск, както и да се бунтуваш срещу статуквото и неефективното. Тази потребност възниква в нас, когато вярванията ни остаряват и вече не допринасят за нашия растеж. Глупакът провокира усещания, че живота е пълен с обещания и трябва да послушаме интуицията си, като се впуснем в неизвестното. Сигнифицира спонтанна ситуация или промяна, която не оставя на индивида много време, в което да размишлява върху събитията. Когато се случи нещо, за което явно нищо не може да се направи и като резултат от това трябва да поемем нов курс на действие, ние изпитваме влиянието на Глупакът.

В практиката ви като таро любител или консултант, картата ще ви се явява често, когато клиентът стои пред някакъв избор от наистина важно значение за него. Вероятността да избере грешната алтернатива не е малка, така че най-доброто, което бихте му дали като съвет е да се съсредоточи и разумно да обмисли ситуацията преди да предприеме действие. Необходимостта да прегледа поведението си и начина на мислене би го предпазила от грешна преценка.

Глупакът съдържа в себе си безкрайния потенциал на възможности и свободна воля, от които обаче за съжаление много малко хора могат да си позволят лукса да се ползват. Това е така защото като архетип картата все още няма знанието и придобития опит, с който разполага Магът например. Иначе ако планираме разумно нещата преди да започнем нов проект или цялостна преориентация, Глупакът обещава всичко да върви добре.

Веднъж взето ли е решение под неговото влияние, не е в наш интерес да се обръщаме назад, понеже тенденциозно започват да излизат “картите на миналото”, които само показват липсата на вяра в плана за нашия живот и как самите ние саботираме възможностите и творческия си потенциал.

Въпреки рискът и неясното бъдеще с него, Глупакът дава наистина възможност да прескочим собствените си ограничения. Дали ще се прояви като освобождение от нашия личен затвор или ще ни изложи на скрити опасности, това могат загатнат страничните карти в прогностиката.

Като цяло нулевата аркана е независима в проявите си от останалите 21 големи, които следват винаги определени житейски цикли и причинно-следствени връзки. Дори при Кулата има момент на предопределеност и неизбежност, която трябва да се преживее, докато при Глупакът абсолютно всичко е възможно. Ето за това, когато даваме преценка за изход от ситуацията или въпрос, трябва да бъдем внимателни, дори тогава когато допълнителни карти и резултатът ни се струват сигурни.

Хора:
Съотнесена към личността, картата представя свободомислещ човек, който се ръководи само от собствените идеи и логика. Желанието му да разчупи моделът на отговорността и рамките на поведение, понякога може да му навреди. Подобно на аркан номер 9 Отшелникът, той е вълк единак и скитник в своето пътуване, който обаче няма достатъчен резервоар от опитности, за да реагира на евентуалните предизвикателства, с които ще се сблъска . Тъй като емоционалната му природа е лишена от страх и съмнения, за него са непонятни неща, като съображения за сигурност и чувство за самосъхранение. В отрицателен аспект, когато изобразява човек, нулевата аркана показва някой, който не се учи от грешките си. Принципно такъв индивид живее в своя ирационален свят, което му пречи да се приспособи към реалността. Често обърква хората около себе си със своето поведение и действия.

Взаимоотношения:
Представя нетрадиционните такива отвъд всякакви правила и формалности. Сигнификатор на внезапните любовни трепети, връзки между личности с различна сексуална ориентация, флиртове, нови влечения към други хора, независимо от тяхното семейно положение, спонтанни преживявания и всякакъв род рискови начинания в името на чувствата.

Тази карта по отношение на любовта, може да даде доста разтърсващи позитивни усещания, най-често без да сме очаквали. Въпроса е, до колко те биха издържали във времето?

Глупака идва без да ни пита, завъртва ни главата и също толкова бързо си тръгва, оставяйки ни да осмисляме преживяното. Картата може да прогнозира нова и силна любов, както и нова връзка, но сама по себе си, без подкрепата на други карти, е толкова преходна, колкото сутрешното ни кафе и насладата ни от него.

Не случайно едно от алтернативните имена на Глупакът използвано в някои колоди е Лудият, който в любовни казуси недвусмислено излиза като онзи ”Луд и загубен от любов”.

Когато питаме за сериозни отношения нулевия аркан, като индивидуална карта не е признак за продължителност и по-далечна перспектива. Неговата същност, повече от всяка друга аркана в колодата, е ориентирана към сегашния момент и възползването от него без да влагаме никакви очаквания и да си правим планове за бъдещето.

Работа и професия:
Глупакът в начинанията се свързва с рискова работа, в която присъства момент на екстремизъм, като парашутисти, акробати, авиатори. Това могат да бъдат пътешественици или хора които тръгват на гурбет. /Индикира внезапни посетители в дома, най-често отдалеч./

Другия аспект на картата в професионалното поприще се свързва с артистизъмът и творчеството - клоуни, актьори, аниматори, художници, поети.

Представя революционери с конкретна кауза, педагози, хора занимаващи се с проблематични деца /аутизъм например/, или в най-лошия случай пълни несретници.

Индикира нова възможност в сегашната работа или преориентация в кариерата.

По правило Глупакът, управлява всяка професия на свободна практика но и безработицата.

Ето за това, когато става въпрос за бизнес например, бъдете внимателни, защото може да предупреждава за тревоги и нестабилност.

Здраве:
Принципно отразява несериозно отношение към здравето. Често е индикатор за психични заболявания. Предполага емоционални проблематики следствие на детски травми, високо кръвно налягане, морбили, паротит, рубеола, контузии. Загатва за бременност, но и трудности при зачеване.
 
-
Та това е в най-общи линии за тоя перко 😊

Иначе ако трябва да се съобразя с материали и извадки от далечната 1926, при Глупакът присъстват пасивни влияния на Луната и активни на Сатурн. Няма да обяснявам сега защо, нито ще коментирам съвремените препратки към планетата Уран. В чисто пророческия си смисъл, имаме работа наистина с лудост - буквално и метафорично. Човек се подчинява на слепите си импулси, което го поставя в позиция на автопилот. Опасна карта, предвещавайки наказание за глупавите ни действия, както и напразно покаяние. Ако трябва да говорим за сериозно таро и Глупакът - това е един от малкото аркани, който индикира физическа смърт.

Б.Желязков
-
Връзки с него тук и тук

...............................................................................................................................................................................................................


Джема от Таромания
Начало пътуването. Скок в неизвестното.

Ключови думи и фрази: 
Невинност. Спонтанност. 
Архетипът на новороденото дете. Потенциал. 
Започнете от нулата. Ще ви се даде нов шанс. 
Нови преживявания. Нов начин на възприемане на света. 
Нови възможности. Важно решение. Неочаквано решение. 
В началото на едно приключение. 
Време е за промяна. Оригиналност. Отворен разум. 
Оптимизъм. Детско удивление. Наивност. 
Веселие. Свобода от предразсъдъци. 
Нов етап в живота. Вълнение, от откриването на нещо ново. 
Безгрижно отношение. Изненада. Второ раждане. 
Доверете се на съдбата. 
Свободата, чувството, че нищо не ви пречи. 
Ентусиазъм. Риск. Вяра в по-висшите сили. 
Убеждението, че Провидението ви изпраща в правилна посока. 
Творческо несъответствие. 
За да започнете нещо ново, трябва да се освободите от миналото. 
Внезапно въздействие. 
Хомосексуализъм. Бисексуалност. 
Нулата - числото на чистият потенциал. 
Всички неща са възможни. 

Ситуацията и съвет: 
Глупакът се появява в подредбата тогава, когато започва нов етап в живота. 
Може да има перспективни възможности, идващи да заместят тези, които са донасяли само скръб. Може би съдбата ще изисква от вас да вземете важни решения, които ще ви открият неизследвани пътища. 
Ново начало ви предлага различни направления: може да се пуснете на самотек, може да започнете нова връзка или в живота ви ще се появи непознат, може би хората, които ви заобикалят сега, ще вземат участие в личния и професионалния ви растеж . 
Глупакът може също да покаже лице с бисексуална или хомосексуална ориентация, който ще въздейства върху ситуацията.
Тази карта показва, че трябва да рискувате, но оптимистично и като едно невинно дете. 
Можете да намерите неочаквано решение на проблема, ако погледнете живота си от различни ъгли, така че трябва да държате ума си отворен за нови идеи. 
Глупакът може да означава един период, характеризиращ изблици на нервна енергия, липсата на яснота и несигурност. 
Внезапният обрат на събитията може да ви изкара извън релсите, най-вероятно ще се чувствате объркан. 
Сега сте способни на оригинални действия. 
Би било много мъдро, ако оставите миналото зад гърба си и да започнете нещо ново. 
Ще се смятат тези действия за погрешни, които отговарят на традиционните и остарели методи: колективното подсъзнание ви предлага да започнете нов цикъл на живота. 
Глупак може да сочи на началото на истинско пътешествие, особено ако в подредбата го заобикалят карти символизиращи пътуване (Колесница, Колелото на съдбата, Свят, 6М, 8Ж, КЖ).

Хора: новородено. Дете. Този, който започва нещо ново. Мистик. Мечтател. Авантюрист. Гледач. Пътешественик. Скитник. Невинен или неопитен човек. Ексцентричен, независим и неординарен. Бисексуални или хомосексуални. Тийнейджър. Всеки, който се приготвя или взима важно решение. Лицето, което започва нов етап в живота.

12 коментара:

  1. Описанието на тази карта е повече от подробно-чудесно!Възможно ли е такова и за останалите,предполагам е много трудоемко,но би било добре.Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря за коментарът :)
    Допълвам картите постепенно с по-разширено значение, някои вече го имат, но става предимно като имам малко свободно време и вдъхновение :)

    ОтговорИзтриване
  3. Анонимен10 юли, 2012 14:47

    на мене все ми се пада този глупак не знам какво ще идва но го чакам с нетърпение

    ОтговорИзтриване
  4. Анонимен31 юли, 2012 22:28

    Vinagi sum iskala da si tatuiram tazi karta,suvsem skoro 6te go napravq :))) Opisanieto tuk napulno otgovarq na predstavite mi i na tova kakvo imam az predvid s jelanieto si da go izobraz vurhu kojata si :)))
    Chudesno e 4e ste se potrudil/a s tolkova bogato opisanie.
    Pozdravi.Blagodarq

    ОтговорИзтриване
  5. Харесва ми, че инфото тук служи и на други хора!

    Глупакът обаче е само началото, втурването, въодушевлението!

    След време обаче това само не стига... дали ще сме удовлетворени ако скачаме от място на място, от ситуация в ситуация, от човек на човек и вниманието ни никъде не се задържа!? Ако не успеем да сътворим нещо от всичките си възможности!?

    Младостта е красива, жизнена, активна, оптимистична, разливаща енергията си навсякъде, също като Пролетта :)
    Когато съзряваме и идва Лятото - започваме да създаваме, като Магьосника и следващите Големи Аркани.

    Удовлетворението в Животът ни наистина често идва от това как се справяме по пътя, как успяваме, как губим, как творим...

    Пиша всичко това, защото татуировките са силна енергия, с която се зареждаме, особено ако живеем по-осъзнат живот...

    Поздрави и Благодаря!

    ОтговорИзтриване
  6. Здравейте. На мен глупакът ми е излизала и като инцидент на пътя.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, логично значение :)
      Благодаря за включването!

      Изтриване
  7. Здравейте. А какво означава обърнат глупак?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Че е блокирана енергията му - страх го е да пробва нови неща, притеснява се да се развива, вместо да е леко на сърцето му, е стресиран. Вероятност за глупави постъпки.
      Не е моментът за рисковани действия, по-добре да поспре и да се замисли.

      При обърнати карти мислим в такава посока - блокирана енергия, която първо трябва да се осъзнае, осмисли и преработи на вътрешно ниво, преди да я проявим по здравословен начин във физическия свят.

      Изтриване
  8. Здравейте, какво означава глупака, когато питаме конкретен въпрос? Не съм много наясно. Може ли с “Да” или “Не” да е отговора.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте! Значението на всяка една карта не е строго обусловено само от две, три или четири думи. Затова и статиите тук описват различни проявления на картите, затова и непрекъснато ги разширявам за всяка една карта.

      Значението му се определя от конкретният въпрос. Затова е най-добре да се запознаете с общите положения за всяка карта и така ще успеете да прецените, какво отговарят на въпросите ви.

      По принцип да, би могъл да отговори като "да" или "не", но кой ще е отговора, зависи от въпроса. Например ако попитате, струва ли си да рискувам, то отговора ще е Да. Но ако питате, това ще ми осигури ли стабилност, отговорът ще е Не.

      Изтриване
  9. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване